|

مروری بر گتسبی بزرگ؛ کتابی که همه رو بدجور یاد غرور دی کاپریو انداخت

The Great Gatsby shayanews

شاید جالب باشد اگر بدانید بسیاری از اساتید دانشگاه برای درک بهتر دانشجویان از دوره ای تاریخی در امریکا، کتاب گتسبی بزرگ را پیشنهاد می دهند.

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- هیچکس نمی داند که سرنوشت دقیقا چه خوابی برای او دیده با این همه از زمانی که شروع به درک محیط پیرامونش کند، یک به یک آمال و آرزوهاش را مقابل خود می چیند و برای دست یابی به آن ها نیز تمام تلاشش را به میدان پر شور زندگی می کشاند. از طرفی دیگر همه ی ما حتی با داشتن اطلاعاتی که به ظاهر کافی نیز به نظر می رسند، اغلب از درک این نکته عاجزیم که یک فرد در پس نقاب صورت که گاهی شاد و گاهی غمگین است، چه روایت ها ی بی شماری را به این طرف و آنطرف می کشاند. روایاتی از زندگی و احساسات خود که هرگز ذره ای از آن را نیز در ظاهرش نمایان نساخته است. گتسبی بزرگ در ظاهر امر روایتگر چنین ماجرایی است. داستان شگفت آوری از سرنوشت مردی متمول به نام گتسبی، که زندگی اش شبیه به قصری پر زرق و برق چشم هر بیننده ای را محو جلال و جبروت اشرافی اش می کند. مردی به ظاهر خوش گذران که هر کس او را بشناسد، می داند که پر تکرار ترین اتفاق در عمارت مجلل او، مهمانی های اشرافی و برو بیاهای آنچنانی است. اما این فقط ظاهر ماجراست. چرا که کسی واقعا چه می داند در دالان های پر پیچ و خم عمارت افکار گتسبی، راز برگزاری مکرر این مهمانی ها در چیست. آیا این مرد به ظاهر خوشبخت و ثروتنمند، پشت ظاهر مغرور و اتو کشیده اش که به سختی الماس است، قلبی سوزان از شراره های عشق را پنهان کرده است؟    

گتسبی بزرگ

کتابی که پس از مرگ مولف دیده شد

اسکات فیتزجرالد وقتی شروع به نوشتن کتاب گتسبی بزرگ کرد، احتمالا روحش نیز از این موضوع بی خبر بود که روزی اثرش آنقدر جاودانه می شود که از آن چندین اقتباس سینمایی درخشان خلق شود. یا حتی شاید زمانی که اولین چاپ اثرش با موفقیت زیادی رو به رو نشد، در نهایت نا امیدی احتمالی اش، هرگز فکرش را هم نمی کرد که سالها بعد، وقتی مدت زیادی از مرگش گذشته، در حدود سال  ۱۹۵۴ و درست بعد از جنگ جهانی دوم، این کتاب دوباره منتشر و تبدیل به یک اثر فاخر مهم در ادبیات امریکا شود.   

چرا خواندن کتاب گتسبی بزرگ مهم است؟

این کتاب همانگونه که گفته شد از جمله آثار مهم و به شدت تاثیرگذار ادبیات امریکا به شمار می رود، اما دلیل این همه اقبال برای دیده شدن در چیست؟ شاید بهتر است اولین دلیل آن را قلم پر رمز و راز و در عین حال پرداخت هیجان انگیز و هنرمندانه ی نویسنده ی کتاب، جرارد بدانیم. کتابی که در کنار خط اصلی داستانی خود، بیان بسیاری از مشکلات آن زمان امریکا مثل مصرف گرایی، فساد و آرمان گرایی را نیز هدف قرار داده است. تا جایی که شاید جالب باشد اگر بدانید بسیاری از اساتید دانشگاه برای درک بهتر دانشجویان شان از دوره ای تاریخی در امریکا، این کتاب را پیشنهاد می دهند.  

گتسبی بزرگ

جرارد با هوش و زکاوت قابل توجهی که در امر نوشتن دارد آنقدر در بیان جزئیات رفتاری شخصیت ها خوب پیش میرود که با خواندن این اثر می توان حتی از دید روانشناسانه نیز به درک زیادی از شخصیت انسان از حیث رفتارهای تضادگونه رسید. بی شک نمونه ی بارز آن نیز در خلق شخصیت اول داستان، یعنی گتسبی بزرگ محسوس است.

اگر بخواهیم به  دیگر ویژگی ارزشمند این کتاب اشاره کنیم، الهامات نویسنده از اتفاقات رایج آن دوران امریکا نیز یکی از آنهاست. به عنوان مثال سیر اصلی داستان گتسبی بزرگ در لانگ آیلند است. مکانی که بسیاری آن را مهد موسیقی جاز دانشسته و نکته ی جالبش آنجاست که این نوع موسیقی کاملا زیرکانه پایش را تا مهمانی های گتسبی نیز باز میکند. مهمانی هایی که محل عیش و نوش آنچنانی بوده، اما تنها بهانه ی گتسبی برای برگزاری آنها، همانا جست و جوی معشوقه ی گمشده اش دیزی است.

گتسبی بزرگ

اقتباس سینمایی

از این کتاب ارزشمند تا کنون اقتباس های سینمایی متعددی صورت گرفته که مهمترین آن ها توسط باز لورمن در سال 2013 با نقش آفرینی درخشان لئوناردو دی کاپریو است. این فیلم از آن جهت که تمام جزئییات رفتاری کاراکتر اصلی و مهمانی ها را به تصویر کشیده، توجه بیشتر مخاطبین و منتقدین را به خود جلب کرده است. تا جایی که بار دیگر با نمایش این فیلم، کتاب گتسبی بزرگ به جایگاه پرفروش ترین ها برگشت.   

بهترین ترجمه

ترجمه ی آثاری به مانند گتسبی بزرگ که سرشار از آرایه ها، تلمیح و اشارات فراوان است، طبعا بسیار وقتگیرتر از آثار دیگر می باشد. مضاف بر این که یک ترجمه ی نامناسب و غیر تخصصی، می تواند جذابیت مطالعه ی یک اثر را تحت تاثیر قرار دهد. گتسبی بزرگ نیز در ایران با وجود داشتن ترجمه های مختلف که بعضی نیز تا حد قابل توجهی موفق می باشند منتشر شده و بهترین آنها را می توان ترجمه ی رضا رضایی دانست.

اگر به خواندن یا نقد و بررسی کتاب هایی که از آن ها اقتباس سینمایی صورت گرفته است علاقه دارید می توانید به غرور و تعصب نوشته ی جین آستن نیز سری بزنید.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی