|

قیمت سکه امروز یکشنبه 24 فروردین 1404/ ریزش کم‌سابقه و سقوط در اوج جهش اونس جهانی

قیمت سکه و طلا در ایران علی‌رغم رشد اونس جهانی، کاهش شدیدی را تجربه کرد. نوسانات نرخ ارز و رکود تقاضا عوامل اصلی این کاهش قیمت‌ها بودند.

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- امروز بازار سکه شاهد افت چشم‌گیری در قیمت‌ها بود و روندی نزولی را در اکثر قطعات سکه تجربه کرد. با نگاهی به داده‌های لحظه‌ای، می‌توان گفت بازار طلا و سکه با شوکی قابل توجه روبرو شده و کاهش قیمت‌ها به‌وضوح در همه انواع سکه‌ها قابل مشاهده است. این روند کاهشی در شرایطی رخ داده که هم‌زمان، میزان حباب سکه نیز در برخی قطعات کاهش یافته و در برخی دیگر با نوساناتی همراه بوده است.

سکه امامی با افتی ۱۳.۷۵ درصدی نسبت به روز گذشته، به قیمت نقدی ۷۷۸,۱۰۰,۰۰۰ ریال رسیده و در حالی که پایین‌ترین نرخ روز ۷۶۷,۸۰۰,۰۰۰ ریال ثبت شده، در بالاترین نقطه به ۸۴۰,۱۰۰,۰۰۰ ریال نیز رسیده است. حباب سکه امامی نیز با وجود این افت، عدد بالای ۱۱۴,۹۶۰,۰۰۰ ریال را نشان می‌دهد که ۳۲.۴ درصد کاهش را تجربه کرده، اما همچنان رقم قابل توجهی‌ست.

در ادامه، سکه بهار آزادی هم با افت ۱۳.۲۲ درصدی، اکنون ۷۰۲,۲۰۰,۰۰۰ ریال قیمت دارد. بیشترین قیمت روز آن ۷۵۲,۲۵۰,۰۰۰ ریال و کمترین آن ۶۸۱,۷۰۰,۰۰۰ ریال ثبت شده است. حباب آن نیز با ۵۸.۳۸ درصد کاهش به ۳۹,۳۱۰,۰۰۰ ریال رسیده که نسبت به روزهای گذشته، کاهش محسوسی‌ست.

در قطعات کوچک‌تر، نیم سکه نیز با کاهش ۱۲.۵ درصدی به ۵۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال رسیده و ربع سکه با ۹.۲۶ درصد کاهش به ۲۷۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال رسیده است. نکته قابل توجه اینکه هر دو این قطعات در پایین‌ترین بازه‌های قیمتی خود قرار دارند. حباب نیم سکه با عدد ۱۸۸,۶۰۰,۰۰۰ ریال و تغییر ۱۵.۹۴ درصدی همچنان بالا باقی مانده و نشان می‌دهد که قیمت ذاتی آن بسیار پایین‌تر از قیمت بازار است. حباب ربع سکه نیز با ۷.۲۲ درصد کاهش، به ۱۰۴,۲۸۰,۰۰۰ ریال رسیده است.

در نهایت، سکه گرمی که کمترین سهم از بازار را دارد، با افتی کمتر و معادل ۵.۰۷ درصد، اکنون ۱۳۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال قیمت دارد. نکته قابل تأمل اینکه برخلاف سایر قطعات، تنها حباب سکه گرمی افزایشی بوده و با رشد ۲.۹ درصدی به ۵۶,۴۷۰,۰۰۰ ریال رسیده است. این افزایش اندک در حباب، نشان می‌دهد تقاضا برای قطعات سبک‌تر ممکن است در حال افزایش باشد یا فشار عرضه در این بخش کمتر است.

در مجموع، بازار امروز در مسیر نزولی قرار داشته و افزایش یا کاهش حباب‌ها، تصویری از سردرگمی سرمایه‌گذاران و عدم ثبات در بازار را ترسیم می‌کند. این شرایط می‌تواند تحت تأثیر اخبار اقتصادی یا تحولات سیاسی-بین‌المللی باشد که منجر به ریزش شدید تقاضا و اصلاح قیمت‌ها شده است.

پیش بینی قیمت سکه

در حالی که قیمت جهانی اونس طلا طی هفته گذشته با جهشی ۱۸۱ دلاری به رکورد تاریخی ۳۲۲۹ دلار رسید، بازار سکه و طلا در ایران برخلاف این روند جهانی، شاهد کاهش قابل‌توجه قیمت‌ها بود. طبق گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، دلیل اصلی این افت را باید در نوسانات نرخ ارز و نبود تقاضا جست‌وجو کرد؛ عواملی که باعث شدند قیمت سکه امامی با ۲.۸ میلیون، سکه بهار آزادی با ۶.۳ میلیون، نیم‌سکه با ۲ میلیون، و ربع‌سکه با ۴۰۰ هزار تومان کاهش همراه شوند. در همین حال، حباب سکه نیز کاهش ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده و به ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است. با توجه به ثبات نسبی نرخ ارز در روزهای اخیر و نبود جریان تقاضای قوی، پیش‌بینی می‌شود قیمت‌ها در هفته آینده در همین سطوح باقی بمانند یا اندکی کاهش یابند؛ مگر اینکه نرخ ارز مجدداً دچار نوسان شده و فضای روانی بازار را تغییر دهد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی