آسیب های ناشی از خشم
چگونه عصبانیت زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهد؟!
خشم کنترل نشده می تواند منجر به مشاجره، درگیری فیزیکی، تجاوز و حتی صدمه به خود نیز شود که گاها تاثیرات آن جبران پذیر نخواهد بود.
شایانیوز- خشم یکی از انواع احساس های ما می باشد که اگر مدیریت شود می تواند بسیار مفید و تاثیر گذار واقع شود. خشم مدیریت شده می تواند تغییرات مثبتی را ایجا کند اما از طرف دیگر خشم یک حس بسیار قدرتمند است که اگر به درستی با آن برخورد نشود می تواند نتایج مخربی را برای فرد و همچنین اطرافیان او به همراه بیاورد. خشم کنترل نشده می تواند منجر به مشاجره، درگیری فیزیکی، آزار فیزیکی، تجاوز و حتی صدمه به خود نیز بشود.
اثرات فیزیکی خشم
خشم واکنش «جنگ یا گریز» بدن را تحریک می کند؛ واکنشی که در برابر احساساتی مانند ترس و اضطراب صورت می گیرد. در این جور مواقع ضربان قلب، فشار خون و تنفس افزایش می یابد و دمای بدن بالا می رود و بدن شروع می کند به تعریق. ذهن نیز به نوبه خود دقیق و متمرکز می شود.
مشکلات سلامتی همراه با عصبانیت
زمانی که عصبانی هستید و نمی توانید خشم خود را مدیریت کنید، تغیرات متابولیکی بدن شما در نهایت می تواند منجر به آسیبِ سیستم های مختلف بدن و درد فیزیکی شود. برخی از آسیب های ایجاد شده کوتاه مدت هستند و برخی دیگر بلند مدت. از جمله آسیب های ناشی از خشم مدیریت نشده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردرد
- مشکلات گوارشی، مانند درد شکم
- بیخوابی
- افزایش اضطراب
- افسردگی
- فشار خون بالا
- مشکلات پوستی مانند اگزما
- حمله قلبی
- سکته
ابراز احساس به روش سالم
با این اوصاف مهم است که سعی کنید احساس خود را که خشم می باشد به روشی صحیح بیان کنید. ما در ادامه برخی از راه های پیشنهادی را با شما به اشتراک می گذاریم.
- اگر احساس می کنید بر خود کنترل ندارید، به طور موقت از موقعیت دور شوید تا زمانی که کمی آرامش خود را بازیابید.
- سعی کنید دلایل دقیقی را برای احساس عصبانیت خود مشخص کنید.
- هنگامی که مشکل اصلی را شناسایی کردید سعی کنید تا راهبردهای مختلفی را برای چگونگی اصلاح وضعیت در نظر بگیرید.
- فعالیت فیزیکی مانند دویدن و یا ورزش کردن را امتحان کنید.
- با افرادی که مورد اعتمادتان هستند در رابطه با احساسات خود صحبت کنید.
راه های غیر مفید مقابله با خشم و عصبانیت
بسیاری از مردم خشم خود را به روش های نامناسب و مضر ابراز می کنند، از جمله انفجار ناگهانی و یا سرکوب خشم، اما هیچ یک از راهکارهای این چنینی نمی تواند حقیقتا به شخص کمک نماید؛ حتی ممکن است تاثیرات بسیار زیان بارتری را در آینده به همراه داشته باشد.
وقتی با یک شخصی مشاجره یا بحث می کنید شاید راحت ترین کار این باشد که احساسات خود شامل ناراحتی و خشم را در وجود خود پنهان کنید اما حقیقت این است که اگر مشکل خود را حل نکنید این موضوع می تواند بسیار ناراحت کننده و دردناک باشد. پس صحبت کردن با افراد غالبا یکی از کارهای مهمی است که باید برای کنترل و مدیریت خود انجام دهید البته به روشی صحیح و محتاطانه.
روش هایی برای مدیریت طولانی مدت خشم
اصلاح کردن شیوه ای که شما خشم و عصبانیت خود را بروز می دهید ممکن است کمی زمان بر باشد اما با این حال برخی از راهکار ها هستند که به شما کمک می کنند تا خشم خود را بهتر مدیریت کنید از جمله:
- طغیان های خشم خود و لحظه های انفجار احساساتتان را یادداشت کنید تا متوجه شوید که دقیقا چه چیزی و چرا تا به این اندازه شما را خشمگین کرده است.
- روش های تمدد اعصاب مانند یوگا، تای چی و مدیتیشن را امتحان کنید.
- اگر برای اتفاقی که در گذشته دور رخ داده است همچنان احساس عصبانیت می کنید با یک روانشناس مشورت کنید.
- به طور منظم ورزش کنید.
جالب است بدایند که ورزش منظم در مدیریت خلق و خو نقش چشمگیری دارد. مطالعات متعددی صورت گرفته که نشان می دهد افرادی که استرس زیادی را تحمل می کنند بیشتر در معرض خشم هستند و ورزش منظم می تواند خلق و خو را بهبود بخشد و سطح استرس را کاهش دهد. احتمالا به این دلیل است که فعالیت بدنی مواد شیمیایی استرس زا را می سوزاند و همچنین تولید انتقال دهنده های عصبی تنظیم کننده خلق و خو، از جمله اندورفین ها و کاتکول آمین ها را در مغز افزایش می دهد.
به خاطر داشته باشید که خشم نیز یک احساس است و در مواردی یک احساس مفید است اما این شما هستید که تعیین می کنید این احساس برای شما تاثیراتی مثبت را به همراه داشته باشد یا مخرب. در هر حال خشم نیز مانند هر احساس دیگری نیازمند آن است که به درستی عنوان شود.
برای زندگی ای بهتر، صفحه زندگی سالم ما را دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید