|

با پرداخت «فوق‌العاده ویژه معلمان» تکلیف همسان سازی حقوق چه می شود؟

فوق العاده ویژه فرهنگیان

پایگاه اطلاع رسانی دولت از توافق سه جانبه‌ای برای رفع مشکل خبر داد که در عین حال، شیوه آن در خبر انتشار یافته، همچنان مبهم است.

لینک کوتاه کپی شد

با صحبت‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه، معمای چرایی به تاخیر افتادن پرداخت فوق‌العاده ویژه معلمان تا حدودی رمزگشایی شد. هرچند که شامگاه روز گذشته، پایگاه اطلاع رسانی دولت در خبری اجمالی از توافق سه جانبه برای پرداخت فوق العاده معلمان پس از رفع مغایرت احکام صادره خبر داد. این خبر در عین حال موضوع را شفاف نکردکه رفع مغایرت به چه صورت خواهد بود.

شروع ماجرا با تاخیر در پرداخت حقوق مرداد

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از خراسان، حدود ۸۰۰ هزار معلم حقوق مرداد ماه خود را با تاخیر دریافت کردند؛ اتفاقی که وزارت آموزش و پرورش دلیل آن را «ایجاد ابهامات برای دستگاه‌های مسئول» اعلام کرد. در نهایت حقوق معلمان با تاخیر و بدون لحاظ‌ کردن فوق‌العاده ویژه پرداخت شد و وزارتخانه وعده داد پیگیری لازم برای پرداخت این فوق‌العاده‌ها از شهریور ماه، صورت بگیرد.

موضع صریح سازمان برنامه و بودجه

اما حالا «مسعود میرکاظمی» رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه کشور هم با توضیحاتی، دلایل مخالفت خود را با پرداخت فوق‌العاده ویژه‌ پیشنهادی از سوی وزارتخانه ارائه کرده و گفته است: «ما با این موضوع مواجه شدیم که میزان همسان‌سازی معلمان بیشتر از میزان قانونی شده است، دراین شرایط چاره چه بود؟ بگوییم تحت فشار پرداخت کنیم؟ یا بگوییم باید احکام صادره اصلاح شود؟ از وزیر سابق آموزش و پرورش خواستیم اصلاح احکام را انجام بدهند تا مطابق قانون باشد، اما گفتند این کار سه روز طول می‌کشد، ما هم برای این‌که پرداخت حقوق معلمان به تاخیر نیفتد، حقوق مرداد را مشابه حقوق تیرماه پرداخت کردیم تا وزارتخانه اقدامات لازم بعدی را پیگیری کند».

افزایش مبلغ همسان سازی نیاز به مجوز دولت دارد

رئیس سازمان برنامه و بودجه، جزئیات بیشتر را این‌طور تشریح کرد:«به وزارتخانه اعلام شد که در شرایط فعلی پرداخت مبالغ تعیین‌شده مغایر با آیین‌نامه‌ها و مصوبات دولت است و اگر قرار است تغییری در محاسبات همسان‌سازی حقوق معلمان اتفاق بیفتد و میزانش افزایش یابد، باید مجوز دولت را دریافت کند و منبع مالی آن نیز دیده شود».

میرکاظمی: ای کاش این کارها را نمی کردند

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که «آیا مسئول انجام این محاسبات می‌دانسته کارش خلاف قانون است یا نه»، هم اظهار کرد: نمی‌خواهیم بدبین باشیم، اما در روزهای آخر دولت اتفاقاتی افتاده که خیلی اخلاق‌مدارانه نبوده، ای کاش این کارها را نمی‌کردند. امروز ما را در تنگنا قرار داده‌اند و احساس می‌کنیم معلمان در مقابل دولت قرار گرفته‌اند. در حالی که واقعا این‌طور نبوده و هدف ما رعایت انضباط مالی است».

آموزش و پرورش: به دنبال اخذ مجوز دولت هستیم

از سوی دیگر معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش هم گفته است: احکام صادره معلمان تغییر نکرده اما پرداخت فوق‌العاده ویژه نیازمند اخذ مجوز از دولت و سازمان برنامه و بودجه است و ما به دنبال مجوز افزایش قانونی و پایدار خواهیم بود.

توافق سه جانبه برای پرداخت فوق العاده معلمان

در این میان، در حالی که از دیروز واکنش هایی درباره توقف پرداخت فوق العاده معلمان مطرح شده بود، شامگاه روز گذشته پایگاه اطلاع رسانی دولت گزارش داد: « در جلسه ای با حضور معاونین وزارت آموزش و پرورش، دیوان محاسبات کل کشور و سازمان برنامه و بودجه در خصوص پرداخت فوق العاده ویژه معلمان به استناد «بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، با رعایت مصوبه شماره ۱۳۸۰۹۱/ت ۵۰۰۰ هه مورخ ۱۵/۱۱/۱۳۹۳ هیئت وزیران» برای مشمولین طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور به میزان حداقل ۲۱ و حداکثر ۲۷ درصد براساس بند الف تبصره ۱۲ قانون کل کشور، مقرر شد پس از رفع مغایرت احکام صادره، افزایش فوق العاده ویژه مشمولین مفاد مصوبه یاد شده در شهریور ماه سال ۱۴۰۰ اعمال شود.بر این اساس مابه التفاوت فروردین تا مرداد ۱۴۰۰ نیز، همزمان با حقوق و مزایای شهریور ماه پرداخت خواهد شد. » در عین حال مشخص نیست که مبنای رفع مغایرت ها چه درصد هایی خواهد بود.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها