واکاوی جنجال بزرگ مکرون در فرانسه
«رئیس جمهور فرانسه به تازگی در اقدامی جنجالی که بسیاری آن را شوکه کننده خوانده اند، پارلمان این کشور را منحل کرده است!»
شایانیوز- امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به تازگی و تنها اندکی پس از پیروزی راست های افراطی این کشور در انتخابات پارلمان اروپایی، در حرکتی جنجالی اقدام به منحل کردن پارلمان فرانسه کرد. راست های افراطی فرانسه و به طور خاص حزب مجمع ملی این کشور توانستند در انتخابات پارلمان اروپا، بیش از دو برابر حزب متبوع رئیس جمهور فرانسه یعنی حزب رنسانس رای بیاورند.
موضوعی که ناامیدی و شکستی بزرگ برای مکرون و متحدانش در قدرت محسوب می شود. با این حال، منحل کردن پارلمان فرانسه توسط رئیس جمهور این کشور، به زعم بسیاری از تحلیلگران، حامل پیام های معناداری است و البته که اعتراضات گسترده ای را در کشور فرانسه برانگیخته است. امانوئل مکرون مدعی شده که منحل کردن پارلمان تنها اقدامی بوده که می توانسته به ادعای وی، فرانسه را از برخی شکاف ها و تنش های داخلی نجات دهد. راست های افراطی فرانسه در پارلمان این کشور نیز صاحبِ کرسی های قابل توجهی بودند.
اقدام مکرون در انحلال پارلمان فرانسه، با هماهنگی نخست وزیر این کشور و دیگر مقام های ارشد فرانسوی بوده است. با این حال، این اقدام حداقل 2 پیام مهم دارد.
اول اینکه به نظر می رسد هم مکرون و هم متحدانش، به وضوح صدای پای قدرت گیری جریان راست افراطی فرانسه را شنیده اند. جریانی که جدای از عرصه سیاست داخلی فرانسه، در سطحی کلان تر یعنی در حوزه اتحادیه اروپا نیز در حال قدرت گیری است و اکنون دورخیز قابل توجهی را برای تسخیر کاخ الیزه در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2027 فرانسه کرده است.
این همان سناریویی است که برای مکرون و متحدانش یک کابوس تمام عیار است. در جریان انتخابات ریاست جمهوری پیشین فرانسه نیز مکرون با فاصله کمی به نسبت اصلی ترین رقیب خود از جریان راست افراطی فرانسه یعنی مارین لوپن، توانست پیروز انتخابات باشد. مساله ای که در همان زمان نیز پیام های هشدار دهنده ای را به مکرون و متحدانش داده بود. با این حال، پیروزی اخیر راست های افراطی فرانسه در انتخابات پارلمان اروپایی، بیش از هر زمان دیگری پالسی های هشدار را برای مکرون و متحدانش جدی تر کرده است.
دوم اینکه بسیاری بر این باورند که اقدام اخیر مکرون در منحل کردن پارلمان فرانسه، حرکتی غیردموکراتیک بوده است. دلیل این مساله هم روشن است: این مردم بوده اند که به راست های افراطی رای داده اند و مکرون نباید خود را در جایگاهی ببیند که در برابر رای مردم بایستد. در واقع، مکرون نباید ناکارآمدی های خود و متحدانش و در جبهه مقابل، اوج گیری طیف رقبایش را با انحلال پارلمان پاسخ دهد.
شاید منطقی ترین پاسخ به این موضوع این باشد که آن ها باید کارآمدی خود را افزایش داده و سطح رضایت عمومی از سیاست هایشان را بهبود بخشند. معادله ای که حداقل مکرون تا به اینجای کار به آن بی توجه بوده و همین مساله سبب شده تا بحران ها در فرانسه فعلی اوج گیری قابل توجهی داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید