هفت درمان گیاهی واسه رشد مو؛ برای شما که می خواهید به جنگ ریزش مو بروید!
اگر دچار ریزش مو هستید و می خواهید یک روش درمانی جدید و البته بی ضرر را امتحان کنید بهتر است به سراغ درمان های گیاهی بروید.
شایانیوز- ریزش مو یک معقوله ی جدی است که ذهن بسیاری از مردان و زنان را در سر تا سر دنیا به خود مشغول کرده است و به یک دغدغه و نگرانیِ جدی تبدیل گشته است. واقعیت این است که دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد از ژنتیک گرفته تا تغییرات هورمونی؛ حتا برخی از پزشکان عواملی نظیر بیماری هتیروئید را نیز در این موضوع موثر می دانند. اما خوشبختانه راه های زیادی هم وجود دارد که به شما کمک می کند تا سلامت و زیبایی موهایتان را تقویت کنید همچنین ریزش موهایتان را نیز کاهش دهید. یکی از کم خطرترین و ساده ترین راه ها استفاده از درمان های گیاهی می باشد.
آیا درمان های گیاهی واقعا جواب می دهند؟
متاسفانه باید یه شما بگوییم که هیچ معجونِ جادویی وجود ندارد که به یکباره ریزش موهای شما را متوقف کند و رشد آن را چند برابر نماید اما برخی از داروهای گیاهی هستند که می توانند در این راه به شما کمک کنند؛ آنها می توانند ریزش مو را کاهش دهند و یا حتا به رشد مجدد آنها کمک نمایند. با وجود آنکه احتمال بروز عوارض جانبی هنگام استفاده از داروها و درمان های گیاهی بسیار پایین می باشد اما ما به شما پیشنهاد می کنیم که پیش از استفاده با یک پزشک متخصص مشورت نمایید، به خصوص اگر ریزش موی شما ناشی از یک بیماری می باشد.
روغن های گیاهی مو
روغن های مو که به آنها تونیک مو نیز گفته می شود، عصاره های گیاهی هستند که در پایه روغن حامل مخلوط شده اند. برخی از روغن های مو شامل چندین گیاه دارویی و روغن های حامل هستند.
برخی از روغن های حامل محبوبی که برای تهیه روغن های گیاهی استفاده می شوند عبارتند از:
- روغن نارگیل
- روغن بادام شیرین
- روغن گردو
- روغن زیتون
- روغن معدنی
- روغن جوجوبا
- روغن جوانه گندم
برخی از گیاهان مورد استفاده در روغن های گیاهی مو نیز عبارتند از:
- هیبیسکوس چینی (Hibiscus rosa sinensis)
- براهمی (Bacopa monnieri)
- گیاه خزنده آیورودا (Tridax procumbent)
- جاتامانسی (Nardostachys jatamansi)
- جینسینگ (Panax ginseng)
چطور باید ازآنها استفاده کرد؟
بعد از آن که از تمییز بودن دست های خود مطمئن شدید روغن را مستقیما روی کف سر خود ماساژ دهید و بعد از مدتی آبکشی نمایید.
پماد های چند گیاهی
پمادهای چند گیاهی که اغلب از آنها با عنوان مرهم های گیاهی نیز یاد می شوند معمولاً از ترکیب گیاهان با روغنی مانند لانولین یا ژله نفتی و آب ساخته می شوند. به علاوه ممکن است موادی مانند موم زنبور عسل یا کره کاکائو نیز در ترکیب آنها موجود باشد. پمادهای چند گیاهی معمولاً حاوی چندین عصاره گیاهی هستند.
برخی از گیاهان مورد استفاده در مرهم های گیاهی عبارتند از:
- انگور فرنگی (Emblica officinalis)
- آلوئه ورا (A. Barbadensis Mill.)
- ریحان مقدس (Ocimum sanctum)
چطور باید از آنها استفاده کرد؟
پمادهای چند گیاهی معمولاً مستقیماً روی پوست سر شما اعمال می شوند. با دست های تمیز، پماد را روی پوست سر خود ماساژ دهید تا جذب شود.
کرم های گیاهی
کرم های گیاهی نیز از روغن های گیاهی و آب تهیه می شوند. آنها حاوی روغن کمتر و آب بیشتری نسبت به پمادهای گیاهی هستند و به راحتی توسط پوست شما جذب می شوند.
برخی از گیاهان به کاربرده شده در کرم های گیاهی:
- یاس شب گل (Nyctanthes arbortristis)
- سیب تلخ (Citrullus colocynthis)
- پیله غول پیکر (Cuscuta reflexa Roxb)
چطور باید از آنها استفاده کرد؟
با دستان تمییز کرم مو را روی پوست سر خود ماساژ دهید و از ریشه تا نوک موهای خود را به آنها آغشته نمایید.
آیا درمان های گیاهی عوارض و خطرات جانبی نیز دارند؟
خطر اصلی برای استفاده از گدرمان های گیاهی همیشه بروز واکنش آلرژیک می باشد به همین خاطر همیشه توصیه می کنند که قبل از استفاده وسیع از آنها مقدار کمی را بر روی دست خود بمالید و اجازه دهید تا 24 ساعت بماند تا مطمئن شوید که بدن شما واکنش نشان نخواهد داد.
با این حال در موارد بسیار محدودی گزارش شده است که این داروهای گیاهی نیز می توانند عوارض جانبی را به همراه داشته باشند که عبارتند از:
- نازک شدن مو
- افزایش ریزش مو
- پوست سر خشک
- قرمزی یا تحریک پوست سر
نکته ی بسیار حائز اهمیت این است که خانم های باردار و شیرده ابدا نباید سر خود به سراغ این نوع درمان ها و داروهای گیاهی بروند و حتما باید با پزشک مشورت نمایند.
خلاصه:
به خاطر داشته باشید که هیچ داروی گیاهی نمی تواند معجزه کند پس حسابی مراقب داروهایی که ادعا می کنند صد در صد باعث رشد مو می شوند باشید؛ هرچند که تحقیقات نشان داده است برخی از گیاهان می توانند به تقویت مو، حمایت از سلامت پوست سر، بهبود ضخامت مو یا تحریک چرخه رشد مو کمک کنند.
و به عنوان نکته ی آخر نیز در نظر داشته باشید چون این درمان ها گیاهی هستند به معنای آن نیست که نباید با پزشک مشورت نمایید.مصرف داروهای گیاهی نیز نیازمند رعایت اصول و دستورالعمل های مراقبتی می باشد و پزشک متخصص می تواند گزینه های درمانی را برای شما شرح دهد و در رابطه با هر مرحله ی درمان توصیه های لازم را به شما بکند.
برای زندگی ای بهتر، صفحه زندگی سالم ما را دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید