بهترین راه برای تشخیص سرطان چیست؟؟؟
رادیوتراپی یک روش درمانی سرطان است که از دوزهای بالای پرتو برای از بین بردن سلول های سرطانی و کوچک کردن تومورها استفاده می کند.
رادیوتراپی
رادیوتراپی یکی از رایج ترین درمان های سرطان است. رادیوتراپی ممکن است به تنهایی یا همراه با درمان های دیگر مانند جراحی، شیمی درمانی، هورمون ها یا درمان هدفمند مورد استفاده قرار گیرد. رادیوتراپی یک روش درمانی سرطان است که از دوزهای بالای پرتو برای از بین بردن سلول های سرطانی و کوچک کردن تومورها استفاده می کند. در دوزهای پایین، از اشعه ایکس برای دیدن داخل بدن استفاده می شود، مانند اشعه ایکس از دندان ها یا استخوان های شکسته.
درما با رادیوتراپی بدون درد است، اما ممکن است به مرور زمان باعث ناراحتی پوستی شود. هنگام درمان سرطان سینه در مراحل اولیه، پرادیوتراپی اغلب پس از جراحی انجام می شود. جراحی برای از بین بردن سرطان انجام می شود و رادیو برای از بین بردن سلول های سرطانی که ممکن است پس از جراحی باقی بمانند، انجام می شود. این روش درمان به کاهش خطر بازگشت سرطان (عود مجدد بیماری) کمک می کند.
رادیوتراپی چگونه عمل میکند؟
در رادیوتراپی از اشعه ایکس یا ذرات پرانرژی ویژه برای آسیب رساندن به DNA سلول سرطانی استفاده می شود. وقتی DNA سلول سرطانی آسیب می بیند، نمی تواند با موفقیت تقسیم شود و می میرد.
رادیوتراپی هم به سلول های سالم و هم سلول های سرطانی در ناحیه درمان آسیب می رساند. با این حال، تشعشع بر سلول های سرطانی بیشتر از سلول های طبیعی تأثیر می گذارد. سلول های سرطانی سریعتر از سلول های سالم رشد میکنند و تقسیم می شوند و همچنین سازماندهی کمتری دارند. به همین دلیل، ترمیم آسیب ناشی از تشعشع برای سلول های سرطانی دشوارتر است. بنابراین سلول های سرطانی به راحتی توسط اشعه از بین می روند، در حالی که سلول های سالم بهتر می توانند خود را ترمیم کنند و از درمان جان سالم به در ببرند.
ناحیه درمان ممکن است شامل ناحیه سینه، غدد لنفاوی یا قسمت دیگری از بدن در صورت گسترش سرطان باشد.
رادیوتراپی ها به دقت برنامه ریزی شده اند تا مطمئن شوند که بیشترین فواید و کمترین عوارض جانبی ممکن را دریافت می کنید.
انواع رادیوتراپی
دو نوع اصلی رادیورتراپی وجود دارد، رادیو خارجی و داخلی.
نوع رادیوتراپی که ممکن است انجام دهید به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:
- محل تومور در بدن
- سایز تومور
- نزدیکی تومور به بافت های حساس بدن
- سلامت عمومی فرد
- سابقه بیماری
- سالقه داشتن سرطان در گذشته
- نوع سرطان
- سن بیمار
- حساسیت دارویی
رادیوتراپی خارجی
اشعه موجود در رادیوتراپی خارجی از دستگاهی میآید که مستقیما نقاط سرطانی شما را هدف قرار میدهد.اندازه دستگاه بزرگ است و ممکن است کی صدا داشته باشد. دستگاه به هیچ عنوان شما را لمس نمی کند، اما می تواند در اطراف شما حرکت کند و از جهات مختلف به بخشی از بدن شما تشعشع بفرستد.
رادیوتراپی خارجی یک درمان موضعی است، به این معنی که بخش خاصی از بدن شما را درمان می کند. به عنوان مثال، اگر در رحم خود سرطان دارید، فقط به رحم خود تابش خواهید داشت، نه به کل بدن.
رادیوتراپی داخلی
پرتودرمانی داخلی درمانی است که در آن یک منبع پرتودر داخل بدن شما و کنار سلول سرطانی قرار می گیرد. منبع تشعشع می تواند جامد یا مایع باشد.
پرتودرمانی داخلی با منبع جامد، براکی تراپی نامیده می شود. در این نوع درمان، دانهها، و یا کپسولهایی که حاوی منبع تشعشع هستند در بدن شما، داخل یا نزدیک تومور قرار میگیرند. مانند رادیوتراپی خارجی، براکی تراپی نیز یک درمان موضعی است و تنها قسمت خاصی از بدن شما را درمان می کند.
با براکی تراپی، منبع تشعشع در بدن شما برای مدتی تابش می دهد و سلول سرطانی را از بین میبرد.
رادیوتراپی داخلی با منبع مایع را درمان سیستمیک می نامند. سیستمیک به این معنی است که درمان در خون به بافتهای سراسر بدن میرود و سلولهای سرطانی را جستجو کرده و از بین میبرد. شما پرادیوتراپی سیستمیک را با بلعیدن، از طریق ورید از طریق خط IV یا از طریق تزریق دریافت می کنید.
با تشعشعات سیستمیک، مایعات بدن شما، مانند ادرار، عرق و بزاق، برای مدتی دارای موارد دارویی میباشند.
تشخیص سرطان
اگر یک علامت یا نتیجه آزمایش تشخیص سرطان دارید که حاکی از سرطان است، پزشک با انجام آزمایشات متعدد برای تایید صحت وجود تشخیص سرطان یا دیگر بیماری ها به وجود بیماری پی میبرد. پزشک ممکن است با پرسیدن سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی شما شروع کند و یک معاینه فیزیکی انجام دهد. پزشک همچنین ممکن است آزمایشهای آزمایشگاهی، آزمایشهای تصویربرداری (اسکن) یا سایر آزمایشها یا روشها را تجویز کند. همچنین ممکن است نیاز به بیوپسی داشته باشید، که اغلب تنها راه برای تشخیص قطعی سرطان است.
این صفحه آزمایش هایی را پوشش می دهد که اغلب برای کمک به تشخیص سرطان استفاده می شوند. بسته به علائمی که دارید، ممکن است آزمایشات دیگری نیز انجام دهید. پس در صورت مشکوک بودن جواب آزمایشات تشخیص سرطان نیز نگران نشوید زیرا ممکن است نشان دهنده بیماری دیگر نیز باشد.
انواع روش های تشخیص سرطان
پزشک شما ممکن است از یک یا چند روش برای تشخیص سرطان استفاده کند:
- معاینه بدنی: پزشک ممکن است مناطقی از بدن شما را برای توده هایی که ممکن است نشان دهنده سرطان باشد، احساس کند. در طول معاینه فیزیکی، پزشک شما ممکن است به دنبال ناهنجاری هایی مانند تغییر رنگ پوست یا بزرگ شدن اندام باشد که ممکن است نشان دهنده وجود سرطان باشد.
- تست های آزمایشگاهی: آزمایشهای آزمایشگاهی، مانند آزمایش ادرار و خون، به پزشک شما کمک میکند تا ناهنجاریهای ناشی از سرطان را شناسایی کند. به عنوان مثال، در افراد مبتلا به لوسمی، یک آزمایش خون رایج به نام شمارش کامل خون ممکن است تعداد یا نوع غیرعادی گلبول های سفید خون را نشان دهد.
- تست های تصویربرداری: آزمایش های تصویربرداری به پزشک شما اجازه می دهد تا استخوان ها و اندام های داخلی شما را به روشی غیرتهاجمی بررسی کند. تست های تصویربرداری مورد استفاده در تشخیص سرطان ممکن است شامل توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن، اسکن استخوان، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)، سونوگرافی و اشعه ایکس و غیره باشد.
در آزمایشگاه، پزشکان به نمونه های سلولی زیر میکروسکوپ نگاه می کنند. سلول های طبیعی یکنواخت، با اندازه های مشابه و سازماندهی منظم به نظر می رسند. سلول های سرطانی با اندازه های متفاوت و بدون سازماندهی ظاهری منظم تر به نظر می رسند.
پس از تشخیص سرطان
اگر بیوپسی و سایر آزمایشات تشخیص سرطان نشان دهد که سرطان دارید، ممکن است پزشک برای شروع درمان آزمایشات بیشتری را انجام دهد. ابتدا، پزشک شما باید مرحله سرطان شما را مشخص کند. برای برخی از سرطان ها، دانستن درجه تومور یا گروه خطری که در آن قرار می گیرید برای تصمیم گیری در مورد بهترین درمان مهم است. تومور شما همچنین ممکن است برای سایر تومورها یا نشانگرهای ژنتیکی بیشتر آزمایش شود.
تومور مارکر چیست و چه نقشی در تشخیص سرطان دارد؟
تومور مارکر هر چیزی است که در سلولهای سرطانی یا سایر سلولهای بدن در پاسخ به سرطان یا برخی شرایط خوشخیم (غیرسرطانی) وجود دارد یا توسط آن تولید میشود و اطلاعاتی در مورد سرطان ارائه میدهد، مانند میزان تهاجمی بودن آن، نوع درمان مناسب سرطان و توجه به، یا اینکه آیا به درمان پاسخ می دهد.
نشانگرهای تومور به طور سنتی پروتئین ها یا مواد دیگری هستند که در مقادیر بالاتری نسبت به سلول های طبیعی توسط سلول های سرطانی ساخته می شوند. اینها را می توان در خون، ادرار، مدفوع، تومورها یا سایر بافت ها یا مایعات بدن برخی از بیماران مبتلا به سرطان یافت.
بسیاری از تومور مارکرهای مختلف مشخص شده اند و در حال آزمایشات بالینی هستند. برخی تنها با یک نوع سرطان مرتبط هستند، در حالی که برخی دیگر با انواع مختلف سرطان مرتبط هستند.
آزمایشات تشخیص سرطان بیشتر برای چه افرادی است؟
افراد چه در معرض خطر باشند و چه نباشند باید غربالگری سرطان را انجام بدهند غربالکری برای جلوگیری از ابتلا به سرطان میباشد و به نفع خود بیمار است تا در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه درمان شود.
- تنباکو
- الکل
- افرادی که بیش از حد زیر نور آفتاب هستند
- افراد مسن
- افراد با رژیم غذایی نامناسب
- افرادی که ورزش نمیکنند
- افراد با سابقه خانوادگی سرطان
چه توصیه ای به کسی می کنید که به تازگی تشخیص سرطان داده شده است؟
بهترین توصیه ها برای آن فرد موارد زیر است:
- جزئیات تشخیص سرطان را بدانید. ابتدا نام سرطان، اندازه و محل آن، محل شروع آن و گسترش آن را بدانید. بدانید که آیا به عنوان یک سرطان با رشد آهسته در نظر گرفته می شود یا یک سرطان تهاجمی.
در مورد گزینه های درمانی موجود، میزان موفقیت هر درمان و اینکه چه عوارض جانبی از هر کدام انتظار دارید بپرسید. بدون این اطلاعات، نمی توانید درک درستی از مشکل به دست آورید و بدانید که از درمان چه انتظاری دارید.
- یک نفر را با خود بیاورید به عنوان همراه بیاورید. بهتر است هنگام مراجعه فردی برای حمایت روحی و جسمی همراه شما در کلینیک حضور داشته باشد
بنابراین یک نفر را با خود بیاورید - کسی که قابل اعتماد است و می داند چگونه مدافع شما باشد.
آیا تشخیص سرطان در انواع سرطان ممکن است؟
بله با انجام آزمایشات گوناگون میتوان به وجود سرطان و میزان پیشرفت آن در بدن پی برد. تشخیص سرطان با معاینه فیزیکی بدن، تصویر برداری، نمونه برداری و آزمایشات آزمایشگاهی در کوتاهترین زمان و قبل از شروع علائم شما را از وجود بیماری آگاه میکند.
آیا انجام آزمایشات برای تشخیص سرطان مهم است؟
بله، با انجام آزمایشات تشخیص سرطان میتوانید قبل از شروع علائم جلوی تشدید بیماری و گسترش آن را به دیگر نقاط بدن بگیرید و زودتر درمان شوید.
تشخیص سرطان در شایعترین انواع سرطان ها
تشخیص سرطان در موارد زیر باعث بهبودی زود هنگام و جلوگیری از نقص عضو مانند برداشتن سینه میشود. انواع سرطان که نیاز به تشخیص زود هنگام دارند عبارتند از:
- تشخیص سرطان سینه
- تشخیص سرطان ریه
- تشخیص سرطان پروستات
- تشخیص سرطان روده و راست روده
- تشخیص سرطان تیروئید
انواع تشخیص سرطان
سرطان سینه
آزمایشات تشخیص سرطان سینه عبارتند از:
- ماموگرافی
- معاینه بالینی سینه
- معاینه فردی سینه
سرطان دهانه رحم
آزمایشات تشخیص سرطان مربوط به سرطان دهانه رحم عبارتند از:
- تست پاپ اسمیر
- تست HPV
سرطان روده بزرگ
آزمایشات تشخیص سرطان در روده بزرگ عبارتند از:
- کولونوسکوپی
- سیگمونیدوسکوپی
- آزمایش خون مخفی مدفوع
- تنقیه باریم دو کنتراست
- آزمایش DNA
سرطان سر و گردن
آزمایشات تشخیص مربوط به سرطان سر و گردن:
- غربالگری سرطان سلامت عمومی
سرطان ریه
آزمایشات تشخیص سرطان ریه با انجام آزمایشات زیر انجام میشود:
- سی تی اسکن ریه
سرطان پروستات
انواع غربالگری سرطان پروستات عبارتند از:
- معاینه دیجیتال رکتوم
- آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات
سرطان پوست
آزمایشات تشخیص سرطان در سرطان پوست عبارتند از:
- خودآزمایی پوست
- معاینه کامل پوست
- درموسکوپی
بهترین کلینیک سرطان برای مراجعه کجاست؟
کلینیک آروین با ارائه بهترین خدمات پاسخگوی شما بیماران عزیز میباشد. کلینیک ما در مرکز تهران با دسترسی بسیار خوب مترو و اتوبوس واقع شده و شما به راحتی امکان دسترسی به آن را دارید. محیط آن کاملا بهداشتی و زیبا میباشد. تمامی متخصصان و فوق تخصصا این مرکز تنها در زمینه انواع سرطان فعالیت دارند و شما را بصورت تخصصی مورد درمان قرار میدهند. هریک از طبقات این مجموعه تخصص به کاری جداگانه مانند صفر تا صد غربالگری یا رادیوتراپی دارند. تمامی دستگاههای مورد نیاز بروز بوده و روزانه توسط تکنسین ها بررسی میشوند. دیگر نیازی نیست تا برای انجام سونوگرافی یا آزمایشاتتان به مکان های متفاوت بروید در این کلینیک همگی موارد را یکجا برایتان انجام میدهیم.
این کلینیک شامل تمامی موارد زیر است:
- برخورد مناسب پرسنل
- بهداشت محیطی و فردی مناسب
- دسترسی آسان به مترو، اتوبوس و تاکسی
- وجود متخصصان سرشناس و متبحر در زمینه سرطان
- فضایی شاد و زیبا برای کاهش استرس بیماران
- سرویس رفت و برگشت بیمار از منرل به کلینیک و بلعکس
- اتاق های VIP و CIP ویژه بیمارانی که متقاضی آن هستند
- اقامتگاه مجزا برای مراجعه کنندگان محترم
- همراهی پزشکان با بیمار از ابتدا تا انتهای بیماری و معالجه کامل
دیدگاه تان را بنویسید