|

آغاز اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت؛ پرداخت مستقیم حقوق از امروز 11 آبان 1404

طرح ساماندهی کارکنان دولت با حذف واسطه‌ها و پرداخت مستقیم حقوق آغاز شد و امنیت شغلی نیروهای شرکتی را تقویت می‌کند.

لینک کوتاه کپی شد

آغاز اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت امروز به یکی از مهم‌ترین خبرهای رسمی کشور تبدیل شده است؛ طرحی که هدف اصلی آن حذف شرکت‌های واسطه، پرداخت مستقیم حقوق نیروهای شرکتی و تبدیل وضعیت کارکنان در دستگاه‌های اجرایی است. اجرای مرحله جدید طرح ساماندهی کارکنان دولت نه‌تنها عدالت در پرداخت‌ها را تقویت می‌کند بلکه به شفافیت مالی و ارتقای امنیت شغلی هزاران کارمند کمک خواهد کرد.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از اندیشه معاصر؛ دولت با تأکید بر ضرورت اجرای فوری این مصوبه، اعلام کرده که تمامی دستگاه‌های اجرایی باید از این پس حقوق نیروهای شرکتی را به‌صورت مستقیم و بدون واسطه پرداخت کنند. کارشناسان حوزه استخدامی این تصمیم را نقطه‌عطفی در تاریخ نظام اداری کشور می‌دانند و معتقدند طرح ساماندهی کارکنان دولت می‌تواند پایانی بر تبعیض، بی‌ثباتی و واسطه‌گری در ساختار اداری باشد.

بر اساس گزارش‌های رسمی، مرحله اول این طرح از امروز شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ آغاز شده و شامل پرداخت مستقیم حقوق و حذف واسطه‌ها در بیش از ۷۰۰ هزار پرونده نیروی شرکتی است. اجرای کامل طرح ساماندهی کارکنان دولت در ماه‌های آینده، تحولی بزرگ در نظام اداری کشور رقم خواهد زد و گامی عملی در جهت تحقق عدالت شغلی، شفافیت مالی و رضایت کارمندان دولت به شمار می‌آید.

آغاز اجرای مصوبه حذف شرکت‌های واسطه و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی

 

طرح «حذف شرکت‌های واسطه و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی» که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده، امروز شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ وارد مرحله اجرا شده است. براساس این مصوبه، دولت موظف شده است که حقوق نیروهای شرکتی را بدون واریز به حساب شرکت‌های واسطه، مستقیماً به حساب کارکنان شرکتی واریز نماید. هر چند مصوبه مجلس تصویب شده اما موانعی از جمله ایراد به اصل ۷۵ قانون اساسی از سوی مجمع تشخیص مصلحت گرفته شده بود که اکنون با تعیین راهکار موقت، پرداخت مستقیم حقوق کارکنان در دستور کار قرار گرفته است. در حالی که حذف کامل شرکت‌های واسطه و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی هنوز به قانون تبدیل نشده است، این اقدام به‌عنوان گامی عملیاتی تلقی می‌شود تا امنیت شغلی کارمندان شرکتی افزایش یابد و تبعیض در استخدام در دستگاه‌های دولتی کاهش پیدا کند.

در این طرح، یکی از کلیدی‌ترین محورها، حذف شرکت‌های واسطه است که هر ساله بخشی از حقوق و مزایا را دریافت می‌کردند و اکنون قرار است تمام مبلغ حقوق به ذینفع نهایی یعنی کارکنان شرکتی برسد. براساس اطلاعات منتشرشده، دستگاه‌های اجرایی موظف شده‌اند تا پرداخت مستقیم حقوق نیروهای شرکتی را آغاز کنند، به‌گونه‌ای که شرکت‌های پیمانکاری دیگر نقش واسطه مالی نداشته باشند. با این اقدام، دولت تلاش می‌کند تا در کنار تبدیل وضعیت، جریان حقوق و مزایا را شفاف‌تر و عادلانه‌تر نماید و اعتماد عمومی به کارگزاری نهادهای دولتی را افزایش دهد.

با وجود این، هنوز تبدیل وضعیت نهایی نیروهای شرکتی به رسمی یا پیمانی به‌صورت قانون الزام‌آور اجرایی نشده است چرا که برخی موانع حقوقی و ساختاری باقی است. یکی از این موانع، اشکالاتی بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبه مجلس وارد کرده بود، به ویژه ایراد به اصل ۷۵ قانون اساسی که روند تصویب را به تأخیر انداخته بود. با این حال، دولت و مجلس برای پیشگیری از بلاتکلیفی این نیروی کار در مرحله موقت، پرداخت مستقیم حقوق را عملیاتی کرده‌اند تا کارکنان شرکتی وضعیت بهتر و شفاف‌تری داشته باشند.

در جدول زیر خلاصه‌ای از جزئیات اصلی این طرح ارائه شده است:

موضوع توضیح
عبارت کلیدی حذف شرکت‌های واسطه و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
دستگاه اجرایی مسئول وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی دولتی با نظارت سازمان اداری و استخدامی
محور اول پرداخت مستقیم حقوق نیروهای شرکتی توسط دولت به حساب کارکنان
محور دوم حذف شرکت‌های واسطه مالی در دستگاه‌های دولتی
محور سوم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قرارداد پیمانی یا رسمی (در آینده نزدیک)
مانع حقوقی فعلی ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی توسط مجمع تشخیص (در حال رفع)
مرحله فعلی اجرا پرداخت مستقیم حقوق بدون واسطه آغاز شده است
هدف نهایی افزایش امنیت شغلی، عدالت استخدامی، کاهش تبعیض در دستگاه‌های اجرایی

آخرین اطلاعیه‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۷۰۰ هزار نفر از نیروهای شرکتی در دستگاه‌های دولتی تحت تأثیر این طرح هستند و اکنون مرحله پرداخت مستقیم حقوق برای‌شان آغاز شده است. نمایندگان مجلس و مسئولان سازمان اداری و استخدامی کشور بارها تأکید کرده‌اند که این روند به‌عنوان گام اول در مسیر تبدیل وضعیت نهایی تلقی می‌شود. البته تأکید شده است که پس از حذف واسطه‌ها، مرحله بعدی انعقاد قرارداد مستقیم با دولت و سپس تبدیل رسمی یا پیمانی نیروها خواهد بود.

همچنین کارگران و نیروهای شرکتی مدت‌هاست که نسبت به وضعیت استخدامی، مزایا و سنوات خود معترض بوده‌اند و این طرح به معنی پایان دادن به بخشی از درخواست‌های آنان در حوزه امنیت شغلی تلقی می‌شود. یکی از نمایندگان مجلس در این باره اعلام کرده است: «با حذف شرکت‌های واسطه، تبعیض در سیستم استخدامی کاهش می‌یابد و پرداخت حقوق به‌طور مستقیم زمینه بهره‌وری بهتر و رضایت بیشتر کارکنان را فراهم می‌کند.»

زمان‌بندی اجرای طرح ساماندهی نیروهای شرکتی

با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که اقدام پرداخت مستقیم حقوق تنها بخشی از مسیر است و تا زمانی که تبدیل وضعیت به قانون الزام‌آور نشود، نیروهای شرکتی همچنان با عدم ثبات قرارداد مواجه خواهند بود. لذا نظارت دقیق و شفافیت در اجرای این پرداخت‌ها برای موفقیت این طرح بسیار اهمیت دارد.

در پایان، نکته کلیدی آن است که عبارت «حذف شرکت‌های واسطه و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی» اکنون نه فقط شعار بل‌که وارد مرحله عملیاتی شده است و امروز شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۴ نقطه عطفی برای شروع این تحول بزرگ در نظام استخدامی کشور محسوب می‌شود. دستگاه‌های دولتی باید روند را با دقت دنبال کنند تا وعده تبدیل وضعیت و حذف واسطه‌ها به یک واقعیت پایدار تبدیل شود.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

آشپزی

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها