|

به کجا چنین شتابان ...

ارزان ترین خودروهای بازار یک ماهه 20 تا 70 میلیون گران شدند

محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی، در واکنش به جهش قیمت خودرو گفته است افزایش قیمت خودرو عجیب نیست!

لینک کوتاه کپی شد

آبان سال گذشته رضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در توییتی وعده داد تا پایان همان سال قیمت خودرو ارزان می‌شود و در سال 1401 تولید خودرو آن‌چنان زیاد می‌شود که دیگر نیازی به قرعه‌کشی خودرو نیست. او همچنین وعده افزایش تیراژ خودرو به حدود سه برابر میزان فعلی تولید را داده بود، اما این تنها وعده او برای کاهش قیمت خودرو نبود و بارها این وعده را به زبان آورد.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از شرق، وعده‌ای که البته نه‌ تنها محقق نشد که حالا رشد قیمت خودرو شتاب عجیبی به خود گرفته است و در کمتر از یک ماه بهای برخی خودروهای پرتیراژ مانند پژو 206 تیپ دو حدود 70 میلیون تومان و بهای پراید تا حدود 30 میلیون تومان رشد قیمت را تجربه کرده است. مقایسه قیمت خودروهای پرتیراژ نسبت به مدت مشابه سال گذشته هم نشان می‌دهد که بهای انواع خودرو در یک سال گذشته حدود 1.5 برابر شده است.

رشد 70 میلیون تومانی قیمت 206

این روزها قیمت‌ها در بازار خودرو شتاب عجیبی به خود گرفته است. به‌ طوری‌که بهای پراید 111 در ابتدای آذر امسال حدود 208 میلیون تومان بود که با افزایش 20 میلیون تومانی به نرخ 228 میلیون تومان رسیده است. پراید 131 هم که ابتدای آذر 190 میلیون تومان بود با افزایش 30 میلیون تومانی به نرخ 220 میلیون تومان صعود  کرده است.

تیبا هاچ‌بک پلاس که در ابتدای آذر حدود 218 میلون تومان قیمت داشت با صعود 38 میلیون تومانی به 256 میلیون تومان رسید و کوییک دنده‌ای 220 میلیون تومانی ابتدای آذر حالا با گذشت کمتر از یک ماه با افزایش 39 میلیون تومانی به 259 میلیون تومان  رسیده است.

در گروه ارزان‌ترین خودروهای سایپا بهای ساینا هم که ابتدای آذر حدود 223 میلیون تومان بود هم‌اکنون با رشد 36 میلیون تومانی به 259 میلیون تومان رسیده است.

4695429

در گروه محصولات ایران‌خودرو هم قیمت پژو 206 تیپ دو که ابتدای آذر امسال در بازار آزاد حدود 329 میلیون تومان قیمت داشت، در حال حاضر با افزایش 68 میلیون تومانی به نرخ 397 میلیون تومان  معامله می‌شود.

پژو 206 تیپ پنج هم که ابتدای آذر 389 میلیون تومان قیمت داشت با صعود 44 میلیون تومانی هم‌اکنون به حدود 433 میلیون تومان رسیده است و پژو پارس اتوماتیک 490 میلیون تومانی ابتدای آذر با رشد 70 میلیون تومانی با نرخ 560 میلیون تومان معامله می‌شود.

دنا معمولی 430 میلیون تومانی ابتدای آذر هم با رشد 83 میلیون تومانی هم‌اکنون به نرخ 513 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و تارا اتوماتیک 630 میلیون تومانی روزهای ابتدای آذر حالا با 70 میلیون تومان رشد قیمت حدود 700 میلیون تومان است.

رشد حدود 1.5 برابری قیمت خودرو در یک سال

میزان رشد قیمت یک‌ساله خودروهای پرتیراژ بازار خودرو هم قابل توجه است. در اواخر آذر سال گذشته هر دستگاه پراید 111 با نرخی حدود 177 میلیون تومان معامله می‌شد و حالا حدود 1.2 برابر معادل 51 میلیون تومان رشد قیمت داشته است.

بهای پراید 131 هم که اواخر آذر سال گذشته 162 میلیون تومان بود، امسال با قیمت 1.3 برابر معادل 58 میلیون تومان رشد قیمت مواجه شده است. کوییک دنده‌ای 188 میلیون تومانی هم اواخر آذر سال گذشته با رشد 71 میلیون تومانی و در واقع 1.3 برابر رشد قیمت همراه  بوده است.

4727633

قیمت پژو 206 تیپ دو در مدت مشابه سال گذشته یعنی انتهای آذر 1400 حدود 265 میلیون تومان بود. به این ترتیب بهای این خودرو در یک سال گذشته حدود 1.4 برابر شده و با افزایش 132 میلیون تومانی انتهای آذر امسال به 397 میلیون تومان رسیده است.

دنا معمولی اواخر آذر سال گذشته 358 میلیون تومان قیمت داشت و در حال حاضر با رشد 155 میلیون تومانی قیمت در واقع جهش 1.4 برابری قیمت را تجربه کرده است.

