همسان سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، آخرین اقدامات برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری را تشریح کرد.
یکی از مطالبات همیشگی مستمری بگیران و بازنشستگان متناسب سازی حقوق شان است، دلیل مهم این مساله وجود تورمهای پیاپی و کاهش قدرت خرید مستمریها است.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از نبض بازار؛ نعمت الله ترکی امروز در آیین افتتاح خانه امید بازنشستگان کشوری سقز، بر اصلاح نظام بیمهای تاکید و اظهار کرد: اولویت ما در کشور، تامین معیشت، حقوق و مستمری بازنشستگان است و تلاش میکنیم در این حوزه ضعف نداشته باشیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: از سال ۱۳۸۶ و در دولت وقت قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان مصوب شد تا براساس آن، نیازهای معیشتی بازنشستگان تامین شود، ولی خوب اجرا نشد.
او با اشاره به اینکه ۹۰ هزار میلیارد ریال نیز برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یافته است، ادامه داد: در دولت قبل قرار شده بود این بودجه از محل فروش سهام آلومینیم جنوب تامین شود که این اتفاق نیفتاد.
ترکی تاکید کرد: تلاش ما این است این بودجه را قبل از نیمه اول سال جاری به صورت فروش سهام در بورس یا خارج از بورس تامین کنیم.
او از کمیسیون تلفیق مجلس خواست قانون همسان سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان را مصوب کند و افزود: با توجه به اینکه نظام بیمهای خوبی نداریم، تلاش ما این است سال آینده زیرساختها را برای واگذاری تمام امور بیمهای به بیمه ملت واگذار کنیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری یادآور شد: کار رتبه بندی ۶۳ هزار نفر در حال انجام است و پرداخت حق مناطق جنگی نیز در ۶ استان کشور تا قبل از شهریور نهایی میشود.
ترکی با اشاره به وجود معادن با ارزش در سقز، ادامه داد: قرار است کارگروهی برای ایجاد سرمایه گذاری از طریق سهام بازنسستگان در معادن تشکیل شود.
احکام جدید بازنشستگان مناطق جنگی تا شهریور صادر میشود
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور گفت: احکام حاوی مزایای مناطق جنگی برای بازنشستگان ۶ استان کشور بر اساس قولهایی که داده شده، تا قبل از شهریور امسال صادر می شود.
نعمت الله ترکی اظهار کرد: پرداخت این مزایا نهایی شده و مدیران استانی با هماهنگی معاون فنی صندوق بازنشستگی جمع بندی نهایی را انجام دادهاند و هفته آینده نشستی با مدیران این استانها برگزار می شود.
او با بیان اینکه یکی از ارکان اصلی حوزه تصمیم سازی کانونهای بازنشستگی است که از همفکری آنان برای رفع دغدغه این قشر استفاده می شود، اظهار کرد: فلسفه وجودی صندوق بازنشستگی کشوری، تامین معیشت، حقوق و مستمری افراد تحت پوشش است که با شرایط موجود به ویژه در استانهای مرزی مثل کردستان به دغدغه اصلی تبدیل شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با یادآوری اینکه این صندوق، بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان را با جدیت دنبال می کند، ادامه داد: این قانون تا سال ۱۴۰۰ اجرا شد و در قانون بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حدود ۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که تلاش می کنیم در نیمه دوم سال این مبلغ را نقد کنیم.
ترکی ادامه داد: مبلغ پیش بینی شده برای این قانون در دولت قبل، سهام یک کارخانه است و قرارداد با سازمان خصوصی سازی منعقد شده و منتظر اعلام عرضه این سهام در بورس و خارج از آن برای نرخ گذاری هستیم.
اوی در پاسخ به این سوال برای تامین مبلغ افزایش احکام بازنشستگان در سالهای آتی چه تدابیری دارید، پاسخ داد: سعی می کنیم حتی در قالب سهام، سهامی را برای این منظور اختصاص دهیم که ظرف یک ماه تبدیل به نقد شود و از پذیرش سهامی که ارزش گذاری نشده و در زمینه عرضه مشکل داشته باشد، خودداری کنیم.
تقویت حوزه بهداشت، درمان و سلامت
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه قرارداد با بیمه آتیه حافظ در این دوره تغییرات اساسی داشته است، افزود: تمامی بیمه های متفرقه نیز حذف شد و یک بیمه کامل با سقف سرانه ۲۰۵ تومان توسط بازنشسته در نظر گرفته شده و بقیه را صندوق تامین می کند.
ترکی افزود: بیمه ملزم شد تا با تمامی مراکز درمانی استانها قرارداد منعقد کند علاوه بر آن در پرداخت صورتحساب هزینه ها و ارائه اسناد توسط بازنشسته، بیمه موظف شد در قالب تنخواه طی حداکثر چهار روز، مبلغ را پرداخت کند.
فراهم کردن زمینه اشتغال فرزندان بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین از فراهم کردن زمینه اشتغال فرزندان بازنشستگان به عنوان یکی از نگرانی های اصلی این قشر خبرداد و گفت: آمار و ارقام فرزندان بیکار بازنشستگان در حال جمع آوری است تا در چارچوب توافق نامه هایی که با برخی مراکز مانند ستاد اجرایی حضرت امام (ره) منعقد شده این افراد از تسهیلات ارزان قیمت برخوردار شوند.
ترکی به اقدامات در حال انجام در حوزه اجتماعی نیز اشاره کرد و افزود: در حوزه گردشگری ظرفیتهای بسیار خوبی داریم که دستورالعملی تدوین شده و طی یک هفته آینده ابلاغ می شود تا از شهریور ماه بتوانیم بازنشستگان را از این ظرفیت بسیار گسترده در قالب کارت خدمات سفر بهره مند کنیم.
در کشور یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند که ۷۵ درصد آنان را بازنشستگان فرهنگی تشکیل میدهد
دیدگاه تان را بنویسید