باورهای غلط درباره کرونا
8 دروغ بزرگ درباره کرونا ویروس
این حجم از محتوای بی پایه درباره ویروس کرونا که بی وقفه بدست ما میرسد می تواند تمایز واقعیت از دروغ را دشوار کند.
شایانیوز- در حالی که مبتلایان به کرونا ویروس جدید همچنان در سراسر جهان در حال افزایش است، هر روزه با سیل مقالات خبری و پستهای رسانههای اجتماعی در مورد این ویروس نیز مواجه میشویم.
متأسفانه، این حجم از محتوای بی پایه که بی وقفه بدست ما میرسد میتواند تمایز واقعیت از دروغ را دشوار کند و هیچ ویروسی خطرناکتر از اطلاعات غلط نیست.
در اینجا لیستی از گستردهترین دروغها در مورد COVID-19 و بیماری ناشی از آن را جمع آوری کردهایم و توضیح دادهایم که چرا این شایعات گمراه کننده یا کاملاً اشتباه هستند.
باور غلط: این ویروس فرمت جهش یافته از ویروس سرماخوردگی است.
ویروس کرونا از یک خانواده بزرگ ویروسی است که شامل بسیاری از بیماریهای مختلف میشود.
SARS-CoV-2 شباهتهایی با ویروسهای مختلف کرونا دارد که چهار مورد از آنها میتواند باعث سرماخوردگی شود. هر پنج ویروس این خانواده دارای برآمدگی های چسبنده در سطح خود هستند و از پروتئین های به اصطلاح Spike برای آلوده کردن سلولهای میزبان استفاده میکنند.
با این حال، چهار کرونا ویروس سرماخوردگی به نامهای E229، NL63، OC43 و HKU1 همه از انسان به عنوان میزبان اصلی خود استفاده میکنند.
SARS-CoV-2 اشتراکی در حدود 90٪ از محتوای ژنتیکی خود را با ویروسهای کرونا دارد که خفاشها را آلوده میکند و این نشان میدهد که ویروس از خفاشها منشا گرفته و بعداً به انسان سرایت کرده است.
پیشنهاد می شود: جهش ویروسی، ویروسی با لباس جدید
باور غلط: کرونا ویروس در آزمایشگاه ساخته شده است.
هیچ مدرکی دال بر ساخت ویروس توسط انسان نیست. SARS-CoV-2 شباهت زیادی به دو ویروس کرونا یعنی SARS و MERS که در دهههای اخیر شیوع داشتهاند دارد.
مطالعهای که در 17 مارس در ژورنال Nature Medicine منتشر شد، شواهد محکمی را نیز علیه ایده "ویروس مهندسی شده در آزمایشگاه" ارائه داد.
این تحقیق نشان داد که یک قسمت اصلی SARS-CoV-2 ، معروف به پروتئین اتصالی ویروس به میزبان، مطمئناً در طبیعت ظاهر شده است.
بعلاوه، اگر دانشمندان میخواستند با استفاده از مدل های رایانه ای ویروس مهلکی را بر اساس ویروس اصلی SARS مهندسی کنند ، احتمالاً جهشهایی را که در SARS-CoV-2 وجود دارد انتخاب نمیکردند.
جهشهای ساخته شده در آزمایشگاه از قدرت ویروس در اتصال به سلولهای میزبان میکاهد و آن را تضعیف میکند.
این تحقیق نشان داد که طبیعت از دانشمندان باهوشتر است و ویروس کرونا راهی برای جهش یافت که کاملاً متفاوت از هر آنچه دانشمندان میتوانستند پیش بینی یا خلق کنند، بود.
باور غلط: حیوانات خانگی کرونا ویروس را گسترش میدهند.
اگرچه حیوانات خانگی در موارد نادر ممکن است مبتلا به COVID-19 شوند، اما شواهدی وجود ندارد که بتواند آن را به افراد منتقل کند.
چند گزارش از گربهها و سگهایی شده است که پس از تماس با صاحب بیمار خود به COVID-19 آلوده شدهاند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) میگوید حتی اگر حیوانات اهلی خانگی آلوده شوند، هیچ مدرکی وجود ندارد که آنها نقش مهمی در انتشار ویروس داشته باشند؛ و تاکنون هیچ گزارش تأیید شدهای در مورد ابتلای افراد به این بیماری از حیوانات خانگی گزارش نشده است.
به هر حال CDC توصیه می کند افراد مبتلا به COVID-19 شخص دیگری را در هنگام بیماری برای مراقبت از حیوان خود انتخاب کند. به گفته این مرکز، افراد باید همیشه دستان خود را پس از تماس با حیوانات بشویند، زیرا حیوانات خانگی میتوانند ناقل بیماریهای دیگری باشند.
باور غلط: کودکان به کروناویروس مبتلا نمیشوند.
کودکان قطعاً میتوانند COVID-19 را بگیرند، اگرچه گزارش بیماری جدی در کودکان نادر است.
مطالعه CDC بر روی بیش از 1.3 میلیون مورد از مبتلایان در ایالات متحده از ژانویه تا مِی، نشان داد که میزان عفونتهای تأیید شده در کودکان زیر 9 سال 52 مورد در هر 100000 نفر است.
مطالعه دیگر نشان داد که در میان 52000 مورد مرگ COVID-19 از فوریه تا می، فقط 16 مرگ در افراد زیر 18 سال گزارش شده است.
با این وجود باید توجه داشت که کودکان یکی از انتقال دهندههای خاموش این بیماری به شمار میروند.
پیشنهاد می شود: کروناویروس جدید و بارداری و آنچه که باید مادران بدانند.
باور غلط: اگر علائم دارید به کووید19 مبتلا هستید.
COVID-19 باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم می شود، که بسیاری از آنها در بیماریهای تنفسی دیگر مانند آنفولانزا و سرماخوردگی نیز ظاهر می شوند.
به طور خاص، علائم رایج شامل تب، سرفه، سردرد، گلو درد، بدن درد، تنفس دشوار، حالت تهوع و استفراغ است. اما در اوایل، افراد آلوده ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند.
بعضی از افراد هرگز علائمی پیدا نمیکنند. میزان شایع بودن موارد بدون علامت هنوز بطور دقیقی مشخص نیست، اگرچه CDC تخمین میزند که حدود 40٪ موارد باشد.
باور غلط: مکملهای ویتامین C مانع از ابتلا به کووید19 میشوند.
ویتامین C نقش اساسی در بدن انسان دارد و از عملکرد طبیعی ایمنی بدن پشتیبانی میکند. این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان، ذرات باردار موسوم به رادیکالهای آزاد را که میتوانند به بافتهای بدن آسیب برسانند را خنثی میکند.
همچنین به بدن کمک میکند تا هورمونها را سنتز کند، کلاژن بسازد و بافت همبند را در برابر ورود عوامل بیماریزا مقاوم کند.
بنابراین اگر میخواهید یک سیستم ایمنی سالم داشته باشید، ویتامین C باید در رژیم روزانه شما باشد. اما بعید به نظر میرسد مصرف زیاد مکملها خطر ابتلا به COVID-19 را کاهش دهد و در صورت آلوده شدن حداکثر ممکن است یک مزیت متوسط در برابر ویروس به شما بدهد.
باور غلط: نوشیدن الکل و خوردن سیر میتواند از شما در برابر COVID-19 محافظت کند.
مصرف برخی غذاها مانند الکل یا سیر از شما در برابر ویروس کرونا محافظت نمیکند. اگرچه ضد عفونی کننده های الکلی برای از بین بردن میکروارگانیسمهای پوستی موثر واقع میشود، اما طبق گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، الکل در هنگام بلعیدن اثر ضد عفونی کنندگی ندارد.
در واقع، استفاده زیاد از الکل در واقع میتواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کرده و توانایی بدن شما را برای مقابله با بیماریهای عفونی کاهش دهد. از سوی دیگر اگرچه ممکن است سیر دارای خواص ضد میکروبی باشد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که بتواند از شما دربرابر COVID-19 محافظت کند.
باور غلط: استفاده از ماسک، سطح اکسیژن خون را کاهش میدهد.
استفاده از ماسکهای پزشکی برای مدت طولانی ممکن است برای برخی ناخوشایند باشد، اما طبق مطالعه WHO، پوشیدن ماسک کمبود اکسیژن یا مسمومیت با دی اکسید کربن (CO2) ایجاد نمیکند. همین امر برای ماسک های N95 و پارچهای نیز صدق میکند.
دارل جونیور، مدیر مرکز تحقیقات آموزش پرستاری در دانشگاه پنسیلوانیا اظهار داشته است: "دوز CO2 که ممکن است در حین ماسک زدن دوباره تنفس کنیم، توسط سیستم تنفسی و متابولیکی بدن به سرعت و به راحتی از بین میرود."
WHO میگوید، هنگام استفاده از ماسک، باید مطمئن باشید که کاملاً مناسب است و به شما امکان میدهد تا به طور معمول نفس بکشید.
در پایان باید توجه داشت در روزهایی که اطلاعات غلط از زبان افراد غیر متخصص به گوش میرسد باید توجه خود را به سمت و سوی اخبار درست و دارای پشتوانه علمی معطوف کنیم تا اسیر شایعات و راهکارهای غیرعلمی برای پیشگیری از این بیماری نشویم.
دیدگاه تان را بنویسید