گرانی خودرو عجیب نیست!

جهش قیمت خودرو در حالی رخ می‌دهد که آمارهای تولید خودرو در شش‌ماهه ابتدای امسال نشان می‌دهد که تولید خودرو نه‌تنها کاهش نیافته که اندکی افزایش داشته است.

براساس آمارهای رسمی منتشرشده وزارت صنعت، معدن و تجارت، در نیمه نخست امسال ۵۱۶هزارو ۲۰۶ دستگاه انواع خودروی سواری، وانت، ون، مینی‌بوس، میدل‌باس و اتوبوس، کامیون، کامیونت و کشنده تولید شد و تولید خودرو سواری در این مدت با رشد یک درصدی به ۴۴۹ هزار و ۵۶۴ دستگاه رسید.

1515684_989

هرچند آمار افزایش تولید خودرو در نیمه اول امسال غلط‌انداز به نظر می‌رسد، چراکه سال گذشته حدود 170 هزار خودروی ناقص کف پارکینگ خودروسازان مانده بود و اسفند سال گذشته رئیس‌جمهور در بازدیدی که از کارخانه‌های ایران‌خودرو و سایپا داشت، اعلام کرد که باید تمام خودروهای ناقص روانه بازار شود اما تا پایان سال تکمیل تمام خودروهای ناقص اتفاق نیفتاد و به این ترتیب به نظر می‌رسد خودروسازان در شش ماه امسال نه‌تنها افزایش تولیدی نداشته‌اند بلکه کاهش تولید هم داشته‌اند، چراکه تنها توانسته‌اند خودروهایی را که سال گذشته باید وارد بازار می‌شد، کامل و روانه بازار کنند.

محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی، در واکنش به جهش قیمت خودرو به خبرآنلاین گفته است «افزایش قیمت خودرو عجیب نیست! آفتاب به آفتاب که طلوع می‌کند، پنج هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می‌شود که ماهانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود. حالا سؤال این است که وقتی نقدینگی اضافه می‌شود، آیا از آن طرف، میزان تولید کالا هم بالا می‌رود؟ خیر. چه اتفاقی می‌افتد؟ یک فرمولی ۱۱۲ سال پیش، یعنی سال ۱۹۱۰ اقتصاددانان کشف کردند که می‌گوید در جامعه چقدر کالا داریم. اینکه حجم کالا ضربدر قیمت کالا، برابری می‌کند با حجم نقدینگی، ضربدر تعداد گردش نقدینگی. حالا وقتی که حجم نقدینگی بالا می‌رود، اما در مقابل حجم کالا بالا نرود، چه اتفاقی می‌افتد؟ قیمت‌ها بالطبع بالا می‌رود. این دو دو تا چهار تای ساده‌ای است که ۱۱۲ سال پیش در دنیا این معادله را کشف کردند».

11-17

خودروهای بورسی دلال‌ها را به میدان آورد

از آن سمت امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو، در واکنش به رشد قیمت خودرو به ایسنا توضیح داده که این اتفاق برعکس خبرهای ظاهرا خوبی است که مدام منتشر شده از رشد تولید خودرو و رشد 2.5 برابری تولید شرکت‌های خصوصی خودروسازی، آزادشدن واردات خودرو و ... تا فروش از دم قسط یکی از شرکت‌های خصوصی همه و همه این تصور را ایجاد کرده بود که خودرو کاهش قیمت خواهد داشت. به ویژه اینکه به نظر می‌رسید با رشد قبلی قیمت‌ها بازار راکد شده و تقاضا نسبت به عرضه کاهش داشته است. علاوه بر این از هفته‌ها پیش هزار دستگاه ۲۰۷ هم در بورس عرضه شد که قیمت آن ۵۰ میلیون تومان زیر قیمت بازار بود.

او توضیح می‌دهد که چشم‌انداز تورمی و رشد انتظارات تورمی در بازارها یکی از دلایل رشد قیمت خودرو بوده و البته رشد قیمت ارز و سرعت‌گرفتن رشد نقدینگی، همچنین کاهش احتمالی فروش نفت از جمله دلایلی است که این کارشناس به آن اشاره کرده و آن را زمینه‌ساز افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو دانسته است.

البته برخی دیگر از فعالان بازار خودرو هم به نقش عرضه خودرو در بورس کالا در گرانی‌ها اشاره می‌کنند و می‌گویند از زمان عرضه خودرو در بورس کالا موجی از تقاضا برای گرفتن کد سهام‌داری در بورس کالا شکل گرفته است که به نظر می‌رسد از ورود دلالان به این بازار حکایت دارد. آنها همچنین می‌گویند عرضه کالای نهایی در بورس کالا بی‌معنی است و معمولا کالاهای پایه‌ای و مواد اولیه در بورس کالای دنیا عرضه می‌شود و عرضه خودرو در بورس کالا نتیجه‌ای جز گرانی و دلال‌بازی ندارد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها