ایرادات فرهنگیان به لایحه رتبه بندی معلمان
فرهنگیان ایراداتی به لایحه رتبه بندی معلمان مطرح کرده اند که خوب است نمایندگان مجلس در تصویب این لایحه موارد زیر را در نظر بگیرند.
همواره درباره مطالبات به حق معلمان در رابطه با وضعیت حقوق و مزایای آنها شنیدهایم. همچنین تبعیضی که میان نیروهای شاغل در وزارت آموزش و پرورش و دیگر وزارتخانهها اعمال میشود نیز یکی از اصلیترین موضوعاتی است که در حوزه مطالبات معلمان به گوش میرسد. به تعبیری میتوان گفت قصه پرغصه فقر و فرقی که برای معلمان و میان معلمان و دیگر کارمندان دولت وجود دارد، انکار ناپذیر است.
به گزارش«شایانیوز»، دولتهای مختلف هم هر کدام با وعدههایی و بر اساس برنامه ریزیهایی تلاش کردند تا بخشی از مشکلات فرهنگیان را سامان ببخشند. با روی کار آمدن دولت روحانی یعنی در سال ۹۲ بحث رتبه بندی معلمان مطرح شد و مقدمات آن شکل گرفت.
فرهنگیان ایراداتی به لایحه رتبه بندی معلمان مطرح کرده اند که خوب است نمایندگان مجلس در تصویب این لایحه موارد زیر را در نظر بگیرند:
۱- مشخص نمودن دقیق ضرایب افزایش حقوق برای هر رتبه.
۲- باقی ماندن رتبههای قبلی و اعمال رتبه بندی مطابق آن.
۳- در نظر گرفتن سابقه تجربی و مدرک تحصیلی به جای آزمون.
۴- حذف آزمون و هر گونه مدارک دست نیافتنی برای اخذ رتبه.
۵- اعمال امتیاز تعجیل در مناطق محروم.
۶- حذف بازهی زمانی سه ساله و اجرای لایحه به طور کامل از فروردین ۱۴۰۰.
۷- اختصاص بودجه ۳۰ هزار میلیارد برای اجرای کامل لایحه رتبه بندی.
۸- امکان دستیابی همه معلمان به رتبه بندی بدون شرط سابقه و عدم محرومیت معلمان از دریافت رتبههای بالا.
۹- عدم محرومیت همکاران آموزشی شاغل در پست اداری از رتبهبندی.
۱۰- کاهش زمان انتظار برای دریافت هر رتبه از ۶ سال به ۴ سال
اظهارات ضد و نقیض مسئولان و سردرگمی معلمان
در این بین اگر جزو مخاطبان اخبار مربوط به رتبهبندی باشید قطعا آگاهید که هر روز خبری در رابطه با رتبه بندی در سایتها و کانالهای خبری منتشر میشد. به جز آن دسته از اخباری که شیطنت رسانهای برخی سایتها است و برای بازدید بیشتر مخابره میشود باقی آنها مربوط به اظهاراتی است که مسئولان مختلف در دولت و مجلس داشته اند.
یک روز گفته میشود که بازنشستگان فرهنگیان شامل نظام رتبه بندی میشوند و روز دیگر این خبر تکذیب میشود. یک روز از سوابق به عنوان پایه اصلی نظام رتبه بندی یاد میشود و روز دیگر گفته میشود که از ابتدای خدمت شامل وضعیت رتبه بندی خواهند شد. یک روز از کاهش بودجه ۶۱ هزار میلیاردی نظام رتبه بندی به ۲۰ هزار میلیارد صحبت میشود و روز دیگر این خبر تکذیب میشود.
نکته آزار دهنده دیگری که برای معلمان به وجود آمده اظهارات وزیر آموزش و پرورش است. محسن حاجی میرزایی در روزهای آخر خدمت خود در تقاطع خیابان سمیه و قرنی است و مشخص نیست برای ارائه گزارش به دولت یا دولت بعدی این اظهارات را مطرح میکند یا برای موفق نشان دادن عملکرد خود. بارها و بارها از حاجی میرزایی شنیده ایم که حقوق معلمان افزایش یافته، ولی هیچ بار نگفته است که چرا رتبه بندی براساس سند تحول و قولهایی که داده شده اجرا نشده است.
دیدگاه تان را بنویسید