|

علت درگذشت سردار حجازی چه بود آیا ایشان به شهادت رسید؟

محمد مهدی همت فرزند شهید محمد ابراهیم همت در توییتر خود با ابراز تاسف از مرگ سردار حجازی نوشت که علت مرگ ایست قلبی نبوده است.

لینک کوتاه کپی شد

ساعت‌های پایانی ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ بود که خبر فوت سردار حجازی بر اثر عارضه قلبی منتشر شد. روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای از درگذشت سردار سرتیپ پاسدار سید محمد حسین حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران بر اثر عارضه قلبی خبر داد.

محمد مهدی همت فرزند شهید همت در توییتی با عکسی از خود و سردار حاجی زاده نوشت:

«سردار حجازی هم پر کشید

نشد ذوق روز میلاد رهبرمان را آنگونه که می‌خواستیم ببریم

فقط بگویم، علت پر کشیدن عارضه قلبی نبوده و نیست

رهبرم؛ این سربازتان هم فدای شما شد، تسلیت عرض می‌کنم، من هم فدایتان...»

محمد مهدی همت توضیحات بیشتری در این باره اعلام نکرده است، ولی نکته مهم و سوال برانگیز هشتگی است که همت در پایان توییت خود آورده است و از عبارت شهید برای سردار حجازی استفاده کرده است.

228799_764

توضیحات سخنگوی سپاه درباره شهید نامیدن سردار حجازی

سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه صبح دوشنبه در برنامه‌ای تلویزیونی به بیان توضیحاتی درباره علت به شهادت رسیدن سردار محمد حسین حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: سردار حجازی جانباز شیمیایی دوران دفاع بود و سال‌ها از این عارضه رنج می‌برد و در مقاطعی هم به همین دلیل به بیمارستان مراجعه می‌کرد.

وی با بیان اینکه «سردار حجازی به دلیل حضور مداوم در جبهه مقاومت و اقدامات متعددی که در سازماندهی جبهه مقاومت انجام داد، زحمات طاقت فرسایی کشید»، افزود: ایشان چند ماه قبل نیز به بیماری کرونا مبتلا شد که بهبود یافتند.

سخنگوی سپاه با اشاره به برگزاری جلسه کمیسیون پزشکی جهت تعیین علت فوت سردار حجازی در بیمارستان بقیه الله تهران اظهار کرد: در جلسه کمیسیونی که دیشب در بیمارستان بقیه الله برگزار شد عوارض شیمیایی عمده‌ترین دلیل پیوستن ایشان به یاران شهیدش اعلام شد.

اما سردار حجازی که بود؟

سرتیپ حجازی با نام شناسنامه‌ای "سید محمد حسین‌زاده حجازی" سال ۱۳۳۵ در اصفهان متولد شده و در بدو تشکیل سپاه پاسداران به این گروه نظامی پیوسته است.

وی در رشته مدیریت دولتی تا مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران تحصیل کرده و سپس در دانشگاه عالی دفاع ملی، وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح، در رشته مدیریت استراتژیک دکترا گرفت. محمد حجازی در دوران دانشجویی در مقطع دکترا به عضویت هیات علمی دانشگاه امام حسین، وابسته به سپاه پاسداران درآمد.

سردار حجازی در ابتدای انقلاب در استان‌های کردستان و آذربایجان غربی خدمت کرد و با آغاز جنگ ایران و عراق، مسوول جذب و اعزام نیروی بسیجی به مناطق جنگی غرب و جنوب غرب بود.

سرتیپ حجازی در ادامه جنگ با عراق، پس از همکاری در مقر پاسداران در منطقه ۲ کشوری، شامل مناطق غرب و جنوب غربی، معاون فرماندهی منطقه ۴، معاون فرماندهی قرارگاه عملیاتی سلمان و جانشینی فرمانده قرارگاه قدس سپاه را عهده‌دار بود.

 

وی پس از پایان جنگ ایران و عراق، یکی از مقامات ارشد نیروی مقاومت بسیج بوده است. سردار حجازی در این دوره در مقام معاونت هماهنگ‌ کننده نیروی مقاومت بسیج، معاونت نیروی انسانی نیروی مقاومت بسیج و فرمانده نیروی مقاومت بسیج بود.

سردار حجازی در ۲۰ اسفند ۱۳۷۶ در حکمی از سوی مقام معظم رهبری به فرماندهی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.

محمد حجازی در سال ۱۳۸۶ با حکم رهبری به ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران منصوب شد.

سرتیپ حجازی کمتر از یک‌سال بعد جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران شد. آن زمان، محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه بود.

محمد علی جعفری جانشین تازه منصوب خود را در ۲۲ تیر ۱۳۸۷ با حفظ سمت به عنوان جانشین قرارگاه ثارالله سپاه معرفی کرد. فرماندهی این قرارگاه بر عهده خود سردار جعفری بود.

30 دی ماه سال 98 و بعد از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی رهبر انقلاب سردار قاآنی را که جانشین فرمانده سپاه قدس بود را به سمت فرماندهی سپاه قدس منصوب کرد و به تبع آن سردار حجازی طی حکمی از سوی فرمانده کل سپاه به عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب شد

 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی