رضا قطبی در گذشت / نسبت او با افشین قطبی چیست؟ + بیوگرافی
رضا قطبی، رئیس تلویزیون ملی ایران در پیش از انقلاب در سن ۸۶ سالگی در پاریس درگذشت.
رضا قطبی، رئیس تلویزیون ملی ایران در پیش از انقلاب در سن ۸۶ سالگی در پاریس درگذشت. قطبی متولد فروردین ۱۳۱۷ در لاهیجان بود. او استاد ریاضی دانشگاه صنعتی آریامهر (شریف فعلی)، سیاستمدار رئیس تلویزیون ملی ایران از سال ۱۳۴۲ تا شهریور ۱۳۵۷ بود.
به گزارش «شایانیوز» به نقل ازسلام نو؛ رضا قطبی فرزند محمدعلی اهل رشت و لوییز صمصمام بختیاری، از ایل بختیاری، متولد ۱۳۱۸ در تهران و پسردایی فرح دیبا همسر محمدرضا پهلوی بود. فریده عمه او، پس از فوت شوهرش ازدواج نکرد و با برادر و خانوادهاش زندگی میکرد. خرج زندگیشان را پدر رضا قطبی، با مهندسی ساختمان تأمین میکرد. درآمد پدر قطبی کم بود، اما با همان گذران میکردند.
قطبی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ایتالیاییها و مقطع دبیرستان را در مدرسه فرانسویها طی کرد و دیپلمش را در آنجا گرفت. او در دروس ریاضی استعداد خوبی داشت. در آخر نیز با بورسیه خیریه ایزابل تهران، برای تحصیلات عالیه به پاریس رفت و تحصیلات خود را در پلیتکنیک پاریس به پایان رساند. او همان دورهای را طی کرد که صفی اصفیا و سرتیپ ریاحی طی کرده بودند.
او ابتدا در دفتر کوچکی وابسته به وزارت اطلاعات و جهانگردی مشغول به کار شد و طرح های مربوط به تأسیس یک تشکیلات بزرگ تلویزیونی را تهیه میکرد، تا اینکه به ریاست تشکیلات جدید «سازمان تلویزیون ملی ایران» منصوب شد و تا سال ۱۳۵۷ خورشیدی این سمت را برعهده داشت.
متن خطابه معروف من صدای انقلاب شما را شنیدم (واپسین سخنرانی محمدرضا پهلوی در تلویزیون) را نیز او به همراه سید حسین نصر نوشته بود که شاه را با اصرار و فشار زیاد راضی به خواندن آن کردند.
احمدعلی مسعود انصاری، پسرخاله فرح، او را از اعضای اصلی حلقه گروه سیاسی فرح میداند که خواست آنها اصلاح مملکت بر اساس سلیقه خود و گرفتن قدرت از طریق فرح بود. به گفته انصاری ،رضا قطبی رادیو و تلویزیون را گسترش داد و اکثر افرادی که برایش کار میکردند او را دوست داشتند. خاطرات چهرههای با سابقه تلویزیون در پیش از انقلاب گواه این حرف است.
نسبت رضا قطبی با افشین قطبی
با مطرح شدن نام افشین قطبی به عنوان مربیگری تیم فوتبال پرسپولیس در سال ۱۳۸۶ بسیاری از رسانهها مدعی شدند که او پسر رضا قطبی است. اما افشین قطبی ماهها بعد پیش از نوروز ۱۳۸۷ در یک گفتگوی رادیویی این نسبت را تکذیب کرد.
دیدگاه تان را بنویسید