صفر تا صد اصول نگهداری گل آپارتمانی کالانکوا/ گلی که با بی توجهی هم قهر نمی کنه

اگر به دنبال گلی هستید که هم زیبا باشد و هم کم زحمت، کالانکوا انتخاب ایده آلی است در ادامه روش نگهداری از این گیاه را بخوانید.
شایانیوز- تصور کن یه گیاه داریم که هم قشنگه هم سرسخته، کالانکوا واقعاً یه گزینه عالیه برای کسایی که میخوان تو خونه شون گل داشته باشن اما وقت یا حوصله رسیدگی زیاد رو ندارن. این گیاه کوچولوی بامزه با اون برگ های گوشتی و آبدارش و گل های رنگارنگ و شادابش میتونه تو هر فضایی خودش رو وفق بده. از قرمز پررنگ و نارنجی آتشین بگیر تا صورتی ملایم و زرد درخشان، هر رنگی که فکرش رو بکنی توی گلدون کالانکوا پیدا میشه. نکته جالبش اینه که این گیاه اصلاً غرغر نمیکنه! اگه یه روز یادت رفت بهش آب بدی یا یه مدت نور کافی بهش نرسید، بازم به رشدش ادامه میده. البته این به معنی بی اعتنایی کامل نیست، بلکه یعنی میتونه با شرایط مختلف کنار بیاد. تو آپارتمان های کوچیک، پشت پنجره های کم نور، حتی تو دفتر کار هم میشه ازش نگهداری کرد. اصلاً بهش میگن گیاه آپارتمانی همه فن حریف! حالا که کلی ذوق کردی و تصمیم گرفتی یه کالانکوا بگیری، بهتره بدون چطور ازش مراقبت کنی که سالها تو خونه ات بمونه و هر سال با گل های تازه تو رو سورپرایز کنه. از نور مناسب بگیر تا آبیاری به موقع و خاک خوب، همه اینارو می خوایم برات توضیح بدیم. پس باهامون همراه باش تا ببینیم چطور میشه از این گیاه محبوب نگهداری کرد و همیشه از دیدنش لذت برد.
اصول نگهداری گل آپارتمانی کالانکوا
نیازهای نوری
کالانکوا به نور زیاد اما غیرمستقیم نیاز دارد. قرار دادن آن در پشت پنجره های جنوبی یا شرقی ایده آل است. نور کم باعث رشد علفی و کاهش گلدهی می شود، اما نور مستقیم و شدید آفتاب نیز ممکن است باعث سوختگی برگ ها شود. در فصل زمستان، اگر نور طبیعی کافی نیست، می توان از نور مصنوعی استفاده کرد.
آبیاری مناسب
این گیاه به آبیاری منظم ولی با فاصله نیاز دارد. بین دو آبیاری باید خاک کاملاً خشک شود، زیرا آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه می شود. در فصل رشد (بهار و تابستان) هفته ای یک تا دو بار آبیاری کافی است، اما در زمستان به آبیاری کمتری نیاز دارد. از آب های کلردار استفاده نکنید و اجازه دهید آب به دمای محیط برسد.
خاک و تغذیه
کالانکوا به خاک سبک با زهکشی عالی نیاز دارد. ترکیب خاک مخصوص کاکتوس یا مخلوطی از خاک برگ، پرلیت و ماسه برای آن مناسب است. برای تقویت گیاه، در فصل رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یک بار از کود مایع رقیق شده مخصوص گیاهان گل دار استفاده کنید. در پاییز و زمستان کوددهی را متوقف کنید.
دما و رطوبت
این گیاه دمای معمول اتاق (۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد) را ترجیح می دهد، اما می تواند تا ۱۰ درجه سانتی گراد را نیز تحمل کند. از قرار دادن آن در معرض باد سرد یا گرمای شدید خودداری کنید. کالانکوا به رطوبت بالای هوا نیاز ندارد و در محیط های خشک نیز رشد می کند، اما غبارپاشی گاه به گاه برگ ها در تابستان مفید است.
تعویض گلدان
هر دو تا سه سال یک بار، زمانی که ریشه ها از گلدان خارج می شوند، زمان تعویض گلدان است. گلدان جدید باید تنها یک سایز بزرگ تر باشد، زیرا گلدان خیلی بزرگ باعث تجمع آب و پوسیدگی ریشه می شود. بهترین زمان برای تعویض گلدان، اوایل بهار است.
تکثیر کالانکوا
این گیاه از طریق قلمه برگ یا ساقه به راحتی تکثیر می شود. برای این کار، یک برگ یا ساقه سالم را جدا کرده و اجازه دهید محل برش خشک شود. سپس آن را در خاک سبک قرار دهید و تا زمان ریشه زنی، خاک را مرطوب نگه دارید.
آفات و بیماری ها
شپشک آرد آلود، کنه تارعنکبوتی و شته ها از آفات رایج کالانکوا هستند. در صورت مشاهده، با پنبه آغشته به الکل یا سموم حشره کش مناسب آنها را کنترل کنید. بیماری های قارچی نیز در اثر آبیاری زیاد ایجاد می شوند، بنابراین از زهکشی مناسب خاک اطمینان حاصل کنید.
تشویق به گلدهی
کالانکوا گیاهی روزکوتاه است، یعنی برای گلدهی به ۱۲ تا ۱۴ ساعت تاریکی مطلق در روز نیاز دارد. اگر گیاه گل نمی دهد، به مدت ۶ هفته آن را در مکانی تاریک (مثل کمد) قرار دهید یا با پوشاندن آن با کیسه سیاه، شرایط روزکوتاه را شبیه سازی کنید.
کلام پایانی
کالانکوا ثابت کرده گیاهی ایده آل برای زندگی امروزی است؛ هم زیباست، هم سرسخت؛ با نور غیرمستقیم، آبیاری حساب شده و خاک سبک، این گل ماه ها برایتان می ماند و با کمترین توجه، بیشترین لذت را هدیه می دهد. چه تازه کار باشید چه گیاه باز حرفه ای، کالانکوا یک همراه همیشه خندان برای خانه تان خواهد بود. پس همین امروز یک گلدان از آن را بچینید و بگذارید رنگ های شادابش فضای زندگی تان را دگرگون کند. یادتان باشد حتی مقاوم ترین گیاهان هم کمی عشق می خواهند.
دیدگاه تان را بنویسید