چرا باید خون اهدا کنیم؟
اهدای خون و مزایای سلامتی آن برای اهداگر که نمی دانستید؛ زندگی بخشیدن آسان است
مطمئنا تا به حال بارها در رابطه با لزوم اهدای خون شنیده اید اما آیا می دانستید که این فرآیند برای اهدا کننده نیز مزایایی را به همراه دارد؟
شایانیوز- متاسفانه در طول یک روز افراد زیادی هستند که به مقدار زیادی خون نیاز دارند، از بیماران مبتلا به به بیماری سلول داسی شکل و سرطان گرفته تا مجروحان سانحه های جاده ای همگی نیازمند خون هستند و از انجایی که نمی توان خون را ساخت این افراد برای ادامه ی زندگی خون به اهدا کنندگان خون وابسته می باشند.
مطمئنا تا به حال بارها و بارها در تلویزیون و یا بر روی بیلبورد های تبیلغاتی از تاثیر اهدای خون بر بیماران نیازمند آگاه شده اید اما آیا می دانستید که این فرآیند برای اهدا کننده نیز مزایایی را به همراه دارد؟ به طور معمول ما در رابطه با وضعیت اهدا کننده و یا تاثیرات اهدا بر او چیزی نمی شنویم در حالی که هر بار اهدا خون می تواند به چندین روش بر سلامت فردِ اهدا کننده تاثیر بگذارد. جالب است بدانید که این عمل انسان دوستانه می تواند سبک زندگی ای سالم را برای شما به همراه بیاورد. به همین ترتیب ما تصمیم گرفته ایم تا چند مورد از مزیت های اهدای خون را بر سلامتی شخصِ اهدا کننده با شما به اشتراک بگذاریم.
1.اهدای خون برابر است با یک چکاپ ساده
در حالی که اکثر ما هرگز زمانی را برای چکاپ و بررسی وضعیت کلی سلامتیمان مشخص نمی کنیم، اهدا خون می تواند یک روش ساده برای اطلاع از سلامت قلب و عروق باشد. اگر می پرسید چطور باید به شما بگوییم که قبل از هر بار خونگیری پزشک فوق موظف است تا یک بررسی کلی از مواردی مانند فشار خون، دمای بدن، وضعیت هموگلوبین، نبض و برخی آیتم های دیگر به عمل بیاورد که به این ترتیب گاها شما از مسائلی آگاه خواهید شد که ممکن است حتا متوجهشان هم نبوده باشید. به عنوان مثال ممکن است شما با مشکل کمبود آهن مواجه شده باشید که در این صورت کلینیک شما را به این مشکل آگاه کرده و دیگر از شما خون نخواهد گرفت. خلاصه کلام این که بررسی گاه و بی گاه کیفیت خون شما می تواند کلید تشخیص مشکلات قلبی شما باشد آن هم قبل از آنکه زندگی شما را تحت و شعاع قرار دهد.
2.اهدای خون برابر است با کاهش ذخایر مضر آهن
هموکروماتز بیماری ایست که باعث تجمع و ذخیره آهن اضافی در بدن می شود. از آنجایی که این بیماری ژنتیکی می باشد غالب افراد از آن آگاه نیستند اما متاسفانه در صورت عدم درمان و تجمع بیش از اندازه آهن در بدن می تواند باعث آسیب به مفاصل و اندام های آنها شود که در مرحله ی حاد نیز کشنده خواهد بود. در این میان اهدای خون یک راه ایمن و سالم برای کاهش ذخایر اضافی آهنِ بدن است.
3.اهدای خون برابر است با کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی
شاید برایتان عجیب باشد زمانی که متوجه شوید اهدا کردن خون می تواند برای سلامتی قلب مفید واقع شود اما بر اساس مطالعه ای که توسط مجله آمریکایی اپیدمیولوژی انجام شده است، حداقل یکبار اهدای خون در سال می تواند خطر حمله قلبی را تا 88 درصد کاهش دهد. مسئله اینجاست که سطوح بالای آهن در خون رگ های شما را منقبض می کند و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد، به این ترتیب تخلیه ذخایر آهن اضافی با اهدای خون، به عروق شما فضای بیشتری برای فعالیت می دهد.
4.اهدای خون برابر است با کاهش خطر ابتلا به سرطان
به گزارش شایانیوز، اگر یک فرد سالم با ویژگی های معمول را در نظر بگیریم، ارتباط بین اهدای خون و کاهش خطر ابتلا به سرطان بسیار اندک است اما تحقیقات صورت گرفته نشان داده اند که کاهش خطر ابتلا به سرطان با اهدای خون در اهداکنندگان مبتلا به بیماری های خاص مانند هموکروماتوز یا PAD رابطه مستقیم دارد.
5.اهدای خون برابر است با بهبود سلامت کبد
یکی دیگر از خطراتی که تجمع آهن اضافی می تواند برای سلامت شما داشته باشد آسیب به وضعیت کبد شما می باشد. تا به امروز تحقیقاتی که صورت گرفته ذخیره اضافی آهن را با بیماری کبد چرب غیر الکلی، هپاتیت C و سایر بیماری ها و عفونت های کبدی مرتبط دانسته است، به این ترتیب اهدای خون با کاهش ذخیره آهن بدن می تواند به سلامت کبد شما کمک نماید.
6.اهدای خون برابر است با بهبود وضعیت روحی
در حالی که اهدای خون فواید فیزیکی قابل توجهی برای فرد اهدا کننده دارد اما مهمترین و قابل توجه ترین مزیت آن در حوزه روانشناختی می باشد. اهدای خون به معنای آن است که شما داوطلبانه سعی می کنید به افرادی که حتا نمی شناسیدشان اما به کمک شما نیاز دارند کمک نمایید به این ترتیب این نوع تعامل نوع دوستانه مزایای روانی عمده ای را برای شما به همراه خواهد داشت.
فواید و مزایای اهدای خون برای سلامتی اهدا کننده بسیار قابل توجه است اما مسلما مهمترین بخش این فرآیند کمک کردن به نجات جان افراد دیگر است، فراموش نکنید که اهدای خون یعنی اهدای زندگی.
برای زندگی ای بهتر، صفحه زندگی سالم ما را دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید