سیب زمینی شیرین
هفت خاصیت شگفت انگیز سیب زمینی شیرین
جالب است بدانید که سیب زمینی های شیرین مزایای سلامتی را ارائه می دهند که شما را مجاب می کنند تا آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
شایانیوز- سیب زمینی شیرین از جمله ی سبزیجات ریشه ای شیرین و نشاسته ای است که در سراسر جهان رشد می کند. آنها در اندازه ها و رنگ های مختلف، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند. جالب است بدانید که سیب زمینی های شیرین مزایای سلامتی را ارائه می دهند که شما را مجاب می کنند تا آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ما نیز قصد داریم که هفت مورد از مزیت های باورنکردنی این سبزی برای سلامتی را با شما به اشتراک بگذاریم.
1.بسیار مغذی
سیب زمینی شیرین منبع عالی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است؛ و 200 گرم سیب زمینی شیرین پخته شده با پوست تقریبا ارزش غذایی به شرح زیر را ارائه می دهد:
- 180 کالری
- 41.4 گرم کربوهیدرات
- 4 گرم پروتئین
- 0.3 گرم چربی
- 6.6 گرم فیبر
- 769 درصد از ارزش روزانه ویتامین A
- 65 درصد از ارزش روزانه ویتامین C
- 29 درصد از ارزش روزانه ویتامین B6
- 50 درصد از ارزش روزانه منگنز
- 27 درصد از ارزش روزانه پتاسیوم
- 18 درصد از ارزش روزانه مس
- 15 درصد از ارزش روزانه نیاسین
علاوه بر این، سیب زمینی شیرین، به ویژه انواع نارنجی و بنفش آن، سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از بدن شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که می توانند به DNA آسیب برسانند و باعث التهاب شوند. آسیب رادیکال های آزاد با بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و پیری مرتبط است؛ بنابراین، خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان برای سلامتی شما مفید می باشد.
خیلی کوتاه...
سیب زمینی شیرین از جمله سبزیجات ریشه دار نشاسته ای است که سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی می باشد. آنها همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هستند که از بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می نمایند.
2.ارتقا سلامت روده
فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی شیرین برای سلامت روده بسیار مفید هستند. سیب زمینی شیرین حاوی هر دو نوع فیبر محلول و نا محلول می باشد که بدن نمی تواند هیچ یک را به سرعت هضم کند. بنابراین، فیبر در دستگاه گوارش شما باقی می ماند و انواع مختلفی از مزایای سلامتی مرتبط با روده را فراهم می کند.
برخی از فیبرهای محلول و نامحلول نیز می توانند توسط باکتری های موجود در روده بزرگ تخمیر شوند و ترکیباتی به نام اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه ایجاد کنند که سوخت سلول های پوشش روده را تامین می کند و آنها را سالم و قوی نگه می دارد. رژیم های غذایی غنی از فیبر حاوی 20 تا 33 گرم در روز می توانند منجر به کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ و حرکات منظم روده شوند.
از طرفی دیگر مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی شیرین به ویژه بنفش، باعث رشد باکتری های سالم روده، از جمله گونه های خاص بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس می شود که مقادیر بیشتری از این نوع باکتری ها در روده ها با سلامت بهتر روده و کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سندرم روده تحریک پذیر و اسهال عفونی مرتبط است.
خیلی کوتاه...
سیب زمینی شیرین حاوی فیبر و آنتی اکسیدان هایی است که می توانند سلامت روده را حفظ کنند.
3.مبارزه با سرطان
سیب زمینی شیرین آنتی اکسیدان های مختلفی دارد که ممکن است به محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان کمک کند. آنتوسیانین ها گروهی از آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی شیرینِ بنفش می باشند که طی مطالعات صورت گرفته نشان داده اند، می توانند رشد انواع خاصی از سلول های سرطانی، از جمله سلول های مثانه، روده بزرگ، معده و سینه را کاهش دهند. با این وجود در ارتباط با خواص ضد سرطانی این گیاه همچنان نیاز به تحقیقات و آزمایش های بیشتر می باشد.
خیلی کوتاه...
تحقیقات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در انواع سیب زمینی های شیرین می توانند در برخی موارد خواص ضد سرطانی داشته باشند.
4.دید سالم
سیب زمینی شیرین به طور باورنکردنی سرشار از بتاکاروتن است. در حقیقت 200 گرم سیب زمینی شیرین نارنجی پخته شده با پوست، بیش از هفت برابر میزان بتاکاروتن مورد نیاز یک بزرگسال در روز را تامین می کند. بتاکاروتن در بدن شما به ویتامین A تبدیل می شود و برای تشکیل گیرنده های تشخیص نور در داخل چشم شما مورد استفاده قرار می گیرد. کمبود شدید ویتامین A می تواند منجر به نوع خاصی از نابینایی شود. خوردن غذاهای غنی از بتاکاروتن، مانند سیب زمینی شیرین نارنجی، ممکن است به پیشگیری از این وضعیت کمک کند.
البته باید اشاره کرد که سیب زمینی شیرین بنفش نیز از فواید بینایی برخوردار می باشد. آنتوسیانین های موجود در این سیب زمینی می توانند از سلول های چشم در برابر آسیب محافظت کنند و در سلامت کلی چشم تاثیر گذار باشند.
خیلی کوتاه...
سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن و آنتوسیانین است که به قدرت بینایی و سلامت چشم کمک می کنند.
5.تقویت عملکرد مغز
مطالعات صورت گرفته نشان می دهند که مصرف سیب زمینی شیرین بویژه نوع بنفش آن می تواند، عملکرد مغز را بهبود بخشد. این امر به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در آن رخ می دهد اما متاسفانه تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز می باشد. اما به طور کلی، رژیم های غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات و آنتی اکسیدان ها با 13 درصد کاهش خطر زوال ذهنی و زوال عقل همراه هستند.
خیلی کوتاه...
مطالعات نشان داده اند که مصرف سیب زمینی شیرین در برخی موارد می تواند به سلامت مغز و بهبود عملکرد آن کمک نماید؛ با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز می باشد.
6.حمایت از سیستم ایمنی
همان طور که اشاره کردیم سیب زمینی شیرین یکی از غنی ترین منابع طبیعی بتاکاروتن می باشد که در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد. ویتامین A برای سیستم ایمنی سالم حیاتی است و سطوح پایین خون با کاهش ایمنی مرتبط می باشد. از طرفی دیگر برای حفظ سلامت غشاهای مخاطی، به ویژه در پوشش روده نیز کلیدی است. مطالعات نشان داده اند که کمبود ویتامین A التهاب روده را افزایش می دهد و توانایی سیستم ایمنی بدن را برای پاسخ مناسب به تهدیدات احتمالی کاهش می دهد. نباید فراموش کرد که روده سالم بخش مهمی از یک سیستم ایمنی سالم است.
خیلی کوتاه...
سیب زمینی منبع عالی بتاکاروتن است که می تواند به ویتامین A تبدیل شود و در نتیجه در حمایت از سیستم ایمنی و سلامت روده موثر واقع گردد.
7.مدیریت سطح استرس
سیب زمینی شیرین حاوی مقدار قابل توجهی منیزیم است که یک ماده معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی بدن می باشد. یکی از مهمترین فواید منیزیم این است که به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند. مطالعات نشان داده اند که افزایش کمبود منیزیم در رژیم های غذایی مدرن منجر به افزایش قابل توجهی افسردگی در بین مردم می شود. کمبود منیزیم و افسردگی با هم مرتبط هستند زیرا هر دو دارای پاسخ های ایمنی سلولی و التهاب در سراسر بدن هستند.
علاوه بر این ها، منیزیم برای کاهش بی خوابی در افراد مسن نیز موثر واقع می شود. بی خوابی محرکی اساسی برای استرس، افسردگی و اضطراب است که متاسفانه بیش از 50 درصد افراد مسن از نوعی کمبود خواب رنج می برند.
خیلی کوتاه...
سیب زمینی شیرین منبع مهمی از منیزیم است که کمبود آن با خطر افسردگی، استرس و اضطراب مرتبط می باشد. بنابراین، سیب زمینی شیرین می تواند سطح منیزیم بدن را جبران کند و به کاهش علائم افسردگی و رفتارهای مرتبط با اضطراب در افراد کمک کند.
خلاصه:
سیب زمینی شیرین از جمله سبزیجات ریشه ای غنی از مواد غذایی می باشد که سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان های مقوی است که از بدن شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و سلامت روده و مغز را نیز بهبود می بخشد.
این سبزی خارق العاده همچنین سرشار از بتاکاروتن می باشد که با تبدیل شدن به ویتامین A در بدن به تقویت بینایی و سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
و ویژگی خوب دیگر سیب زمینی شیرین این است که از جمله مواد غذایی می باشد که به راحتی و به روش های مختلفی می توان آن را به رژیم غذایی خود اضافه نمود.
برای داشتن زندگی ای بهتر، صفحه ی زندگی سالم ما را دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید