محرک های غذایی میگرن
کاهش سردرد با شناسایی محرک های غذایی؛هفت خوراکی که باعث تشدید میگرن می شوند!
اگر دچار سردرد های میگرنی می شوید باید بدانید که برخی از غذا ها و خوراکی ها می توانند حمله های میگرنی شما را تحریک نمایند؛ آنها را بشناسید.
شایانیوز- شاید برایتان این سوال ایجاد شود که چگونه رژیم غذایی می تواند بر میگرن و سردردهای ما تاثیر بگذارد. در حالی که عوامل زیادی وجود دارند که می توانند منجر به میگرن شوند، آنچه که در طول روز می خوریم یا می نوشیم نیز می تواند منجر به حملات میگرن شود. رژیم غذایی و سبک زندگی هر انسانی تاثیر بسیار زیادی بر سلامتی کلی آن شخص دارد. البته باید به شما بگوییم که متاسفانه هیچ محرک جهانی میگرنی وجود ندارد، به این معنا که به طور کلی هر محرکی به شدت فردی است اما با این وجود برخی از محرک های رایج وجود دارند که می توانند در اکثر افراد باعث بروز و یا ایجاد اپیزودهای میگرن شود.
هفت خوراکی که منجر به حمله میگرنی خواهد شد:
1.کافئین
مصرف بیش از حد کافئین و همچنین ترک کافئین می تواند باعث میگرن یا سردرد شود. البته باید اشاره کرد که کافئین در کوتاه مدت می تواند به توقف حملات میگرنی و تسکین سردرد کمک کند.
2.شیرین کننده های مصنوعی
بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند، در حقیقت آنها جایگزین های قندی هستند که برای افزودن شیرینی به غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شوند. اما این شیرین کننده ها می توانند باعث میگرن شوند، حتا به طور خاص تصور می شود که آسپارتام باعث بروز حملات میگرنی می شود.
3.شکلات
شاید باورش برایتان سخت باشد اما با توجه به گزارش های بنیاد میگرن امریکا شکلات دومین محرک برای حملات میگرن به حساب می آید. به گفته این گزارش ها تقریبا 22 درصد بیمارانی که شکلات مصرف می کنند بیشتر تحت تاثیر حملات قرار خواهند گرفت. شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است که می تواند در برخی افراد باعث بروز سردرد شود.
4.غذاهای یخ زده
خوردن غذاها و نوشیدنی های منجمد مانند بستنی می تواند باعث ایجاد درد شدید در سر شود. از طرفی دیگر اگر شما بلافاصله پس از تمرین ورزشی و یا گذراندن زمان زیادی در گرمای شدید، نوشیدنی های سرد و یخ یا خوراکی های یخ مانند بستنی بخورید، به احتمال زیاد سردرد هایی را تجربه خواهید کرد که منجر به میگرن خواهند شد.
5.غذاهای شور
غذاهای شور، به ویژه غذاهای فرآوری شده نمکی که ممکن است حاوی مواد نگهدارنده ی مضر باشند، می تواند در برخی از افراد باعث بروز میگرن شود. در کل مصرف زیاد سدیم می تواند سطح فشار خون را افزایش دهد که باعث سردرد و یا حملات میگرنی خواهد شد.
6.غذاهای حاوی مونوسدیم گلوتامات
مونوسدیم گلوتامات (MSG) یک نمک است که به طور طبیعی در بدن ما انسان ها وجود دارد اما در برخی از غذاهای خاص نیز یافت می شود. این روزها MSG در بسیاری از غذاها به عنوان یک افزودنی غذایی استفاده می شود زیرا خوردن آن بی خطر است اما با این حال برخی از محققان بر این باورند که می تواند با حملات میگرنی مرتبط باشد. بنیاد آمریکایی میگرن خاطرنشان می کند که MSG ممکن است در 10 تا 15 درصد از مبتلایان به میگرن باعث بروز حملات شدید میگرن شود. سایر مواد نگهدارنده نیز ممکن است برای برخی از افراد به عنوان عامل محرک عمل کند.
7.سوسیس و کالباس
انواع سوسیس و کالباس همگی حاوی مواد نگهدارنده ای هستند به نام نیترات که طعم و رنگ آن ها را حفظ می کنند. این غذاها می توانند اکسید نیتریک را در خون آزاد کنند که تصور می شود رگ های خونی مغز را گشاد می کند. بر اسسا شواهد موجود ظاهرا اکسید نیتریک می تواند در برخی از افراد منجر به حملات میگرن شود و یا در ایجاد آن نقش داشته باشد.
هر اپیزود میگرن می تواند دردناک باشد و باعث اختلال در زندگی شما شود اما خوشبختانه با ایجاد تغییرات کوچکی در شیوه ی زندگی و عادت های غذایی می توانید به پیشگیری و کاهش آن کمک کنید. از جمله:
- حذف نکردن وعده های غذایی و پایبند بودن به میان وعده ها
- محدود کردن مصرف کافئین
- خواب کافی
- انجام یوگا و مدیتیشن برای کاهش فشار استرس و اضطراب
- محدود کردن زمانی که زیر نور مستقیم خورشید هستید
یکی از راهکارهای سالم برای آن که بدانید چه خوراکی ها و مواد غذایی می توانند محرک سرددرهای میگرنی شما باشند این است که یک رژیم غذایی حذفی را برای مدتی دنبال کنید تا به شما در شناسایی هرگونه حساسیت غذایی یا عدم تحمل که ممکن است محرک سردرد باشد کمک کند.
برای زندگی ای بهتر، صفحه زندگی سالم ما را دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید