بازجویی پلیس از هلیا، دختری که قمه کشی کرد
با شناسایی دخترانی که در پارک اصفهان باهم درگیر شده اند مشخص شد که دور همی آنها یک قرار در فضای مجازی بوده و بخاطر کل کل به درگیری تبدیل شد…
به دنبال انتشار کلیپی از درگیری چند دختر نوجوان در پارکی در اصفهان و قمه کشی یکی از آنها که جنجال زیادی در فضای مجازی بوجود آورد تحقیقات پلیس برای شناسایی این دختران آغاز شد و ماموران موفق شدند در مدت کوتاهی محل زندگی این دختران را شناسایی کنند.
ساعاتی پیش هلیا قمه کش با دختران نوجوان با همراهی اعضای خانواده شان به پلیس شهر اصفهان منتقل شدند و معلوم شد که آنها از مدتی قبل در فضای مجازی با هم آشنا و دوست شده بودند اما کل کل ها و کری خوانی هایشان در این فضا باعث بوجود آمدن اختلاف میان آنها شده بود و به همین دلیل در یکی از پارک ها با هم قرار گذاشته بودند اما دراین قرار بین تعدادی از آنها درگیری بوجود آمده و یکی از آنها اقدام به قمه کشی کرده بود. همچنین مشخص شد که پس از این درگیری فرد دیگری اقدام به فیلم برداری کرده و سپس این فیلم را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده بود.
تحقیق از دختران نوجوان ادامه دارد و پرونده آنها برای تصمیم گیری در اختیار مرجع قضایی قرار خواهد گرفت اما آنچه در این میان اهمیت بیشتری دارد نظارت خانواده ها بر رفتار فرزندان نوجوانشان چه در فضای مجازی و چه در دنیای واقعی است چرا که گاهی اشتباهات بچگانه نوجوانان دور از چشم خانواده هایشان ممکن است ابعاد گسترده ای پیدا کند و حتی باعث بوجود آوردن احساس ناامنی در جامعه شود.
پای 2 تغییر فیزیولوژیکی در قمه کشی هلیا میان است
در دورۀ نوجوانی، شاهد دو تغییر فیزیولوژیکی عمده در مغز تمامی نوجوانان هستیم که رفتارهای آنها را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و میتواند در صورت ناآگاهی خودشان از این ماجرا و بیاعتنایی اطرافیان، به ایجاد خطر و مشکل در زندگی نوجوان منجر شود.
اول اینکه نورونها یا سلولهای عصبی مغز در نوجوانی نسبت به انتقالدهندههای عصبی تحریکی، حساستر میشوند. در نتیجه نوجوان هیجان ها را به شکل «شدیدتر» تجربه میکند. یک محرک استرسزا، موجب اضطراب شدیدتری در او میشود، درست همانطور که یک برخورد ناراحت کننده، او را بیشتر و شدیدتر از یک فرد بزرگ سال خشمگین و عصبانی میکند. به همین ترتیب، یک نوجوان دچار احساسات عاشقانۀ شدیدتر و مکرری هم خواهد شد.
مسئلۀ دوم، این است که شبکه کنترل شناختی پیشانی در مغز نوجوان در این دوره هنوز به رشد کامل خود نرسیده است. این بخش از مغز به ما انسانها کمک میکند تا آیندهنگری داشته باشیم، عواقب رفتارهای خود را پیشبینی کنیم، هیجان های خود را بازداری کنیم و کنترل و برنامه ریزی داشته باشیم.
وقتی این دو مسئله را کنار هم می گذاریم، یعنی شدت یافتن هیجانها و ضعف مغز در کنترل و مدیریت و پیشبینی عواقب، نتیجه این می شود که نوجوان بسیار مستعد رفتارهای تکانشی همچون دوستیهای پرخطر، خشمهای انفجاری، دعواهای مکرر، مصرف مواد، قمه کشیدن در خیابان و ... را از خودش نشان میدهد.
ریشه قمه کشی هلیا خانهای که در آن محبت نیست
نوجوانانی که در خانه از محبت و توجه سیراب نمیشوند، ممکن است جذب گروههای پرخطر شوند و برای دریافت توجه و تاییدی که به آن نیاز دارند، دست به هر کاری بزنند. اگر این ویدئوی پربازدید و البته ناراحت کننده را دیده باشید، فردی مثل هلیا را میبینید که برای دریافت توجه، دست به کارهای بسیار خطرناک و پرخاشگرانه میزند.
این جاست که روان شناسان همواره به والدین و معلمان توصیه میکنند که پیش از هر چیز دیگری، «دوست» نوجوان باشند زیرا نوجوان به یک دوست صمیمی و حمایتگر نیازمند است.
رفتارهای مشکلساز تا حدی در دورۀ نوجوانی طبیعی هستند اما هنگامی که رفتار به شدت مشکل ساز و غیرمتعارفی میبینیم، می توانیم آن را محصول یک سیستم معیوب بدانیم، شاید خانوادهای که مراقب و صمیمی و حمایتگر نبودهاند، شاید دوستانی که الگوی ناصحیحی بودهاند، شاید محیط آموزشی که به جای جذب، نوجوان را طرد کرده یا حتی محله و منطقهای که به جای رفتارهای سالم، شرایط آن رفتار مشکلساز را فراهم کرده است. بیایید هرچه زودتر نوجوانان را دریابیم...
دیدگاه تان را بنویسید