|

یائسگی زودرس چیست و چرا برخی خانم ها خیلی زود یائسه می شوند؟

یائسگی به دوره‌ای از زندگی زنان گفته می‌شود که چرخه قاعدگی آنها خاتمه می‌یابد! 50 سالگی بهترین زمان برای اتمام این چرخه‌ است.

لینک کوتاه کپی شد

یائسگی به دوره‌ای از زندگی زنان گفته می‌شود که چرخه قاعدگی آنها خاتمه می‌یابد! آن دسته از زنانی که طی 12 ماه، قاعدگی متوالی را تجربه نکنند، از نظر پزشکان به یائسگی دچار شده‌اند. معمولا ورود به سن 50 سالگی این چرخه را دچار اختلال می‌کند و این یک اتفاق کاملا عادی در زندگی زنان است.

اما مسئله اینجاست؛ برخی از زنان زودتر از آن چیزی که فکر می‌کنند؛ با یائسگی مواجه می‌شوند. یعنی قبل از 40 سالگی! دلایل مختلفی برای بروز این اتفاق وجود دارد که باید مورد بررسی و توجه قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم به این مسائل بپردازیم.

دلیل اول: عمل جراحی

آن دسته از زنانی که اقدام به برداشت تخمدان کرده‌اند، یائسگی فوری را تجربه می‌کنند. در چنین شرایطی مراقبت‌های ویژه‌ای توصیه می‌شود که حتما باید تحت نظر پزشک انجام گیرد. نوع دیگری از عمل جراحی شکمی وجود دارد که میتواند جریان خون به تخمدان‌ها را با اختلال مواجه کند و به نوعی مرگ آنها را به همراه داشته باشد. که این مسئله نیز با یائسگی همراه خواهد بود.

یائسگی-زودرس

دلیل دوم: سندرم تخمدان پلی کیستیک

این یک شرایط کاملا پزشکی است که اختلال در تخمک‌گذاری را نشان می‌دهد. در واقع التهاب و زخم‌هایی را در بخش تخمدان‌ها به وجود می‌آورد که منجر به آسیب رساندن به تخمدان‌ها شده و آنها را از بین میبرد. سندروم تخمدان پلی کیستیک حتی میتواند با بزرگ شدن تخمدان ها نمایان شود. درواقع کیست‌هایی در لبه‌های بیرونی تخمدان به وجود می‌آید. این سندروم از جمله شایع‌ترین‌ها بوده و هر ساله زنان زیادی را در تمامی جهان، تحت تاثیر خود قرار می‌ دهد.

دلیل سوم: نارسایی زودرس تخمدان

بطور معمول زنانی که وارد دهه سوم و یا حتی دوم زندگی خود وارد شده‌اند هم میتوانند یائسگی را تجربه کنند. هر چند این مسئله بسیار نادر بوده و کمتر زنی را میبینید که در سنین پایین دچار یائسگی شود، اما باید بدانید که این اتفاق به هیچ عنوان غیرممکن نیست! درواقع اصلی‌ترین دلیل بروز یائسگی در سنین پایین به نارسایی زودرس تخمدان ها برمیگردد. به عبارت ساده‌تر؛ زنان به بیماری هایی دچار می شوند که عملکرد صحیح تخمدان ها را مختل می کند.

در چنین وضعیتی توصیه می شود که زنان حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایند تا به بررسی دقیق این شرایط بپردازد. از طرفی با آزمایش های دقیق خود اطمینان حاصل کند آیا زنان به بیماری های دیگری هم مبتلا هستند یا خیر!

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها