|

آیا باید منتظر سامانه بارشی سیبری یا همان غول سیبری بود؟

پیش بینی آب و هوا

وضعیت هوای کشور همچنان در سرما و یخبندان می ماند. بارش برف و باران تا پایان هفته جاری ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه کپی شد

رئیس مرکز پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: در روزهای گذشته نفوذ هوای سرد به ایران بیشتر از سمت شمال شرق کشور بوده و باعث افت محسوس دمای هوا شده است.

به گزارش شایانیوز به نقل از همشهری آنلاین، بابک محمودی سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اعلام کرد: ۱۴۹۲ امدادگر هلال احمر هم اکنون در حال امدادرسانی به مردم گرفتار از برف و سرما در مناطق روستایی، عشایری و جاده‌های کشور هستند و در این ساعت عملیات‌های متعددی در استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، فارس، هرمزگان و کهگیلویه و بویر احمد در حال انجام است.

وی افزود: تعداد عملیات‌ها در استان‌های ذکر شده بیشتر از بقیه کشور است اما همه ۳۱ استان کشور در ساعات گذشته دچار سرمای هوا و حوادث جوی هستند. در مدت مذکور ۱۱۸ جاده، ۱۷ شهر، ۹۵ روستا و ۲۰ منطقه عشایرنشین متأثر از حوادث جوی بودند.

سرما موضوع عجیب و غریبی نیست

درباره وضعیت جوی و پیش بینی آب و هوا به سراغ صادق ضیاییان رئیس مرکز پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت هوا در کشور رفتیم وی گفت: در روزهای گذشته نفوذ هوای سرد به ایران بیشتر از سمت شمال شرق کشور بوده و باعث افت محسوس دمای هوا شده است. البته باید توجه داشت این سرما موضوع عجیب و غریبی نیست و بارش برف و باران در زمستان امری طبیعی محسوب می‌شود.

وی افزود: سازمان هواشناسی بیش از ۴۵۰ ایستگاه هواشناسی دارد و سرمای هوا و پیش بینی وضعیت هوا از طریق این ایستگاه‌ها انجام می‌گیرد.

دو سال پیاپی کشور با خشکسالی همراه بوده و پاییز امسال هم پاییز خشکی بود هر چند که بارش برف و باران در کاهش رفع مشکلات ناشی از خشکسالی حائز اهمیت است اما نمی‌توانیم بگوییم مشکلات مربوطه با بارش‌های اخیر رفع می‌شود.

زمستان

بارش‌های اخیر خطر خشکسالی را رفع می‌کند؟

ضیاییان در پاسخ به این پرسش که با توجه به شدت گرفتن بارش برف و باران در کشور آیا می‌توان این امید را داشت که برای سال آینده خشکسالی و کم آبی نخواهیم داشت گفت: دو سال پیاپی کشور با خشکسالی همراه بوده و پاییز امسال هم پاییز خشکی بود هر چند که بارش برف و باران در کاهش رفع مشکلات ناشی از خشکسالی حائز اهمیت است اما به طور کامل نمی‌توانیم بگوییم مشکلات مربوطه با بارش‌های اخیر رفع می‌شود.

رئیس مرکز پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: وقوع بارش‌ها در نیمه جنوبی می‌تواند شرایط را به میانگین بارندگی‌های چند ساله نزدیک کند ولی در نیمه شمالی کشور هنوز وضعیت بارش‌ها کمتر از نرمال است.

احتمال وقوع سیل و سیلاب در ۳ استان

وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای روزهای آتی احتمال وقوع سیل و سیلاب در کشور وجود دارد یا خیر گفت: سیل و سیلاب اصولاً بیشتر در بهار و تابستان به وقوع می‌پیوندد، عمده بارش‌ها به ویژه در مناطق بالادست به صورت برف است و رواناب زیاد ایجاد نمی‌کند. البته در مناطق گرمسیر مانند بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان احتمال وقوع سیلاب طی روزهای آتی است.

ماجرای ورود غول سرمای سیبری به کشور طی روزهای آینده

رئیس مرکز پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در مورد سوالی دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود طی روزهای آینده ابر سامانه بارشی سیبری یا همان غول سیبری وارد کشور می‌شود، گفت: این بحث‌ها و اصطلاحات علمی نیست و ما چنین موضوعی را تأیید نمی‌کنیم. ولی به طور کلی میزان بارش‌ها چه از نوع باران و چه برف با توجه به ورود سامانه‌های بارشی مختلف افزایش یافته است.

تداوم بارش برف و باران تا پایان هفته جاری

ضیاییان درباره اینکه به دلیل کمبود گاز بسیاری از مردم این سوال را دارند که سرما و یخبندان تا چه روزی ادامه دارد گفت: امروز بارش برف و باران را در جنوب غرب کشور شاهد هستیم و استان‌های خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و کردستان درگیر بارش‌ها هستند. طی امروز و فردا همچنین استان‌های تهران، قزوین، زنجان و البرز نیز بارش برف و باران خواهند داشت. همچنین بارش برف و باران تا پایان هفته جاری ادامه خواهد داشت.

air plane in snow

احتمال زیاد لغو پروازها به دلیل هشدار هواشناسی

وی گفت: عمده مشکلات ناشی از برف و کولاک خطراتی مانند وقوع بهمن و لغزندگی مسیرها و ایجاد ترافیکی شهری است که همه اینها جهت پیشگیری از مخاطرات توسط شهروندان قابل لحاظ است و توصیه می‌شود کوهنوردان از صعود به ارتفاعات بپرهیزند و مردم سفرهای خود را حتی الامکان لغو کنند. به طور کلی این شرایط اثرات مخاطره آمیزی همچون آبگرفتگی معابر عمومی، اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیت‌های عمرانی، سیلابی شدن رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، احتمال صاعقه، تأخیر و احتمال لغو پروازها، خسارت به صنعت کشاورزی و اختلال در انتقالِ منابع انرژی بویژه برق و گاز در پی دارد.

رئیس مرکز پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اعلام کرد: طی امروز و فردا برای استان‌های بوشهر و جنوب خوزستان احتمال آبگرفتگی ناشی از بارش‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به احتمال زیاد لغو پروازها به دلیل هشدار هواشناسی و برودت هوا گفت: ماندگاری سرما تا پایان هفته جاری ادامه دارد و احتمالاً از هفته آینده دما در حد چند درجه افزایش می‌یابد و در طول روز دما اندکی بیشتر و گرم‌تر می‌شود.

زابل در شمال سیستان و بلوچستان سردترین روز خود در ۱۵ سال اخیر را با دمای ۱۱.۲- درجه سلسیوس تجربه کرد که سومین یخبندان شدید این شهر در حدود ۶۰ سال اخیر به شمار می‌رود.

سومین یخبندان شدید زابل در ۶۰ سال اخیر رقم خورد

ضیاییان درباره جزئیات یخبندان و بارش برف در سیستان و بلوچستان گفت: امروز زابل در شمال سیستان و بلوچستان سردترین روز خود در ۱۵ سال اخیر را با دمای ۱۱.۲- درجه سلسیوس تجربه کرد که سومین یخبندان شدید این شهر در حدود ۶۰ سال اخیر به شمار می‌رود. پیش از این سردترین دمایی که ایستگاه هواشناسی زابل ثبت کرده به سال ۱۳۵۰ بر می‌شود که دماسنج این ایستگاه تا ۱۲- درجه سلسیوس پایین رفت.

رئیس مرکز پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: به طور کلی در حدود ۶۰ سال اخیر تنها سه بار کمینه دمای هوا در زابل سردتر از ۱۱- درجه سلسیوس شده است که به ترتیب در سال‌های ۱۳۵۰ با دمای ۱۲-، ۱۳۸۶ با دمای ۱۱.۹- و سال ۱۴۰۱ با دمای ۱۱.۲- درجه سلسیوس سردترین دماهای این شهر از زمان تأسیس ایستگاه هواشناسی تا کنون است.

به گفته وی، امروز زاهدان نیز سردترین روز خود در ۵ سال اخیر را تجربه کرد و کمینه دمای هوای آن به ۱۱.۱- درجه سلسیوس رسید که سردترین روز این شهر از آذر سال ۱۳۹۶ تا کنون است.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی