آیا اقدامات مسکو به پای تهران نیز نوشته میشود؟
علی جنتی: در بحث اشغال اوکراین روسها بهشدت دنبال این بودند که برای خودشان شریک جرمی پیدا کنند و پای ایران را وسط بکشند.
سفیر اسبق ایران در کویت معتقد است: در بحث اشغال اوکراین روسها بهشدت دنبال این بودند که برای خودشان شریک جرمی پیدا کنند و پای ایران را وسط بکشند، نهتنها پای ایران را در جنگ اوکراین به میان بکشند حتی در منطقه کِریمه هم که از اوکراین گرفته و اشغال کرده بودند.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ میخواستند پای ما را آنجا هم به میان بکشانند که با تدابیری که در دوره ریاستجمهوری آقای دکتر روحانی اندیشیده شد اجازه ندادند سوءاستفادهای به این شکل صورت بگیرد.
علی جنتی، سفیر اسبق ایران در کویت در گفتوگو با برنامه صدای دیپلمات در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات مسکو به پای تهران نیز نوشته میشود، گفت:
مساله اوکراین مساله دیگری است که به نظرم متاسفانه هزینه-فایده نکردیم که ببینیم در برابر کاری که انجام میدهیم چه فایدهای نصیبمان خواهد شد و اینها را با هم مقایسه کنیم و ببینیم آیا ما واقعاً استفاده میکنیم؟
من چون این مساله را از ابتدای بحث اشغال اوکراین دنبال میکردم مشاهده کردم روسها بهشدت دنبال این بودند که برای خودشان شریک جرمی پیدا کنند و پای ایران را وسط بکشند، نهتنها پای ایران را در جنگ اوکراین به میان بکشند حتی در منطقه کِریمه هم که از اوکراین گرفته و اشغال کرده بودند، میخواستند پای ما را آنجا هم به میان بکشانند که با تدابیری که در دوره ریاستجمهوری آقای دکتر روحانی اندیشیده شد اجازه ندادند سوءاستفادهای به این شکل صورت بگیرد. اما عملاً اینها در جنگ اوکراین بهنوعی وارد شدند و الان میبینید که به طور مرتب تحریمهایی علیه ایران اعمال میشود که تحریم «ایرانایر» یکی از آنهاست.
اروپاییها تحریمهای جدیتری اعمال میکنند و در اجلاس G7 که اخیراً برگزار شد طبق بیانیهای که دادند عملاً به این سمت میرفتند که ایران در مشارکت با جنگ اوکراین در تمام جنایاتی که روسها آنجا انجام میدهند شریک بوده است و ایران را به عنوان کشوری که امنیت جهانی را تهدید میکند مطرح کردند؛ در یکی از بندها هم اشاره میکنند که ایران در واقع امنیت جهانی را تهدید میکند.
ما باید بدانیم که اینها پیامدهای خیلی سنگینی دارد و مراقب باشیم در ازای کمکهایی که میکنیم چه بهرهای میتوانیم ببریم. اگر بهرهمان بیشتر است خیلی خب، میتوانیم ادامه بدهیم، اما اگر میبینیم خسارتی که از این کمکها ناشی میشود خیلی بیشتر از بهرهای است که میبریم، حتماً باید در این سیاست تجدیدنظر کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید