1780 دانشگاهی که قرار است تعطیل شوند کدامند؟
۸۲ درصد دانشگاههای کشور قرار است تعطیل و یا ادغام شود. این خبری است که مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم اعلام کرده است.
دکتر محمد مهدی دهقان اعلام کرده که در حال حاضر در ایران ۲ هزار و ۱۸۳ مرکز آموزش عالی وجود دارد اما قرار است تعداد این مراکز نهایتا به ۴۰۰ دانشگاه کاهش پیدا کند. این یعنی تنها ۱۸ درصد از مراکز آموزشی کنونی به فعالیت خود ادامه میدهند و ۸۲ درصد تعطیل و یا ادغام میشوند.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ موج ورود دهه شصتیها به دانشگاهها سبب شد که تعداد مراکز آموزش عالی در ایران افزایش پیدا کند. اما حالا با خروج این دهه از دانشگاهها و ورود دهه هفتاد و هشتاد به دانشگاه، ظرفیت دانشگاهها بسیار بالاتر از تعداد دانشجوهاست. البته نسل جدید کمتر تمایلی برای ادامه تحصیل دارند و بر اساس آمارها، نیمی از داوطلبان کنکور سال ۱۴۰۱، انتخاب رشته نکردند و وارد دانشگاه نشدند.
همین مساله سبب شده که تعداد صندلیهای دانشگاهها از تعداد داوطلبان بیشتر شود و حالا راهی جز تعطیلی و یا ادغام این مراکز باقی نمانده است.
کدام دانشگاهها تعطیل میشود؟
بر همین اساس مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم به ایسنا اعلام کرده وزارت علوم به هیچ عنوان دنبال گسترش مراکز آموزشی جدید نیست. این مقام مسئول تاکید کرده که در حال حاضر حدود ۲ هزار ۱۸۳ مرکز آموزش عالی در کشور داریم که البته این مراکز با احتساب واحدهای دانشگاه هایی نظیر پیام نور محاسبه می شود که خود به تنهایی بیش از ۴۰۰ واحد آموزشی دارد.
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی تاکید کرد: برنامه ما در طرح آمایش آموزش عالی دانشگاه آزاد به این سمت حرکت میکنیم که بتوانیم به ۳۲ واحد استانی برسیم به این معنی که هر استان یک دانشگاه داشته باشد و واحدهای دانشگاه آزاد در دانشگاه استانی ادغام شوند. این برنامه برای سایر دانشگاهها نیز اجرایی خواهد شد به طور مثال ما در دانشگاه پیام نور بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی داریم که هر کدام از این مراکز یک موسسه آموزش عالی مستقل محسوب می شوند که با اجرای طرح آمایش این واحدهای دانشگاهی با توجه به تعداد اعضای هیات علمی، داوطلبان ورودی، نیازها و ظرفیت های موجود در واحد استانی ادغام شوند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: با اجرای طرح آمایش عالی هر دانشگاهی در مراکز استان ها یک مرکز مستقل خواهد داشت و سایر واحدهای اقماری در این مرکز ادغام می شوند تا عملا سیاستگذاریها و برنامهریزی ها در یک دانشگاه استانی انجام شود.
دکتر دهقانی تاکید کرد: بنای شورای گسترش آموزش عالی این است با اجرای طرح آمایش آموزش عالی، با ادغام مراکز و واحدهای آموزش عالی در کشور از ۲ هزار و ۱۸۳ دانشگاه در کشور به حدود ۴۰۰ دانشگاه برسیم.
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم یادآور شد: برنامه آمایش مراکز آموزش عالی در حال حاضر در تمامی زیرنظام ها آغاز شده است. به طوریکه دانشگاه آزاد این برنامه را به اتمام رسانده و تا یک ماه آینده برای تصویب به شورای گسترش ارائه خواهد داد و قطعا تا پایان دولت این برنامه به اتمام خواهد رسید.
دیدگاه تان را بنویسید