|

اتفاقی مهم برای ایران!

رمزارزها وارد دنیایی جدید شدند!

رمزارز

آیا سازمان توسعه تجارت، سامانه صادرات و واردات کالا با استفاده از رمزارز را تا پایان تابستان راه‌اندازی خواهد کر؟

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز-سازمان توسعه تجارت، سامانه صادرات و واردات کالا با استفاده از رمزارز را تا پایان تابستان راه‌اندازی خواهد کرد.مشاور سازمان توسعه تجارت با اعلام این خبر در پنل کنفرانس تکنوبلاک گفت: برای استفاده از رمزارزها در زمینه تجارت خارجی مذاکرات لازم صورت گرفته و مجوزها نیز صادر شده است و هم‌اکنون در فاز اجرای این پروژه هستیم.

به گزارش شایانیوز به نقل از تجارت نیوز احمد صالحی افزود: برخی از فرایندها به صورت پایلوت انجام شده است و قدم‌هایی برداشته شده است.طبق گفته او در حال حاضر بسیاری از تعاملات تجار ما از طریق واتس‌آپ انجام می‌شود که مشکلات جدی در بحث امنیت و حقوقی به آن وارد است. این تعاملات می‌تواند روی بستر امن بلاک‌چین انجام و امنیت داده‌ها تضمین شود.

در شرایطی صالحی اعلام می‌کند که امکان واردات و صادرات از طریق رمزارز تا پایان شهریور ماه فراهم خواهد شد که مقرر بود این طرح در اسفند ماه نهایی و اجرایی شود.

پیش‌بینی شده بود که امکان ثبت سفارش کالا از طریق رمزارز در سامانه جامع تجارت فراهم شود در آن زمان شنیده شد که به دلیل مخالفت بانک مرکزی با این طرح، اجرایی شدن آن به تعویق افتاده‌است؛ اما حال به نظر می‌رسد اجرای این پروژه به اواخر شهریور ماه موکول شده است.

تمرکز روی ایجاد بستر مالی مشترک میان ایران و روسیه

ویکتور گونچاروک، معاون رئیس انجمن ارز دیجیتال و بلاکچین روسیه نیز در پنل این کنفرانس تکنوبلاک گفت: طرف ایرانی تجربیات بسیار خوبی در تحریم‌ها دارد و ما قصد داریم از این تجربیات استفاده کنیم. دو کشور می‌توانند با توسعه زیرساخت‌های مالی مشترک از مشکلاتی که به واسطه تحریم‌ها بوجود آمده گذر کنند.

همچنین مصطفی نقی‌پور فر ،دبیر انجمن فین تک، نیز در این پنل روی قبل از هر چیزی بانک‌های مرکزی دو کشور باید روی ایجاد سیستم مالی مشترک تمرکز کنند.راه‌حل‌های بلاک‌چینی می‌توانند کمک‌ کننده باشند اما موضوع دیگر تصمیم حکومت‌ها به مقابله با تحریم‌ها بدون در نظر گرفتن مردم است.

درحالی که تحریم‌ها مردم را تحت تاثیر قرار داده‌اند و ما می‌توانیم از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مردم برای مقابله با تحریم‌ها استفاده کنیم. از نظر او باید در موضوع تحریم‌ها استفاده از ابزار مردم را در اولویت قرار دهیم.

چالش دیگر نداشتن الترناتیو برای ابزارهای مالی مانند سوییفت است که متاسفانه ما در دوران تحریم بجای سعی در حل کردن این مشکل منتظر حاصل شدن توافقاتی مانند برجام بودیم.

نقی‌پور‌فر، مدیرعامل خانه نوآوری بلاکچین و در این باره گفت: یکی از مسائل مهم این است که آیا این مشکلات راه‌حل بلاک‌چینی دارند یا خیر. بانک‌مرکزی ایران برخلاف بانک‌مرکزی روسیه بجای حافظ منافع ریال بودن، حافظ منافع دلار است. ما در شرایط مشابهی که روسیه تجربه کرد دیدیم که بعد از تحریم‌ها و کاهش ارزش روبل، با اتخاذ سیاست‌های درست این کاهش ارزش جبران شد.

در ادامه این پنل امیرحسین مردانی، مدیرعامل بیت‌پین گفت: در تمام دنیا چالش‌هایی برای حوزه بلاک‌چین وجود دارد اما در ایران و روسیه باتوجه به تحریم‌ها موضوع متفاوت است. باتوجه به این موضوع رمزارزها و صرافی‌ها توانایی برای ارائه خدماتی فراتر از خدمات پایه‌ای که در حال ارائه است را دارند.

همچنین مردانی در مورد اضافه شدن CBDCهای بانک‌های مرکزی به صرافی‌ها گفت: در این مورد سوالات جدی مطرح است که ابتدا باید به آنها پاسخ داده سود. ارزها باید ابتدا هویتشان مشخص شود.

این فضا محدودیت و مرزی ندارد به همین دلیل اگر ارزهای بانک‌های مرکزی کاربرد و اقبال مناسبی برای کاربران نداشته باشند، صرافی‌ها هم علاقه‌ای به اضافه کردن این توکن‌ها به سبد ارزی خود نخواهند داشت.

الکساندر فدوروف، مدیر ارشد توسعه تجاری شرکت پرومماینر گفت: ما توانایی صادرات تجهیزات ماینینگ به ایران را داریم. همچنین می‌توانیم برای پروژه‌های ماینینگ از صفر تا ۱۰۰ و شروع ماینینگ ایران را همراهی کنیم.

در طول سفر به ایران، بازدیدی از شرکت ماموت داشتیم که قصد داریم از سیستم‌های نظارتی و باکس‌های ایرانی در فعالیت‌های خود استفاده کنیم. همچنین ما ایده ایجاد ماینینگ پول ملی داریم که می‌توانیم این پروژه را با ایران به اشتراک بگذاریم.

بلاک‌چین به عنوانی لوکس برای خدمات تبدیل شده است

موضوع اخر پنل در مورد نقش سازمان‌ها و تشکل‌ها در رفع موانع با حاکمیت بود. علی جاهدی، رئیس بخش رشد پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: ما در پی سیاست‌های غلط شاهد تمرکز کسب‌وکارهای این حوزه در پایتخت هستیم.

یکی از موانع اصلی نپرداختن به موضوع کاربردی بودن یا نبودن بلاک‌چینی در بسیاری از کسب‌وکارها است. بسیاری از کسب‌وکارها امروزه صرفا از بلاک‌چین برای لوکس کردن خدماتشان استفاده می‌کنند در صورتی که هیچ ارزش افزوده‌ای استفاده از بلاک‌چین برایشان ایجاد نکرده است.

به همین دلیل با عدم استقبال سرمایه‌گذاران مواجه می‌شوند. در موضوع انرژی صحبت‌هایی برای استفاده از بلاک‌چین می‌شود اما سوال اینجاست که در بازاری با تنها یک بازیگر واقعا نقش بلاک‌چین چیست؟

آخرین اخبار رمزارزها را در صفحه ارز دیجیتال شایانیوز بخوانید.

 

 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها