تحقیق و تفحص از تیم فولاد مبارکه در قوه قضائیه؛ تاج و دوستان باختند؟
در نشست علنی سهشنبه 25 مرداد مجلس، گزارش نهایی کمیسیون صنایع و معادن در مورد تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت فولاد مبارکه مورد بررسی قرار گرفت
نسخه ابتدایی این گزارش در آذر 1400 و در 267 صفحه منتشر شده و حالا، گزارش کامل در اختیار رسانهها قرار گرفته است.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از فوتبالی؛ مهمترین جنبه این گزارش، کشف 90 عنوان تخلف، انحراف، تحمیل خسارت، توزیع رانت بالغ بر 91 هزار میلیارد تومانی و پولپاشی سنگین فولاد مبارکه در توییتر و صداوسیما بوده است؛ اما مواردی از این گزارش که جنبههایی ورزشی و فوتبالی دارد، تخلفات مربوط به باشگاه فرهنگی و ورزشی فولاد مبارکه سپاهان و همچنین، اعاده به خدمت غیرقانونی مهدی تاج است.
سید احسان قاضیزاده هاشمی و نصرالله پژمانفر، دو تن از نمایندگان مجلس، در هفتههای اخیر و طی مصاحبههایی که با رسانههای گوناگون داشتهاند، مخالفت خود با ثبتنام مهدی تاج در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را اعلام کردهاند و انتشار این گزارش در فاصله 10 روز تا برگزاری انتخابات، میتواند تاثیری مهم بر سرنوشت آن داشته باشد.
در بخش چهارم از فصل دوم گزارش و در جدول 2 (صفحه 108) نام تعدادی از بازنشستگان شاغل در فولاد مبارکه که توسط مدیرعامل وقت (حمیدرضا عظیمیان) بهکارگیری شدند، آمده که در ردیف 40 و 41 این جدول، به ترتیب به نامهای محمدرضا ساکت و مهدی تاج برمیخوریم. در بخش 4-3-4 این گزارش (صفحه 116) اعاده به خدمت غیرقانونی مهدی تاج مورد بررسی قرار گرفته که این بخش را به طور کامل، در ادامه میخوانیم:
«مهدی تاج کارمند وقت شرکت فولاد مبارکه در تاریخ 88/6/15 که دارای 28 سال و 9 ماه و 14 روز سابقه کار بودهاند، درخواست بازنشستگی خود را براساس قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشستگان به شرکت ارائه مینمایند که براساس نامه شماره 66200/526 به تاریخ 88/7/15 حکم بازنشستگی ایشان با تاکید بر سنوات ارفاقی توسط مدیرعامل شرکت صادر میگردد. در آبان ماه 1397 با توجه به قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان، نامبرده که پس از بازنشستگی در فدراسیون فوتبال مشغول به کار بودهاند و در زمان مورد اشاره در مقام ریاست فدراسیون فوتبال مشمول قانون اخیرالذکر بودهاند، درخواست اعاده به خدمت ایشان طی نامه شماره 60/223685 به تاریخ 97/8/28 معاون توسعه مدیریت و منابع امور استانهای وزارت صمت و با استناد به ماده (60) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با عنوان مدیرعامل فولاد مبارکه صادر میگردد. با توجه به این که اولا ماده قانونی مذکور قبل از بازنشستگی آقای تاج مصوب شده، طبعا ایشان مشمول بازگشت به کار مورد اشاره در این ماده قانونی نمیباشد، چه آن که این موضوع در نامه 66000/97/2056 به تاریخ 97/9/6 مدیر اداری شرکت، با عنوان معاون منابع انسانی، عدم امکان بازگشت به کار ایشان به دلایل مذکور مورد تاکید قرار گرفته است. علیرغم این ممنوعیتها، آقای مهدی تاج با دستور صریح و غیرقانونی مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه (عظیمیان) به عنوان مشاور، اعاده به خدمت شده و از قانون حالت اشتغال ایثارگران استفاده مینماید و در تاریخ تحریر گزارش بدون حضور در فولاد مبارکه و یا تعیین کار یا مسئولیتی خاص، از حقوق و مزایای شرکت برخوردار میباشد! وی تا پایان شهریور 1400، مجموعا مبلغ 9/533/651/610 ریال دریافتی داشتهاند. شایان ذکر است مستند به نامه مدیر اداری شرکت در تاریخ اعاده به خدمت آقای تاج، 400 نفر از جانبازان معزز درخواست اعاده به خدمت داشتهاند و در خصوص آنها اقدامی نشده است. ضمنا با عنایت به تخلف انجام شده توسط مهدی تاج و جمع دیگری از مدیران وقت فدراسیون فوتبال در عقد قرارداد با سرمربی تیم ملی فوتبال (ویلموتس) تاثیرات تخلف انجام شده توسط عظیمیان فراتر از مبالغ دریافتی توسط مهدی تاج بوده و به نوعی میتوان بخشی از تخلف صورت گرفته در فدراسیون فوتبال را متوجه بازگشت به کار غیرقانونی وی در فولاد مبارکه دانست».
این بخش از گزارش نشان میدهد، ادامه کار مهدی تاج در فدراسیون فوتبال پس از آبان 97، به دلیل تایید حکم اعاده به خدمت او توسط مدیرعامل وقت شرکت فولاد مبارکه بوده (همزمان با رد درخواست مشابه از سوی بیش از 400 جانباز دیگر) و تاج با وجود عدم حضور در شرکت یا داشتن مسئولیتی، در طول 2 سال و 9 ماه بیش از 950 میلیون تومان دریافتی از این شرکت داشته است! مارک ویلموتس، در همین دوران به عنوان سرمربی جدید تیم ملی انتخاب شد و گزارش تحقیق و تفحص، اعاده به خدمت تاج از سوی مدیرعامل وقت فولاد مبارکه را یکی از عوامل آن خسارت برشمرده است.
در بخش سوم از فصل دوم (گزارش تحصصی مالی، اقتصادی و سرمایهگذاری) و در بند 23، «افزایش غیرمتعارف بودجه باشگاه فولاد مبارکه سپاهان و نحوه هزینه آن» مورد بررسی قرار گرفته (شروع از صفحه 83) که در ادامه، به شکل خلاصه برخی موارد آن را میخوانید:
- به کارگیری 16 نیرو در قالب قرارداد مشاوره و پرداخت بیش از 967 میلیون تومان به ایشان، بدون پیشبینی مشاوره در چارت باشگاه.
- پرداخت مجموع 345 میلیون تومان پاداش به مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره با موافقت مدیرعامل فولاد مبارکه.
- پرداخت بیش از 894 میلیون تومان حقوق، مزایا و پاداش به مدیرعامل باشگاه (محمدرضا ساکت) از تاریخ 1399/6/10 تا 1400/3/31 (به طور متوسط، ماهیانه بیش از 92 میلیون و 400 هزار تومان).
- عدم شناسایی درآمد صدور رضایتنامه و انتقال به باشگاه خارجی پس از معاوضه محمد محبی با شهریار مغانلو (سانتاکلارا). بنابه قرارداد منعقد شده با محبی، در صورت دریافت پیشنهاد از تیم خارجی اروپایی باشگاه میبایست به شرط دریافت 200 هزار یورو، ITC بازیکن را صادر میکرده است.
- پرداخت مبلغ 5 میلیارد و 100 میلیون تومان به عنوان متمم، پس از اقدام به اصلاح قرارداد بازیکنان در پایان سال 1399.
- پرداخت حدود 5 میلیارد و 500 میلیون تومان تحت عنوان کمک و هدایا توسط باشگاه، بدون مصوبه مجمع عمومی.
- انعقاد قرارداد 4 میلیارد تومانی با محرم نویدکیا به عنوان سرمربی تیم فوتبال بزرگسالان بابت فصل 99-1400 و در مجموع پرداخت بیش از 6 میلیارد و 100 میلیون تومان به او (شامل پاداش و آپشن). با توجه به عدم دریافت مدرک مربیگری A آسیا توسط نویدکیا، انعقاد قرارداد به عنوان سرمربی و پرداخت برایناساس فاقد توجیه قانونی و مغایر با ماده (15) دستورالعمل نظام هماهنگ آموزش و ارتقا مربیان مصوب فدراسیون فوتبال شمرده شده است.
- خرید 7 جفت کفش اسکیچرز و کتوشلوار هاکوپیان جهت هیئت مدیره و معاونین باشگاه، جمعا به مبلغ 44 میلیون و 400 هزار تومان.
- فسخ قراردادی 2 میلیارد و 500 میلیون تومانی امیر قلعهنویی (تنظیم در خرداد 1397) و تنظیم قراردادی جدید برای فصل 99-98 به مبلغ 7 میلیارد تومان. به دنبال استعفای قلعهنویی از سپاهان در اواخر همان فصل، باشگاه میبایست مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان از قرارداد او را کسر میکرد که این اقدام صورت نگرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید