|

سم‌زدایی از کبد با این ویتامین جادویی

یک رژیم غذایی مناسب برای کبد باید از سبزیجات و غلات سبوس‌دار غنی باشد.

لینک کوتاه کپی شد

متخصصان به اهمیت تغییر سبک زندگی برای حفظ سلامتی کبد همواره تاکید می کنند؛ و به دوری از بی‌تحرکی و لزوم داشتن فعالیت ورزشی به حدی که «موجب تعریق و طپش قلب بشود» تاکید داشتند.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از همشهری، برای پاسخ به سوالات شما سراغ متخصصین تغذیه و طب سنتی رفتیم و نظرشان را درباره تغذیه و رژیم غذایی مفید برای کبد جویا شدیم.

در پاسخ خانم دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانگر تاکید کردند که «یک رژیم غذایی مناسب برای کبد باید از سبزیجات و غلات سبوس‌دار غنی باشد. محصولاتی مانند بروکلی، اسفناج، گل کلم، پیاز، سیر، لیمو و هویج بسیار مفیدند و آنقدر هم متنوع هستند که در فصول مختلف سال، سلیقه‌های غذایی گوناگون را پوشش دهند.

به گفته دکتر گیاهی سم‌زدایی از کبد نیاز به منابع ویتامین B دارد که در غلات سبوس‌دار موجود است، همچنین منابع پروتئینی به دلیل ویتامین B ۱۲ مفیدند؛ آنتی اکسیدان‌ها هم اهمیت دارند پس توت‌های رنگی مفید هستند. سیب، پرتقال و زیتون هم از خوردنی‌های کمک کننده به کبد هستند.»

دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه نیز با اشاره به شگفتی میوه‌های سیب و به گفت: «آب سیب و به، میوه سیب و به، رب سیب و رب به، لواشک سیب، کمپوت سیب، خورش آلو-به و تاس کباب به» مقوی کبد هستند. مویز، سبزی کاسنی، زرشک و آب هویج هم به تقویت کبد کمک می‌کنند. دکتر اختری تاکید کرد عرق کاسنی باید با نظر پزشک مصرف شود.

چای سبز برای افرادی که کبد چرب دارند کمک کننده است؛ مغز دانه‌ها به خصوص گردو و در ادویه‌ها دارچین مفیدند و البته همه این‌ها در کنار فعالیت فیزیکی مناسب به استفاده از عرقیجاتی مثل خارشتر، اسفرزه، بیدمشک و شیرخشت، بادرنجبویه و ... اثر می‌بخشد.

به خاطر داشته باشید که اصلاح سبک زندگی به معنی اصلاح مواد غذایی دریافتی، نوع روغن و ورزش اموری هستند که کبد شما را از چرب شدن حفظ می‌کنند، با این حال اگر بالای ۶۰ سال دارید، کم کاری تیروئید دارید، یا احتمال ابتلا به سندروم متابولیک در شما بالاست، حتما با پزشک مشورت کنید.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها