جزئیاتی تازه از متناسب سازی حقوق بازنشستگان امروز چهارشنبه 16
محمد اسدی اظهار کرد: طبق اعلام مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی پرداختی مبالغ مربوط به متناسب سازی در زمان خود اتفاق خواهد افتاد.
قرار است در آبان ماه احکام حقوق بازنشستگان صادر شود و در صورت تأمین منابع، حقوق آبانماه بازنشستگان با اعمال متناسبسازی پرداخت میشود.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از اندیشه معاصر؛ وی افزود: میزان افزایش حقوق در قالب متناسب سازی بین ۱۰ تا ۹۰ درصد خواهد بود و حداقل بگیران را نیز شامل میشود. مطابق قانونی که در مجلس تصویب شده است بازنشستگان ۹۰ درصد اختلاف حقوق از زمان برقراری قانون را دریافت خواهند کرد؛ و به طور کلی میزان افزایش حقوقها کمتر از ۱۰ درصد نخواهد بود.
اسدی همچنین تاکید کرد: برای «حداقل بگیران» نیز میزان ۱۰ درصد افزایش حقوق خواهیم داشت و «غیر حداقل بگیران» نیز مطابق قانون، احکام مربوط برای هر فرد صادر شده و میزان افزایش حقوق محاسبه و پرداخت خواهد شد.
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور با اشاره به اینکه در مرحله قبل یک مبلغ ثابت به عنوان علیالحساب برای همه واریز شده بود گفت: در این دوره مبلغ ثابتی وجود ندارد و در حال حاضر مطابق فرمولی که مجلس تعیین کرده است محاسبه شده و پرداخت خواهد شد.
وی در تشریح جزئیات بیان کرد: برای هر فرد از ابتدای سال ۱۴۰۳ مبلغی به عنوان علیالحساب یا کمک معیشتی واریز شده است. با صدور احکام مربوطه که برای هر فرد میزان پرداختی قبلی از مقدار محاسبه شده کسر میشود و مابقی برایش واریز خواهد شد.
اسدی در پایان خاطرنشان کرد: ما در کانون عالی بازنشستگان این موضوع را پیگیری کردهایم و همه کارهایش انجام شده است و از انتهای آبان ماه باید پرداختیها صورت گیرد.
پشتِ پرده اجرای «متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی» سایر سطوح (به غیر از حداقل بگیر)
اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منوط به پرداخت بدهیهای دولت به این سازمان شده است؛ منابعی که باید در قالب اوراق یا سهام به صورت پایدار تامین شود تا بتوان قانون را به صورت مستمر اجرایی کرد.
به گزارش اندیشه معاصر، براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت اجرای متناسبسازی مستمری بازنشستگان از ابتدای امسال لازمالاجرا شد، اما پس از گذشت ۷ ماه با تامین منابع لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه، اکنون صندوق بازنشستگی کشوری وارد مرحله محاسبه و صدور احکام بازنشستگان خود شده، اما در عمل این اتفاق برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیفتاده است.
مساله دیگر در این رابطه آن است که هنوز منابع لازم برای اجرای متناسب سازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی تامین نشده و این سازمان همچنان در حال رایزنی با مجلس و دولت است.
واریز حقوق آبان ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی با معوقات متناسب سازی| پشتِ پرده اجرای «متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی» سایر سطوح (به غیر از حداقل بگیر)
متناسب سازی حقوق بازنشستگان بر اساس بند الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت پیگیری میشود که در آن آمده است: به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد؛ این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد مابه التفاوت ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
اجرای متناسب سازی برای بازنشستگان تامین اجتماعی سایر سطوح (به غیر از حداقل بگیر) منوط به پرداخت بدهی دولت به این سازمان شده است و سرپرست سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده که «برای متناسبسازی به منابعی نیاز داریم که از طریق رایزنی با مجلس و دولت به دنبال تأمین آن هستیم تا هم منابعی برای پرداختهای متناسبسازی تأمین و هم مصوبات لازم و مجوز قانونی این پرداختها را دریافت کنیم.
از آنجا که در قانون فقط غیرحداقلیبگیران مدنظر بودند و با توجه به اینکه حداقلیبگیران سازمان تامین اجتماعی حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد بازنشستگان این سازمان را تشکیل میدهند، لایحه اصلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان در مردادماه سال ۱۴۰۳ به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است.
در تیرماه امسال سازمان تامین اجتماعی، ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به صورت علیالحساب برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان و کمک معیشتشان را طی یک مرحله واریز کرد، اما منابع لازم برای اجرای این متناسبسازی حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است که دولت براساس سیاستهای کلی تأمین اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری، باید محل تأمین این بودجه را پیشبینی و تامین کند.
اجرای متناسب سازی حق مسلم بازنشستگان است و باید انجام شود
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور در این رابطه افزود: اجرای متناسب سازی حق مسلم بازنشستگان است و باید انجام شود، اما این کار باید بر اساس نرخ تورم باشد و مهمترین ایراد متناسبسازی فاصله بین دستمزد و سبد معیشتی در زندگی بازنشستگان است و باید حقوقها اصلاح شود.
اکبر شوکت ادامه داد: هر سال با تعیین میزان دستمزدها در اسفند ماه، نرخ تورم در نظر گرفته نمیشود و این موضوع موجب اعتراض بازنشستگان شده است از این رو مجلس برای جبران کاستی حقوق بازنشستگان مبحث متناسب سازی حقوق را مطرح میکند.مهمترین ایراد متناسبسازی فاصله بین دستمزد و سبد معیشتی در زندگی بازنشستگان است و باید حقوقها اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه اجرای متناسب سازی در تامین اجتماعی منوط به پرداخت بدهیهای دولت شده است، گفت: دراین خصوص اعتراض جامعه کارگری این است که چگونه است که دیگر صندوقهای بازنشستگی از منابع عمومی استفاده میکنند، اما در تامین اجتماعی این موضوع منوط به پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی شده است.
برای اجرای متناسب سازی بودجه عمومی و پایدار در نظر گرفته شود
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور اعلام کرد: بنابراین درخواست جامعه کارگری و بیمه شدگان تامین اجتماعی این است که برای اجرای متناسب سازی، یک بودجه عمومی و پایدار در نظر گرفته شود و همچنین دولت در جلسه آینده شورای عالی کار ۱۰ تا ۱۵ درصد حقوق را افزایش دهد، در این صورت دیگر نیازی به اجرای متناسب سازی به شکل مطرح شده نیست.
درخواست جامعه کارگری و بیمه شدگان تامین اجتماعی این است که برای اجرای متناسب سازی، یک بودجه عمومی و پایدار در نظر گرفته شود.
دیدگاه تان را بنویسید