رمان های شاهکاری که باید خواند
هفت کتاب بی نظیر که به هیچ زمان و مکانی محدود نمیشن؛ بهترین هایی که زیر و روت می کنند
یک سری از کتاب ها و داستان ها هستند که وسعت دید و جهان بینی آدم رو زمین تا آسمون تغییر میدند برای همین هم ابدا نباید از اون ها غافل شد.
شایانیوز- به قول یغما گلرویی آزادی خواه: ما در گردبادی از زخم زندگی می کنیم ... ما موظف به به نیلوفر آبی بودنیم، باید گل کنیم و عطر بپاشیم وگرنه عفونت جهان را ویران خواهد کرد. ما به عنوان انسان های قرن بیست و یکم، در هیاهو و تلاطم دنیایی پر هرج و مرج دست و پا می زنیم اما باید امیدوار باشیم، باید نیلوفر آبی باشیم تا نه تنها انسانیت بلکه هستی به حیات خود ادامه دهد. ادبیات و دنیای شعر و داستان به ما کمک می کنند تا این گردباد را بهتر تاب بیاوریم و امیدوار باشیم، به معجزه، به تغییر، به زندگی بهتر؛ اما با این حال در دل ادبیات داستان هایی هم هستند که اگر چه شاهکارند اما چهره تلخ حقیقت را به وضوح برای ما نمایان می کنند. دردناک است، بله اما گاهی باید با حقیقت رو به رو شد تا بشود برای آن کاری کرد، باید با حقیقت رو به رو شد تا بتوان با آن به مقابله برخواست، باید حقیقت را دید، شناخت تا بتوان از آن انتقاد یا استقبال کرد.
دنیای ادبیات پر است از آثار شاهکار و بی نظیری که خواندن آن ها به نوبه ای اوجب واجبات است اگر اهل کتاب خواندن و دنیای ادبیات هستید باید آن ها را برای یک بار هم که شده بخوانید اگرچه یک بار خواندن آن ها واقعا کافی نیست. بعضی از کتاب ها چشم های ما را به روی حقیقت باز می کنند و برای همین هم هست که سوای از این که شما تا چه اندازه به کتاب خواندن علاقه دارید باید برای یک بار هم که شده این کتاب ها را به دست بگیرید.
در ادامه ما هفت مورد از شاهکار های دنیای ادبیات را به شما معرفی می کنیم که خواندن آن ها بدون شک تحت تاثیرتان قرار خواهد داد و باعث میشود تا دید تازه ای به جهان اطراف خود پیدا کنید.
1984.1 اثر جورج اورول
شاهکار ابدی و ماندگار جورج اورول به نام 1984 داستانی تلخ است که از تلخی، وحشت را در دل خواننده بیدار می کند. اورول معتقد است که اگر روند تاریخ تغییر نکند، انسانیت از دست خواهد رفت؛ و به زیبایی هر چه تمام تر این موضوع را در اثر خود به نمایش می گذارد، جایی که دیگر هیچ حقیقتی، هیچ عشقی، هیچ هدفی جز برادر بزرگ وجود ندارد، برادر بزرگی که نمادی از یک ابر نظام حکومتی دیکتاتوری است. روزی می رسد که دیگر انسان خودش را هم فراموش می کند. جورج اورول در این اثر خارق العاده و جاوید خود، از نماد های متعددی استفاده کرده است که هنر او را در داستان نویسی به ما نشان می دهد و باعث می شود ذهن شما بیشتر درگیر روایت 1984 شود.
2.عقاید یک دلقک اثر هاینریش بل
به گزارش شایانیوز، عقاید یک دلقک پر سر و صدا ترین اثر هاینریش بل نویسنده معروف آلمانی است که سعی می کند با بیانی زیبا روایتی ساده و حتا شاید تکراری برای شما بیان کند، اما در همین حال با زیرکی و مهارت تمام مسائلی را به چالش می کشد و نقد می کند که عجیب به دل مخاطب می نشیند، به خصوص مخاطبی که نمی تواند عقایدش را با جامعه اطرافش در یک سو نگاه دارد. این کتاب داستان دلقکی دوست داشتنی است که علی رغم تصور همگان حتا شما، زندگی سخت و غمینی دارد.
3.موش ها و آدم ها اثر جان اشتاین بک
کسی نمی تواند منکر آن شود که نظام سرمایه داری کمر بسیاری از افراد را زیر بار ارابه های خود له می کند و با پا گذاشتن به روی شانه های افراد راه خود را به بالا پیدا می کند و موش ها و آدم ها اگرچه روایتی است غمناک از بخشی از تاریخ امریکا اما مگر غیر از این است که چهره زشت نظام سرمایه داری در همه جا به یک شکل است؟! موش ها و آدم ها داستان دو آدم معمولی، دو دوست از طبقه اجتماعی پایین است که برای آرزوهای خود مدام تلاش می کنند اما هر روز دریغ از دیروز.
4.بادبادک باز اثر خالد حسینی
حتما تا به امروز بارها نام رمان بادبادک باز را شنیده اید، رمانی که از درد های کشور همسایه و عزیز ما افغانستان صحبت می کند، کتابی که حس همزاد پنداری شما را بیدار میکند و در بخش هایی باعث می شود تا قلبتان مچاله شود. بادبادک باز از آن دست کتاب هایی است که تا ابد به درخشش خود ادامه خواهد داد. خالد حسینی، نویسنده جوان و با ذوق افغان، به قدری در این اثر هنر به خرج داده و به قدری زیبا و روان به بیان این داستان پرداخته که خواندن بادبادک باز بدون شک برای شما از لذت بخش ترین تجربیات کتاب خوانیتان خواهد بود.
5.قلعه حیوانات اثر جورج اورول
قلعه حیوانات یا مزرعه حیوانات از آن دست کتاب هایی است که نخواندنش حقیقتا یک اشتباه محض است، اگر به دنبال این هستید که با خواندن یک کتاب به وسعت دید خود بیافزایید، نباید در خواندن این اثر جاوید شک کنید. فقط یک جمله از این کتاب کافی است تا هرکسی را به خواندن آن ترغیب کند: همه حیوان ها باهم برابرند اما بعضی برابر ترند. جالب است بدانید که قلعه حیواناتِ اورول اگر چه در نقد نظام حکومتی شوروی نوشته شده است اما از آن روایت های نقادگونه ایست که به هیچ زمان و مکانی محدود نیست و همین است که آثار اورول را تا به این اندازه خاص می کند.
6.گتسبی بزرگ اثر اسکات فیتز جرالد
شاید غالبا نام این رمان را در زمره ی آثار رمانتیک و عاشقانه شنیده باشید اما اگر چه کتاب روایتی تلخ و دردناک از عشقی نافرجام دارد، بن مایه و هدف داستان چیزی فراتر از یک درام رمانتیک است. گتسبی بزرگ روایت هوس، تباهی، هرزگی، بی قیدی و بسیاری مسائل این چنینی دیگر است که همه و همه در ثروت نهفته است، ثروتی که مهم نیست چگونه بدست آمده اما اگر حواست را جمع نکنی تو را به نابودی می کشاند. و از همه مهم تر گتسبی بزرگ داستان تلخی است از مردی که سعی می کند تا هر طور شده در برابر دنیا و مقدرات آن بایستد قافل از آنکه گاه چاره ای نیست جر سازش با دنیا.
7.به کسی مربوط نیست اثر جومپا لاهیری
اگر با جومپا لاهیری آشنا باشید می دانید غالب آثار او درون مایه ای دارد که به مشکلات و معضلات افراد پس از مهاجرت کردن اشاره می کند، واقعیت این است که ما انسان ها اساسا مهاجرت را ساده تر از چیزی که هست تصور می کنیم و گاها حتا به درد ها و سختی های آن فکر هم نمی کنیم، و یا زمانی که با افراد مهاجر در هر جای دنیا مواجه می شویم حتا گمان هم نمی بریم که آن ها ممکن است چه سختی ها و مشقت هایی را پشت سر گذاشته باشند. جوپا لاهیری در کتاب به کسی مربوط نیست با نه داستان کوتاه اما مرتبط به زیبایی هر چه تمام تر به شما نشان می دهد که یک مهاجر در هر سنی که باشد ممکن است با معظلاتی تلخ و دردناک رو به رو شود.
لازم به ذکر است که تمامی آثار ذکر شده در بالا به فارسی ترجمه شده اند و شما می توانید با خیال راحت به خواندن آن ها بپردازید.
شما کاربران شایانیوز کتاب خواندن رو با چه اثری شروع کردید؟ تجربیات و پیشنهاد های خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید.
شهرزاد فدایی
دیدگاه تان را بنویسید