(ویدئو) قدرتهای بزرگ با چه شرط و شرایطی پای میز مذاکره با ایران مینشینند؟
قاعدهای در مناسبات بینالمللی و در روابط بین قدرتها وجود دارد. اینطور نیست که همه دنیا منصفانه رفتار کنند و حق را به حقدار بدهند
رامین مهمانپرست، سخنگوی اسبق دستگاه سیاست خارجی کشور، در بخشی از گفتوگو با برنامه صدای دیپلمات در پاسخ به این سوال که قدرتهای بزرگ در چه صورتی پای میز مذاکره با ایران مینشینند گفت:
به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ قاعدهای در مناسبات بینالمللی و در روابط بین قدرتها وجود دارد. اینطور نیست که همه دنیا منصفانه رفتار کنند و حق هر ملتی را طبق آنچه شایستهاش است به آن بدهند. ما الان مشکل برجام داریم و میخواهیم یک توافق را دنبال کنیم. این توافق چه زمانی عملی میشود؟
اگر شما ضعیف باشید، ضربهپذیر باشید، پشتوانه مردمی نداشته باشید، اگر طرف مقابل احساس کند فشارهایی که میآورد کاملاً اثر کرده است هیچوقت با شما توافق نخواهد کرد، چه دلیلی دارد توافق کند، او میخواهد شما را شکست بدهد و سیاستها و ایدئولوژی شما را قبول ندارد، اگر احساس کند کارهایی که تا الان کرده موفق بوده و شما نمیتوانید از خودتان دفاع کنید حتماً فشارها را بیشتر میکند. پس چه موقع میتوانیم به توافقها نزدیک شویم؟
زمانی که نقطهضعفهایمان را برطرف کنیم یا نقاط قوت و برتری داشته باشیم. الان نقطهضعف اصلی ما بحث اقتصادی است. ما باید مشکلات اقتصادی کشورمان را کاهش بدهیم. همه این مشکلات اقتصادی که داریم ربطی به تحریم ندارد. شما وقتی میخواهید ببینید که وضعیت اقتصادی کشور چطور است و میخواهید دید کلی پیدا کنید باید ساختار بودجه را ببینید. وقتی ساختار بودجه را نگاه کنید، میفهمید چه فاجعهای در جریان است.
ما دو ردیف بودجه داریم: یک ردیف بودجه عمومی دولت است و یک ردیف بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و بیمههاست. وقتی ردیف بودجه شرکتهای دولتی شما یکونیم برابر بودجه عمومی دولت است یا دو برابر یا سه برابر است باید منتظر شرایط غیرمنطقی در اقتصاد کشور را داشته باشید. اگر بخواهید با عدد و رقم میگویم. این نشان میدهد که هزینههای دولتی کشور ما خیلی بالا هستند. مثل این است که شما در خانوادهای هستید که ماهی 100 میلیون تومان درآمد دارید و ماهی 150 میلیون تومان خرج شماست.
مشخص است که هرچه جلوتر بروید کم میآورید و مدام باید قرض کنید. تازه قرضی که میکنید روی هم انباشته میشود و سود آن را هم باید بدهید. اینکه ما تعداد زیادی کارمند دولت داریم، اینکه تعداد زیادی شرکتهای دولتی داریم و اینکه حداقل 80 درصد اقتصاد ما دولتی است، آیا ربطی به تحریم دارد؟
دیدگاه تان را بنویسید