حمایت های مالی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی!
مبلغ مستمری مددجویان بهزیستی تحت پوشش دو نهاد حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور در نیمه دوم سال به میزان ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد.
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت اظهار کرد: صندوق قرضالحسنه امداد ولایت سال گذشته ۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه به مددجویان و خانوادههای نیازمند پرداخت کرد. مدیرعامل صندوق قرضالحسنه امداد ولایت با اشاره به خوشحسابی مددجویان کمیته امداد امام خمینی در بازپرداخت وام دریافتی، خاطرنشان کرد: به اذعان بانک مرکزی، مددجویان کمیته امداد کمترین معوقات بانکی را دارند. عاشوری اظهار کرد: معوقات این صندوق برای سال گذشته کمتر از ۱.۳ درصد بوده که نشانگر صداقت و پشتکار جامعه هدف بوده است.
مبلغ مستمری مددجویان بهزیستی تحت پوشش دو نهاد حمایتی کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور در نیمه دوم سال به میزان ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد. البته این مبلغ مابهالتفاوت افزایش ۴۰ درصدی مصوب ابتدای سال ۱۴۰۲ بود که در نیمه اول سال ۲۰ درصد آن تنها افزایش پیدا کرد.
نتایج بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی از ارزیابی عملکرد سیاستهای حمایتی قانون برنامه ششم توسعه نشان داد که نه تنها بخش عمدهای از اهداف دنبالشونده توسط دو نهاد حمایتی از مدددجویان در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ به بعد تحقق نیافته بلکه حتی برخی از آنها نسبت به سالهای ابتدایی برنامه یعنی سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ روند نزولی را طی کردهاند. در این میان عدم ثبات متغیرهای اقتصادکلان عامل کلیدی در جهت عدم تحقق این اهداف بوده است
بخش عمدهای از تکالیف نهادهای حمایتی در مفاد ۷۸ الی ۸۳ قانون برنامه ششم توسعه تصریح کرده است که ارتقای سطح پوشش نیازمندان جامعه و افزایش سطح حمایتهای نقدی از مددجویان، ساماندهی و رسیدگی به آسیبدیدگان اجتماعی و گسترش بیمههای اجتماعی از مهمترین اهداف مصرحه در احکام قانونی فوق است.
شاخص قیمت مصرفکننده در بازه پنجساله ۱۳۹۶ تا،۱۴۰۰ بیش از ۳۳۷ درصد افزایش و درآمد ملی سرانه در همین بازه ۵/۴ درصد کاهش یافته که به معنی کاهش رفاه نسبی و افزایش هزینههای خانوارهاست. طبیعی است در چنین شرایطی به رغم فعالیت بیشتر نهادهای حمایتی، معیشت خانوارهای کمدرآمد تنگتر شده و دسترسی به مسکن، شغل و درآمد مناسب دشوارتر میشود. درواقع فعالیت نهادهای حمایتی مغلوب متغیرهای کلان اقتصادی خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید