|

8 خاصیت جادویی آویشن

برگ­ها و روغن آویشن براى درمان بسیارى از بیمارى‌­ها مصرف می‌شود که این مشکلات شامل اسهال، درد معده، آرتروز، گلودرد و سرفه مى باشد.

لینک کوتاه کپی شد

آویشن (Thyme) گیاهى مدیترانه‌­اى و از خانواده نعنا می­باشد که داراى خواص غذایى، دارویى و زینتى است. این گیاه بیش از ٤٠٠ گونه دارد و دامنه‌­ی استفاده از آن بسیار گسترده است. آویشن انواع مختلفی دارد اما آویشن فرانسوی رایج‌ترین آنهاست.

0

مصریان از این گیاه معطر به عنوان یک آرام بخش بهره می‌جستند، علاوه‌­براین از آویشن برای مومیایی کردن اجساد خود استفاده می­کردند. خاصیتی که به دلیل از بین بردن باکتری‌­ها بسیار هوشمندانه بود. یونانی‌ها و رومی‌ها دسته‌ی آویشن را به منظور پاک‌سازی خانه‌ها و معابد خود می‌سوزاندند. آنها هم‌چنین برای مصرف دارویی، آویشن را در آب حمام خود استفاده می‌کردند.

 برگ­ها و روغن آویشن براى درمان بسیارى از بیمارى­ها، مصرف مى­شود که این مشکلات شامل اسهال، درد معده، آرتروز، گلودرد و سرفه مى باشد. تیمول موجود در آویشن، در بسیارى از سموم دفع آفات وجود دارد. این سموم هم در فضاى آزاد و هم در فضاى خانه مورد استفاده قرار مى­گیرد که جهت هدف قرار دادن باکترى­ها و ویروس­ها می­باشد. یک تحقیق جدید نشان داد که عصاره آویشن قادر به دفع پشه ها نیز مى­باشد.

برای این گیاه خواص ضد سرطانی هم تعریف شده است. پژوهشى در کشور پرتغال انجام شد که نشان داد عصاره آن در جلوگیری از تولید و گسترش سلول­های سرطان روده بزرگ نقش اساسی دارد. محققان در ترکیه به تاثیر این گیاه بر فعالیت سرطان پستان و به طور خاص در آپوپتوز یا مرگ سلولى و وقایع مرتبط با ژن در سلول‌هاى سرطان پرداختند. آن­ها دریافتند که آویشن باعث مرگ سلول‌هاى سرطانى در این بیمارى می‌شود.

4

آویشن حاوی چه موادی است؟

تیمول فعال‌ترین عنصر موجود در آویشن است، که میتواند ارگانیسم­هاى مضر همچون باکتریهاى عفونى را از بین ببرد. آویشن علاوه بر کاروکرول، حاوی انواع فلاونوئیدها از جمله آپیژنین (apigenin)، نارینژین (naringenin)، لوتئولین (luteolin) و تیمونین (thymonin) است. این فلاونوئیدها قدرت آنتی‌اکسیدانی این گیاه را افزایش می‌دهند. یک مطالعه در سال ٢٠١٠ نشان داد که تیمول قادر است مقاومت باکترى را در برابر داروهاى معمول از جمله پنى سیلین تا حد زیادى، کاهش دهد و باعث مرگ آن­ها شود.

آویشن به دلیل طعم و مزه متمایز، تا به امروز جز اصلى بسیارى از غذاها بوده است، همچنین داراى خاصیت دارویى مانند درمان آکنه و بهبود فشارخون بالا مى ­باشد.

در این مقاله مهم‌ترین خواص این گیاه را بررسی خواهیم کرد. خواصی که شاید باعث شود این گیاه در سبد غذایی شما جایگاه ویژه­ای پیدا کند.

1. آکنه دارید؟ آویشن بخورید!

آویشن دارای خواص ضد باکتری فوقالعاده ای است و برای مبارزه با باکتری­های که باعث آکنه در پوست می­شود مفید است. آویشن اغلب به عنوان یک ماده در کرم های آکنه و شستشوی صورت استفاده می­شوند.

2

2. تنظیم فشار خون بالا

یک آزمایش نشان داد که عصاره آویشن میتواند به طور قابل توجهى ضربان قلب را در موش­هاى داراى فشار خون بالا، کاهش دهد و همچنین باعث کاهش کلسترول آنان نیز شود. یک راهکار مطمئن براى تپش منظم ضربان قلب، جایگزین کردن آویشن با نمک مصرفى غذا هنگام پخت است.

3. آویشن، اولین گزینه برای تسکین سرفه

روغن آویشن که از برگ­هاى این گیاه بدست می­آید اغلب به عنوان یک درمان طبیعى سرفه استفاده مى­شود. نتیجه یک پژوهش به این گونه بود که ترکیبى از آویشن و برگ پیچک به کاهش سرفه و سایر علائم برونشیت حاد کمک شایانى کرده است. چاى آویشن نیز یک روش فوق العاده براى درمان سرفه و گلودرد مى باشد. اگر به ترکیبات برخی از داروهای گیاهی که برای درمان سرفه بکار گرفته می­شوند نگاهی بیاندازید، آویشن را در بسیاری از آن­ها مشاهده خواهید کرد.

4. آویشن و تقویت سیستم ایمنى بدن

دریافت همه ویتامین­هایى که بدن هر روزه به آن ها نیاز دارد، مى­تواند چالش برانگیز باشد. آویشن سرشار از ویتامین C و منبع خوبى از ویتامین A نیز مى باشد. این گیاه جادویى همچنین شامل مس، فیبر، آهن و منگنز است؛ عناصری که برای کارکرد مناسب سیستم ایمنی ضروری هستند.

تحقیقات حاکی از آن است که روغن موجود در آن با افزایش امگا3 در مغز به حفظ سلول های بدن و کاهش روند فرایند پیری کمک میکند.

3

5. آویشن یک ضدعفونى کننده قوى

آلاینده­‌هاى هوا که تهدید کننده و خطرناک هستند می‌توانند در خانه شما کمین کنند و بر سطح وسایل منزل رسوب کنند. برخى منابع معتبر بیان مى­کنند که از روغن آویشن مى توان به عنوان ضدعفونى کننده در منازل به ویژه در محل­هایى که گرد و غبار نشسته، استفاده کرد.

6. آویشن و سلامت دهان و دندان

بسیارى از محصولات مراقبت از پوست ارگانیک و طبیعى، حاوى آویشن هستند.این گیاه معطر به دلیل داشتن خاصیت ضدعفونى کننده و ضدقارچ، یک ماده رایج در محصولات دهان شویه است.

خواص ضد باکتری آویشن، آن را به یکی از راه حل های عالی برای بوی بد دهان تبدیل کرده است زیرا کمک میکند تا باکتری ها و عفونت در دهان از بین بروند.

 7. آویشن و تقویت روحیه

روغن اسانس آویشن به دلیل داشتن ماده اى فعال به نام کارواکرول براى آروماتراپى (رایحه درمانى) استفاده مى­شود. یک پژوهش در سال ٢٠١٣ بر روى کارواکرول انجام شد و نتیجه داد که این ماده  فعالیت نورون­ها را به طریقى افزایش مى­دهد که باعث تقویت روحیه و سرزندگى فرد مى­شود. پس به طور منظم آویشن را به رژیم غذایى خود اضافه کنید و تاثیر مثبت آن را بر خلق و خوى خود مشاهده کنید.

1

8. آویشن، عفونت­هاى باکتریایى ناشى از غذا را از بین مى­ برد

تیمى از مرکز مطالعات علوم پزشکى، فعالیت ضد میکروبى روغن هاى استخراج شده از طیف وسیعى از گیاهان معطر از جمله آویشن انجام دادند. آن ها گزارش کردند، که روغن آویشن حتى در غلظت کم نیز، پتانسیل نگهدارندگی محصولات غذایى را در برابر چندین باکترى متداول غذایى که باعث بیمارى در انسان مى شوند، افزایش مى دهد.

آویشن برای چه افرادی منع مصرف دارد؟

در کنار تمام فواید گفته شده برای آویشن در برخی موارد باید از مصرف آن اجتناب کرد:

  • بانوانی که مبتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم، فیبروئیدهای رحمی یا اندومتریوز هستند، آویشن ممکن است در بدن‌شان مانند هورمون استروژن عمل کند.
  • آویشن زمان انعقاد خون را کند می­کند؛ پس اگر دچار مشکلات انعقادی هستید و یا در آینده‌­ای نزدیک عمل جراحی دارید، از مصرف آویشن خودداری کنید.

References: Healthline

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها