سبز ماندن دیزاین خانه / اینجا یاد میگیری چطور مواظب گیاهان آپارتمانی باشی خوشگل بمونن
فصل سرما شده و گیاهان آپارتمانی به سمت خشک شدن میرن در حالی که با رعایت دچند نکته میشه از این اتفاق جلوگیری کرد و اونها رو شاداب نگه داشت.
شایانیوز- هوا داره سرد میشه و خیلی از گیاهان به سمت و سوی خشکی میرن. اما اونچه که واضحه اینه که گیاهان آپارتمانی درست مثل حیوانات خانگی میمونن و به دلیل اینکه در طبیعت زندگی نمی کنند، و به دست انسان ها بزرگ میشن، خب کمی تا قسمتی نیاز به احتیاط و مراقبت بیشتر دارند. اما نگران نباشید چرا که گیاهان آپارتمانی هم قلق خاص خودشون رو دارند و اگر چند نکته کلیدی در رابطه باهاشون رعایت بشه، میتونن تو فصل سرما هم سرحال بمونن. در ادامه با ما همراه باشید.
رطوبت رو حتما جدی بگیرید
هوای سرد طبیعتش اینه که رطوبت رو بیشتر از هوای گرم در خود نگه میداره. هوای گرمی که داخل دریچه های گرمایش مثل بخاری و شوفاژ هستن میتونن برای گیاهانی که شیفته رطوبت هستن مشکل ایجاد کنند. پس باید حواستون باشه در زمان سردی هوا که داخل خونه گرمه، گیاهان آپارتمانی دوست دار رطوبت رو با تعریق و آب شاداب نگه دارید. مثلا میتونید اونها رو داخل حمام گذاشته و یا به جایی که مرطوب تر هست منتقل کنید. یادتون نره که مه پاش کردن شاخ و برگ به مرطوب کردن گیاه کمکی نداره، و تنها برگ هاش رو کمی شاداب تر نگه میداره.
گیاهان آپارتمانی رو به داخل خونه بیارید
ممکن که شما در روزهای عادی داخل تراس گیاهان آپارتمانی رو نگهداری کنید، اما وقتی فصل پاییز سر میرسه وقتش میرسه که همه اونها رو به داخل خونه برگردونید. چرا که وقتی دما شروع به کاهش میکنه، زمانیه که گیاه باید به دمیا ملایم تری برگرده. این کار رو باید زمانی انجام بدید که دمای شبانه روز به 13 درجه البته که ممکنه گیاهتون یه چند هفته ای طول بکشه تا به جای جدیدش عادت کنه، اما خب بهتر از سرما یخ زدنه که! گیاه این مدلی نور کمتری همدرسافت میکنه پس حتما به رسیدگی این مسئله نیز بپردازید و در جایی از خونه قرارش بدید که کمی نور داشته باشه.
حواستون به دمای هوای اتاق هست؟
اگر اتاقی که گیاهان رو داخلش نگهداری میکردید حالا سرد شده و دمای شبانه روزش میرسه به 15 درجه، وقت این رسیده که به این اتاق رسیدگی کنید. جهت حفظ گرما اقداماتی همچون بستن کاف اطراف پنجره ها و در ها و استفاده از دزدگیر میتونن خوب باشن و از سویی هم حرارت رو زیاد کنید. اما مراقب باشید که دمای هوای اون بخش رو خیلی هم گرم و خشک نکنید.
چک کنید آفات به خونه حمله نکنند
قبل از اینکه گیاه آپارتمانی رو به داخل فضای خونه بیارید اول مطمئن بشید که یه وقت حشرات و آفات ناخواسته به داخل خونه حمله نکنند. چرا که خب طبیعیه و مکنه زمانی که در تراس بودند، لای ساقه و زیر برگ ها آفاتی مثل تار عنکبوت و یا شته وجود داشته باشه. برای جلوگیری از این موضوع کافیه تا یک سطل رو با آب پر کرده و هر گیاه رو درست زیر لبه گلدون زیر آب قرار بدید و اجازه بدین تا یه حدود 15 دقیقه ای خیس بخوره. آب به بیرون راندن حشراتی مثل پشه های قارچی که ممکنه در خاک زندگی کنند، کمک خوبی داره.
نور رو به این شکل واسشون تنظیم کنید
یکسری از گیاهان آپارتمانی مخصوصا ساکولنت ها، درختان مرکبات و گیاهان برگ پهنی همچون پرنده بهشتی، تو زمستون که روزها کوتاه تره کمی اذیت میشن. پس بهتره که از چراغ های رشد کمک بگیرید تا گیاهان آفتاب دوست شما تقویت بشن. باید به گیاهان آپارتمانی بین 12 تا 14 ساعت نور رسید تا رشدشون به خوبی باشه. از سویی هم میتونید از دستگاه هایی کمک بگیرید که به شکل اتوماتیک نور رو کم و یا زیاد می کنند و روشن و خاموش می شوند.
کوددهی رو قطع کنید
خب خیلی از گیاهان آپارتمانی هستند که از دوز ماهانه و یا دو هفته ای کود مایع رقیق شده استفاده دارند تا بتونن رشد مناسبی داشته باشند. پس خیلی واجبه که کوددهی رو تو فصل پاییز متوقف کرده و اجازه بدین تا زمستون بیاد و کمی صبر کنید تا اولین نشونه های جوانه زنی گیاه دیده بشه و سپس کوددهی رو آغاز کنید. تقریبا آخرای زمستون و یا اوایل بهار عالیه.
تغییر در برنامه آبیاری
خب از اونجایی که رشد گیاهان آپارتمانی تو فصل پاییز کم میشه، گیاهان اغلب نسبت به بهار و تابستون به آب کمتری هم نیاز دارند. با تغییر فصل و البته قبل از آبیاری به جای پایبندی به برنامه آبیاری تابستونه، رطوبت خاک گیاهان رو بررسی نمایید. این روند به شما کمک میکنه تا از آبیاری بیش از اندازه و مرگ گیاهان آپارتمانی تو فصل سرما جلوگیری کنید.
دیدگاه تان را بنویسید