نامه همسر رئیس جمهور به همسر امانوئل مکرون سوژه شد
نامه حاشیه ساز جمیله علم الهدی به زنان 40 کشور اروپایی؛ این تنها حاشیه اخیر او نبود!
همسر رئیس جمهور: با قلبی آکنده از اندوه جهت همدلی با زنان ستمدیده و کودکان بی پناه غزه از شما میخواهم این حوادث و نتایجش را قضاوت کنید.
شایانیوز- مدتی می شود که هر کجا به نام جمیله علم الهدی همسر ابراهیم رئیسی بر می خوریم، قطاری از حواشی را می بیینیم که از دل اقدامات، سخنرانی ها و بیانات وی روان شده و به تبع خود، باعث بروز واکنش های متعددی نیز می شود.
به عنوان مثال همین شب گذشته، نامه ی جمیله علم الهدی به همسر رئیس جمهور فرانسه و همسران 40 کشور اروپایی دیگر، رسانه ای شد و حواشی و واکنش های مختلفی را نیز به دنبال داشت.
جمیله علم الهدی که دختر امام جمعه مشهد نیز هست، خطاب به همسران روسای جمهور کشورهای اروپایی در این نامه چنین نوشته است:
بسم الله بسم الله الرحمن الرحیم
سرکار خانم مکرون
همسر محترم رئیس جمهور فرانسه
ضمن عرض سلام و احترام،
بدینوسیله با قلبی آکنده از اندوه، جهت همدلی با زنان ستمدیده و کودکان بی پناه غزه، از شما میخواهم این حوادث و نتایجش را قضاوت کنید.
ما به عنوان «انسان» و بخاطر آنچه در این روزهای تلخ در بخش کوچک و زیبایی از سیاره مشترک مان زمین، رخ میدهد، شایسته است که شرمسار باشیم. پاسداشت ارزشهای انسانی به کنش مشترک ما و همه کسانی نیاز دارد که مدعی عدالت و آزادی هستند و از ستم و فلاکت متنفرند. چه اینکه انتظار می رود شما به عنوان یک بانوی قدرتمند و صاحب نفوذ در اروپا که آن را مهد تمدن میدانید، برای یاری رساندن به زنان ستمدیده و کودکان بی پناه غزه، اقدامات درخوری داشته باشید.
به واقع جهان از این همه سنگدلی قدرتمندان در حیرت مانده! چگونه میتوان عملکرد مردان سیاست را در حمایت تسلیحاتی از اسرائیل ارزیابی کرد، در حالی که چشم و گوش آنها برای شنیدن و دیدن فریاد مظلومان فلسطینی فرو بسته است؟
همراهی پیشرفتهای بزرگ علمی و فناورانه غرب که مبشر توسعه و رفاه بوده اند، هم اکنون با بسته شدن همه راههای امدادرسانی به غزه، صرفا با یاس همراه شده و پشیمانی به ارمغان میآورد. واقعا چگونه این سکوت و دهان فروبستگی را در برابر دستان گشاده جنایتکاران در استفادهی نامتعارف از سلاحهای نامتعارف علیه محرومترین و مظلومترین مردم دنیا می توان قضاوت کرد؟
بستن آب بر تشنگان خردسال و تحریم غذا و دارو بر مجروحان و محرومان با کدام یک از سنت های اخلاقی یا قواعد مدنی، توجیه پذیر است؟ کدام یک از رویهها و کنوانسیونهای حقوقی، ملی یا بین المللی، میتوانند توجیهگر این نوع تشویقها برای کشتار زنان و کودکان باشند؟
چگونه گروهی توانستهاند خود را بنده خدا (اسرائیل) معرفی کنند ولی با توسعه سیاست ترس و نفرت، فقط سلطه شیطان را گسترش بدهند؟ آیا گمان میکنیم که خداوند بزرگ این همه جنایت را بدون کیفر رها می کند؟
آیا موسی علیه السلام، برای قومی یا گروهی یا حزبی چنین مجوزی صادر کرده، تا مردم بی گناه را یا به اجبار از خانه و سرزمین خود اخراج کنند و یا آنها را به کلی نابود سازند؟ واقعا عیسی علیه السلام که پیامبر مهربانی است این همه بی مهری به کودکان و زنان گرفتار شده را از ما میپذیرد؟ آیا این اندیشه ورزان ممتاز مدرن که راهنمایان امروز جهان در این عصر هستند، چنین نوعی از تصفیه نژادی را بر می تابند؟؟
سرکار خانم مکرون لطفا شما به عنوان یک بانوی فداکار و مهربان و به نمایندگی از زنان و مادران و دختران سرزمین خود، از همسرتان بخواهید از مباشرت در قتل کودکان و زنان بی پناه فلسطینی خودداری کنند و برای برقراری صلح به اقدامات فوری و موثری دست بزنند. امید دارم که در برابر تلاشهای انسان دوستانهتان، از پاداش الهی برخوردار باشید.
جمیله علم الهدی
همسر رئیس جمهور اسلامی ایران
عکس العمل ها به این نامه عموما انتقادی هستند
غالب عکس العمل ها به این اقدام جمیله علم الهدی، رنگ و بوی انتقادی دارند. چنانکه خاص و عام, کوچک و بزرگ، در برابرش واکنش نشان داده و حتی بعضا آن را مورد تمسخر قرار داده اند. با هم در ادامه این مطلب بخشی از آنها را می خوانیم.
سعید مالکی (روزنامهنگار) در کنایهای معنادار توئیت کرد: الان نامهی جمیله علم الهدی به همسر مکرون را مطابق با اظهارات خود خانم باید نامهی بانوی دوم به اول بگوییم یا چیز دیگر؟!
میلاد ناظمی (روزنامهنگار) متن نامه را دستمایه طنز قرار داد: پدر یعنی عشق. لطفا جنگ نکنید. »»»»» نامه جمیله علمالهدی. (منظور این توئیت، پست رامین رضاییان در واکنش به کودتا و جنگ داخلی در ترکیه بود.)
عبدالرضا داوری (مشاور اسبق احمدینژاد) این اقدام را تلاش برای القای بانوی اولی دانست: نامه جمیله علم الهدی به بریژیت مکرون از عجایب روزگار ماست، وقتی میدانیم، بریژیت مکرون با شوهرش به اسرائیل رفته، دستان نتانیاهو را فشرده و از او در سرکوب غزه و فلسطینیان حمایت کرده است. اینهمه تلاش برای بانوی اول نمایی، آنهم با مواضع شاذ، و خارج از دیپلماسی نظام و رهبری، یعنی چه؟!
جلیل محبی، دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر با کنایه نوشت: جلوی زنت رو بگیر.
این تنها اقدام حاشیه ساز جمیله علم الهدی نبود!
همانگونه که در ابتدای متن نیز به آن اشاره کردیم این تنها اقدام حاشیه ساز جمیله علم الهدی محسوب نمی شود.
همین چند وقت پیش بود که وی در مصاحبه ای گفته بود مردان ایرانی ترجیحشان بر این است که زنانشان کار نکنند. این گفته های او واکنش و انتقاد بسیاری را بر انگیخت که از همه پر سر و صداتر، واکنش رضا کیانیان در یک استوری بود که خطاب به او گفته بود از طرف مردان ایرانی حرف نزند.
این در حالی بود که وی در اظهار نظری دوباره حاشیه ای نو آفرید. این بیانات، مربوط به قسمتی از سخنرانی وی در جشنواره بین المللی خورشید می شدند که در آن گفته بود: من تازه متوجه شدم که بنده را بهعنوان بانوی اول معرفی کردند. لازم است توضیح دهم در ساختار جمهوری اسلامی ایران بانوی اول همسر رهبر معظم انقلاب هستند. سالهاست که آرزو میکنم بتوانم برای انتقال خاطرات ایشان کاری بکنم. خوشبختانه مشهدیها کار خوبی کردند و آن اینکه منزل ایشان را تبدیل به موزه کردند.
آمدن این عنوان در کلام جمیله علم الهدی کافی بود تا خیل عظیمی از انتقادها به سمت وی روانه شود. برخی از منتقدین با اشاره به اینکه چنین جایگاهی در کشور وجود ندارد، اظهار کردند که اگر قرار باشد این لقب در جمهوری اسلامی به فردی تعلق بگیرد نیز آن افراد مادران شهدا هستند.
تصویر برخی از واکنش ها را در ادامه مطلب می بینیم:
به هر شکل آنطور که پیداست این روزها اعمال و سخنان جمیله علم الهدی بیش از پیش زیر ذره بین قرار دارد. لازم به ذکر است که وی تا کنون چندان واکنش محسوسی به این حواشی نشان نداده و باید دید که طی روزهای آینده نیز به سکوت خویش ادامه می دهد یا خیر.
دیدگاه تان را بنویسید