سوار ماشین زمان بشوید؛ دانشمند دیوانه ای که آینده را اختراع کرد
پدر تسلا به جهت روی آوردن به قمار و اعتیاد در آن، دیگر از پس هزینه های تحصیل پسر نابغه اش برنیامد
شایانیوز- وقتی به دوردست ها می نگریم، در میان خیل عظیمی از خاطرات و اتفاقات ناگوار و خوشایند، برخی نامها به چشممان می خورد که در می یابیم بدون هیچ شناختی و یا حتی داشتن دوران تاریخی مشترک، زندگی ما را تحت تاثیر رخداد هایی که رقم زده اند قرار داده اند. یکی از این نامها، بی شک نیکولا تسلا است که اگرچه در دوران خودش همیشه کمتر از لیاقتش به او پرداخته اند اما از آنجا که تاریخ همیشه بهترین قاضی است،
امروزه از او تحت عنوان دانشمندی بزرگ و بی تکرار یاد می شود. با اینهمه جز چند اختراع معروف و بیان برخی تئوری ها، مردم باز هم چیز زیادی در خصوص این مرد نمی دانند. لذا همین موضوع ما را بر آن داشت که به نگارش این مطلب روی بیاوریم.
تسلای نابغه با 300 اختراع
اینبار سوار بر ماشین زمان شده و به جاده ی زندگی نیکولا تسلا سر خواهی زد. دانشمندی که تمام عمرش را صرف علم کرد و در این مسیر پستی ها و بلندی های بسیاری را نیز متحمل شد.
تسلا از نظر ملیت متعلق به صربستان است. حال آنکه اختراعات و تاثیرات مثبت و علمی وی سراسر کره ی زمین را در آغوش خود جای داده است. وی در قرن بیست می زیسته و به طور دقیق در تاریخ 10 جولای 1856 در کرواسی کنونی یا امپراتوری اتریش قدیم چشم به جهان گشود. تسلا با اختراعات خود جهان الکتریسیته را با تحولی عظیم روبه رو ساخت و از جمله مشهورترین دستاوردهای وی می توان به جریان برق متناوب اشاره نمود. مضاف بر اینکه این نابغه ی فقید تا زمان مرگ خود بیش از 300 اختراع داشته و به 8 زبان زنده ی دنیا نیز مسلط بوده است. با این همه عوام او را دانشمند دیوانه خطاب می کردند چرا که معتقد بودند وی شخصیتی عجیب و مرموز دارد.
هوش تسلا یادگار مادرش بود
حتما می دانید که بخشی از هوش در وجود انسان می تواند ریشه ای ژنتیکی داشته باشد. با این توصیف شاید برایتان جالب باشد که نابغه ای مثل تسلا، هوش خودش را از کجا آورده بود. در این خصوص باید گفت که پدر او یک کشیش ارتدوکس بود و اما مادرش از بهره ی هوشی بالایی برخوردار بود و این ویژگی مادر وی، گاها تا جایی اوج می گرفت که او را به سمت و سوی ساخت تجهیزات مکانیکی و لوازم ساختمانی جذب می کرد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که احتمالا صفحات ژنتیکی مادر نیکلا بود که چنین هوش و استعداد مثال زدنی را در فرزندش به ودیعه گذاشته بود.
پدر قماربازی که باعث انصراف تسلای نابغه از دانشگاه شد
او که دارای سه خواهر و یک برادر دیگر نیز بود، در همان دوران کودکی به محاسبات ریاضی علاقه ی وافری نشان داد و بسیار دوست داشت که خانواده اش با تحصیل او در مدرسه ی مهندسی موافقت کنند.
زمان همینگونه در گذر بود تا اینکه نیکولای نوجوان، پشت میز دبیرستان دریافت که دیوانه وار شیفته ی علم فیزیک است. بنابراین همواره در پی یافتن راه هایی بود که او را با این نیروی عظیم بیشتر آشنا سازد. خلاصه امر اینکه تسلا دوران دانشجویی خود را نیز در دانشگاه پلی تکنیک با نمرات بالایی طی کرد و تقریبا از همانجا بود که آوازه ی نبوغش میان اطرافیان ریشه دواند. اما بخت با نیکولای جوان سازگار نبود تا بتواند تحصیلات خود را در این حوزه به غایب برساند. چرا که پدرش به جهت روی آوردن به قمار و اعتیاد در آن، دیگر از پس هزینه های تحصیل پسر نابغه اش برنیامد و دست آخر تسلا از دانشگاه عزیز خود انصراف داد.
تسلا کارمند ادیسون شد
اما این رخداد نه تنها نتوانست جلوی پیشرفت و شوق به اکتشاف و اختراع را در وجود وی خاموش سازد، بلکه گویی راه های دیگری رانیز پیش پایش گذاشت. حتما می دانید که تسلا و ادیسون از نظر تاریخی با یکدیگر هم عصر هستند. لذا آن زمان که تسلا تنها یک دانشجوی انصرافی اما با نبوغ سرشار بود، ادیسون صاحب چندین شرکت و در نتیجه آوازه ای به مراتب وسیع تر بود. همین نیکولا را بر آن داشت که به امریکا مهاجرت کرده و در یکی از شرکت های توماس ادیسون مشغول به کار شود که در نهایت نیاز به جهت بروز برخی از مشکلات نظیر عدم دریافت دستمزد، پس از شش ماه آنجا را ترک کرد.
در این بین شاید برایتان جالب باشد که بدانید نیکولا تسلا هرگز نظریه نسبیت انیشتین را نپذیرفت و از مخالفان اصلی آن نیز به شمار می رفت.
شرکت موفق تسلا بعد از انصراف شرکا ورشکست شد
پس از این اتفاق تسلا تصمیم گرفت که شرکتی را تاسیس نماید تا بتواند اختراعات خود را در آن ثبت کند. اما علی رغم اینکه در این شرکت موفقیت های بسیاری را نیز در پی داشت، اما پس از چندی شرکای وی تصمیم بر قطع همکاری گرفتند و همانا این موضوع ورشکستگی نیکولا تسلا را رقم زد. اتفاقی که پس از رخ دادن او را وارد فاز جدید از زندگی خود کرد.
تسلا به خاطر علم از زنانی دوری می کرد
باید گفت که تسلا در تمام شکست ها و موفقیت هایش همواره نیرویی ثابت به نام نبوغ را همراه خود داشت. او هر لحظه در حال کشف و پرداختن به ایده هایی بود که در ذهنش نقش می بست و برای به عمل رساندن آنها شبانه روز می کوشید. موفقیت های بیشمار او باعث شد تا افراد بسیاری او را بشناسند و به مرور به شهرتی جهانی دست یافت کار این شهرت به جایی رسید که پس از مدتی، زنان زیادی به جهت برخورداری تسلا از موهبت استعداد و البته جذابیت های ظاهری، به او جذب شدند. حال آنکه وی تا آخر عمر، از ازدواج کناره گرفت و بر این عقیده پایدار ماند که مجرد بودن، همواره مسیر او را بر دست یابی به موفقیت بیشتر، هموار تر خواهد کرد.
دوستی تسلا و مارک تواین از کجا آب می خورد
او عاشق تمیزی و نظم بود و همیشه محیط پیرامونش را آراسته نگه می داشت. علاوه بر اینها، تسلا پای ثابت مهمانی هایی بود که افراد معروف و سرشناس در آن حاضر می شدند و البته همین نکته نیز باعث ارتقای او می شد. چرا که یکی از دلایل عملی شدن ایده های وی، حاضر شدن در چنین جمع هایی بود. مضاف بر اینکه تسلا علاوه بر برخورداری از نبوغ مهندسی، در زمینه ادبیات و فلسفه نیز می درخشید و از قضا رابطه ی خوبی نیز با مارک تواین نویسنده شهیر دوران خودش داشت
از نظر بسیاری مارک تواین شیفته فناوری و برق بود و در یک باشگاه اجتماعی با تسلا آشنا شد. همین بهانه ای شد که نیکلا یک شب، نویسنده هاکلبری فین را به آزمایشگاهش دعوت کند. حضوری که اتفاق عجیبی را رقم زد. ماجرا از این قرار است که آن شب تواین، محض خنده روی دستگاه تولید برق تسلا ایستاد و حتی با اصرار او حاضر به پایین آمدن نشد، تا این که ناگهان نیروی برق به جریان افتاد و با لرزاندن چهار ستون بدنش او را تا سرحد مرگ ترساند.
علاقه ی تسلا به گیاهخواری و تماشای پرندگان
تسلا به گیاه خواری علاقه ی زیادی داشت و در رژیم غذایی خود از شیر، نان، عسل، آب و سبزیجات بهره می برد. کما اینکه علاقه ی او به پرندگان نیز مثال زدنی و جالب است. نقل است که تسلا گاهی به پارک مرکزی نیویورک سر میزد، ساعت ها به تماشای پرندگان می نشست و گاها به درمان آن تعدادی که آسیب دیده بودند نیز می پرداخت.
دامنه ی وسیع اختراعات تسلا
از جمله اختراعات تسلا می توان به طراحی تولید برق آبشار نیاگارا اشاره نمود. مضاف بر این، با توجه به آنکه نیکولا تسلا یکی از بزرگترین دانشمندان و مخترعان قرن بیستم است و مخترع رادیو نیز می باشد، به منظور قدردانی از او، یکای SI در میدان های مغناطیسی را، با نماد تسلا بیان می کنند.
تسلا پس از اختراع رادیو توانست در زمینه مکالمه و مهندسی برق اقدامات مهمی انجام دهد و با کمک سرمایه داران، شرکت ها، آزمایشگاه ها و کارخانجات مختلفی را راه انداخته و صنعت تولید لوازم الکتریکی را متحول سازد. او همچنین طرحی منحصر به فرد برای موتورهای القایی اختراع نمود که این دستاورد وی مورد توجه انجمن برق و الکترونیک قرار گرفت. از دیگر اختراعات تسلا می توان به سیم پیچ تسلا، روشنایی بی سیم، اسیلاتور، آزمایشات اشعه x، قایق کنترل از راه دور و انرژی برق بی سیم اشاره کرد.
ثروت تسلا در راه علم به صفر رسید
باید گفت که تسلا، اگرچه در مسیر اختراعات خود توانست ثروت زیادی را نیز به دست بیاورد، اما پژوهش ها و آزمون و خطاهایی را نیز برای کشف های بزرگتر انجام می داد که سهم قابل توجهی از از سرمایه اش را صرف خود می کرد. این موضوع تا جایی پیش رفت که وی سال های آخر زندگی خود را با تنگدستی گذراند و از آنجایی که دیگر قدرتی برای فراهم نمودن خانه نداشت، سالیان طولانی از عمر خود را در اتاق بسیار کوچک یکی از هتل های نیویورک گذراند.
خاکستر تسلا در یک گوی طلایی محفوظ است
عمر گران بار تسلا اما در نهایت تا 86 سال بیشتر به طول نینجامید و در نتیجه وی در سال 1943 زندگی را ترک گفت. چند روز پس از مرگ او، یکی از خدمتکاران هتل جسدش را در اتاقک هتل پیدا کرد. خاکستر تسلا را در سال 1957 به بلگراد فرستاند و امروزه در موزه ی نیکولا و در یک گوی طلایی نگهداری می شود.
اکنون دست در دست ما بدهید تا سوار بر ماشین زمان، به دویست سال پیش برویم. زمانی که تسلا در فراز و نشیب های زندگی خود، به دنبال راهی برای گسترش بیش از پیش علم بود.
برای سوار شدن به ماشین زمان و گشتن در کوچه پس کوچه های گذشته، مهمان تاریخانه ما باشید.
دیدگاه تان را بنویسید