طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری + روش اصولی داغ زدنش
شیرینی نارگیلی جزء شیرینی های خوشمزه عید نوروزِ که درست کردنش کار هرکسی نیست چرا که کلی نکته مهم داره.
شایانیوز- شیرینی نخودچی، قطاب، شیرینی نارگیلی و گردویی، شیرینی مربایی، شیرینی آردی و ... جزء شیرینی های مخصوص عید نوروز هستند که میتونید خودتون توی خونه درست کنید و در کنار خانواده و دوستان از خوردن شیرینی های سالم خونگی لذت ببرید. همان طور که گفتیم شیرینی نارگیلی یکی از شیرینیهای بسیار خوشمزه برای عیدِ که جزء شیرینیهای سخت و بد قلقِ چرا که نکات ریز زیادی داره که حتما باید بهشون توجه کنید تا در نهایت شیرینی خوشمزه و خوش طعمی داشته باشید.
در این نوشتار طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری با همه نکات و فوت و فنهای آن را برای شما در نظر گرفتیم پس در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه این شیرینی خوشمزه آشنا شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه حدود ۴۰ عدد شیرینی نارگیلی با سایز متوسط
پودر نارگیل پرچرب و تازه ۱۵۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۱۵۰ گرم
شکر ۳۰۰ گرم
آرد برنج ۱ قاشق غذاخوری
وانیل شکری ۱/۸ قاشق چایخوری
آب لیمو ترش تازه ۱/۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی نارگیلی بازاری
۱- شکر + پودر نارگیل + نصف سفیده تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و با قاشق خوب هم بزنید سپس این مواد را ۱ بار از چرخ گوشت رد کنید اگر چرخ گوشت ندارید میتوانید از غذاساز استفاده کنید، ولی چرخ گوشت خیلی بهترِ چون باعث یکدست شدن مواد میشه. سپس بقیه سفیده را اضافه کنید و مواد را با قاشق هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
۲- سختترین قسمت پخت شیرینی نارگیلی مربوط به این مرحله یعنی داغ زدن است اگر این مرحله را به خوبی انجام دهید میتوانید امیدوار باشید که در نهایت شیرینی بسیار خوشمزهای خواهید داشت، اما اگر در این قسمت دقت و مهارت کافی نداشته باشید و نکات را رعایت نکنید متاسفانه شیرینی شما خراب میشود.
عبارت داغ زدن در شیرینی پزی به معنی حرارت دادن مواد شیرینی، قبل از قرار دادن در فر است. برای داغ زدن لازم است مواد را روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید برای این کار یک قابلمه که دهانه آن گشاد است را انتخاب کنید داخل آن آب بریزید وقتی جوش آمد کاسه حاوی مواد را روی آن قرار دهید حواستان باشد کاسه با آب جوش تماس نداشته باشد.
داغ زدن را انجام میدهیم تا شکر حل شود، چون وقتی مواد را با هم مخلوط میکنیم بسیار سفت هستند و این سفت بودن به این دلیل است که دانههای شکر هنوز حل نشده بعد از اینکه مرحله داغ زدن را به درستی انجام دادید در نهایت خواهید دید که مواد، نرم و لطیف میشود به طوری که راحت از قیف خارج میشود. اگر مرحله داغ زدن طولانی شود سفیده تخم مرغ میپزد و وقتی شیرینی را داخل فر قرار دادیم تغییر شکل نمیدهد و پف نمیکند. کم داغ زدن هم معمولا باعث وا رفتن شیرینی میشود.
برای داغ زدن وقتی شیرینی را روی حرارت غیر مستقیم قرار دادید بالای سر آن بمانید و مرتب هم بزنید مرتب هم زدن باعث میشود دانههای شکر حل شود بدون آن که سفیده بپزد. به گزارش شایانیوز حرارت مواد باید به گونهای باشد که وقت دستتان را داخل آن قرار میدهید دستتان داغی را حس کند، ولی نسوزد برای این مرحله نمیتوان زمان داد و به موارد مختلفی مثل درجه حرارت گاز، ضخامت ظرف و اینکه دهانه ظرف حاوی آب جوش به شکل است بستگی دارد.
در مرحله داغ زدن، فقط به دنبال حل شدن شکر هستیم، در پایان این مرحله وقتی مقداری از مواد را بین دو انگشت قرار دهید، مواد کاملا داغ است، ولی دستتان نمیسوزد و ذرات شکر حس نمیشود.
۳- سپس مواد را از روی حرارت بردارید و وانیل + آب لیمو ترش تازه + آرد برنج را به آن اضافه کنید خوب هم بزنید و حدود ۳ ساعت در جای خنک البته خارج از یخچال استراحت دهید. سپس کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید فر را از ۱۰ دقیقه قبل روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود سپس مواد را داخل قیف بدون ماسوره بریزید و ۲ تا از شیرینیها را داخل سینی فر قرار دهید و بعد سینی را داخل فر بگذارید. بعد از داغ زدن مهمترین قسمت این مرحله است باید اطمینان پیدا کنید که مواد به اندازه کافی استراحت کرده اند اگر وقتی سینی را داخل فر قرار دادید شیرینی پهن شد یعنی باید بیشتر استراحت کند.
برای تهیه شیرینیها بهتر است از سینی خود فر استفاده نشود، چون جنس این سینیها به گونهای است که زودتر از حد معمول داغ میشوند و این باعث سوختن زیر شیرینی میشود بنابراین در صورت امکان از سینیهای آلومینیومی یا گالوانیزه مخصوص شیرینی پزی استفاده کنید.
در نهایت همه شیرینیها را با فاصله در سینی فر قرار دهید ممکن است وسط شیرینیها یک تیزی داشته باشد پشت قاشق را با روغن مایع چرب کنید و تیزیها را بگیرید سینی را به مدت ۱۰ دقیقه در طبقه وسط فر روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید سپس به مدت ۲۰ دقیقه هم روی دمای ۱۸۰ دجه سانتی گراد قرار دهید.
شیرینیها وقتی آماده است که زیر آن کمی طلایی شود و روی شیرینیها باید ترکهای ریز ایجاد شود و دور شیرینی یک هاله طلایی شکل بگیرد وقتی این نشانهها را دیدید سینی را از فر خارج کنید به شیرینی دست نزنید تا کمی خنک شوند وقتی خنک شد به راحتی از کاغذ جدا میشود.
شیرینی نارگیلی بعد از پخت باید رویهای خشک و ترد داشته باشد و داخل آن هم باید نرم باشد روی شیرینی هم باید ترک دار و براق باشد، اما این ترکها نباید خیلی عمیق باشد. شیرینیها را در ظرف در بسته خارج از یخچال نگهداری کنید این شیرینی حدود ۱ هفته تازه می ماند.
اگه می خوایید لذت یه کیک خونگی رو بچشید صفحه آشپزی ما رو دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید