با اجرای رتبه بندی معلمان حداقل حقوق چقدر خواهد شد؟
با اجرای رتبه بندی معلمان، حداقل حقوق فرهنگیان افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد.
عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان توضیحاتی درباره آخرین وضعیت اجرای رتبهبندی معلمان پرداخت، گفت: اگر رتبهبندی معلمان جنبه اجرایی پیدا کند کف حقوق آنان به ۸ میلیون تومان خواهد رسید.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از جامعه24؛ آیت الله رئیسی «قانون نظام رتبهبندی معلمان» را برای اجرا ابلاغ کرد.رئیس جمهور «قانون نظام رتبهبندی معلمان» را برای اجرا به وزارتخانه آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد. ۱۶ اسفند شورای نگهبان لایحه نظام رتبهبندی معلمان را پس از ده سال تایید کرد. بر اساس این قانون، معلمان در ۵ رتبه «آموزشیار معلم»، «مربی معلم»، «استادیار معلم»، «دانشیار معلم» و «استاد معلم» رتبهبندی میشوند. یکی از نکات مهمی که در این مصوبه نهایی شده این است که میزان دریافت حقوق هر شخص با خود شخص سنجیده میشود، یعنی درصدهای افزایش هر فرد با حقوق خود فرد است که این موضوع به عدالت نزدیکتر است عضو کمیسیون آموزش مجلس در خصوص آخرین طرح رتبهبندی معلمان توضیحاتی ارائه کرد. رتبه بندی معلمان به زودی اجرایی می شود.
وضعیت حقوق فرهنگیان با اجرای رتبه بندی
عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان توضیحاتی درباره آخرین وضعیت اجرای رتبهبندی معلمان پرداخت، گفت: اگر رتبهبندی معلمان جنبه اجرایی پیدا کند کف حقوق آنان به ۸ میلیون تومان خواهد رسید.
حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، درباره آخرین وضعیت اجرای رتبه بندی معلمان گفت: «کمیسیون آموزش مجلس موضوع اجرای نظام رتبهبندی معلمان را به رایزنی رئیس کمیسیون آموزش و رئیس مجلس با دولت واگذار کرد و مقرر شد با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد تومان رتبهبندی معلمان در سال جاری اجرایی شود. این در حالی است که اعتبار رتبهبندی معلمان برای سال آینده با ۲۵ هزار میلیارد تومان مصوب شد.»
وی ادامه داد: «قانون رتبه بندی معلمان تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید همچنین منابع مالی آن مشخص و ابلاغ شده است. ارگانی که باید رتبه بندی معلمان را به سرانجام برساند سازمان برنامه و بودجه است. اجرای رتبهبندی با توجه به دامنه وسیع معلمان کشور، فرایندی زمانبر است اما معلمان امیدوار باشند به زودی این قانون به مرحله اجرا خواهد رسید.»
عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی توضیح داد: «حداقل حقوق یک معلم بعد از اجرای رتبهبندی به حدود ۸ میلیون تومان میرسد هرچند که در شرایط فعلی حقوق اکثر معلمان حدود ۴ میلیون تومان است. البته کف حقوق در سال آینده با مصوبه اخیر مجلس ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است اما اگر رتبهبندی معلمان جنبه اجرایی پیدا کند کف حقوق آنان به ۸ میلیون تومان خواهد رسید. این در حالی است که عمده معلمان دارای رتبه ۲ و ۳ هستند.»
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: «رتبهبندی قطعاً از همان ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۰ برای معلمان اعمال میشود. ممکن است کمی اجرای این قانون دیر یا زود داشته باشد اما قطعاً به نتیجه خواهد رسید سازمان برنامه و بودجه اگر هزینه اجرای رتبه بندی فرهنگیان را تخصیص دهد خیلی زودتر این قانون اجرایی خواهد شد.»
حجت الاسلام فلاحی با تاکید بر اهمیت موضوع رتبه بندی معلمان گفت: «رتبه بندی باعث میشود هم کیفیت آموزشی افزایش پیدا کند و هم در نظام آموزش و پرورش ایجاد شایستگی را شاهد باشیم؛ علاوه بر این هم در نظام آموزش و پرورش ایجاد شایستگی را شاهد خواهیم بود تا بر اساس آن شایستگیها، مشکلات معیشتی معلمان رفع شود.»
سخنگوی دولت از تصویب کلیات طرح رتبهبندی معلمان جلسه امروز هیات دولت خبر داد و گفت: همچنین در جلسه امروز مصوب شد که ساعات کار ادارات در سراسر کشور تغییر یابد.
علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت با بیان تسلیت به خانوادههای جانباختگان سانحه قطار مسافربری مشهد - یزد، گفت: مصوبات متعددی در جلسه امروز و جلسه قبل هیات دولت بود که به دو مصوبه میپردازم؛ امروز آییننامه ناظر به قانون رتبهبندی معلمان در هیات دولت مطرح شد.
وی ادامه داد: این آییننامه در دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود و با توجه به شأن معلمان و توجه دولت به این موضوع، نیازمند رسیدگی و بررسی مناسبی بود تا دقیقاً منطبق بر قانون باشد و به اهداف مقرر برسد. بنابراین در هیات وزیران درباره آن بحث شد و کلیات آن به تصویب رسید. امید است وزارت آموزش و پرورش به سمت اجرای سریع و کیفی برود و موارد جزیی هم مورد تحقیق قرار بگیرد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: همچنین طرح اصلاح ساعات کار اداری به منظور مدیریت مصرف برق در تابستان به تصویب رسید و بنابراین، ساعات اداری از ۲۱ خردادماه تا ۳ شهریور از ساعت ۷ صبح تا ۱۳:۳۰ در تمام کشور تغییر خواهد یافت. بخشی از ساعت کاری که کاهش مییابد از سوی مقامات مربوطه در خلال سایر ساعات هفته باید جبران بشود.
خبر جدید وزیر آموزش و پرورش درباره رتبه بندی معلمان
وزیر آموزشوپرورش در سفر خراسانشمالی گفت: این استان دارای ظرفیتهای بسیاری است که میتوانیم از این ظرفیتها برای سایر استانها نیز الگوبرداری کنیم.
ظهر امروز یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش در بدو ورود به بجنورد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اقدامات مربوط به آیین نامه لایحه رتبهبندی معلمان در حالِ انجام است و به احتمال زیاد هفته آینده به دولت تقدیم میشود.
وی گفت: جلسات متعددی در این خصوص برگزار شدهاست و تلاش بر اجرای این لایحه ادامه دارد.
وزیر آموزشوپرورش در رابطه با هدف سفر به خراسانشمالی افزود: خراسانشمالی دارای ظرفیتهای بسیاری است که میتوانیم از این ظرفیتها برای سایر استانها نیز الگوبرداری کنیم.
نوری ادامه داد: پراکندگی خراسانشمالی و تعداد زیاد روستاها موجب سختی کار در حوزه پوشش تحصیلی میشود، براین اساس در سفر به خراسانشمالی زیرساختها و وضعیت نیروی انسانی بررسی خواهد شد.
حمیدرضا حاجیبابایی وزیر اسبق وزارت آموزش و پرورش و رئیس فراکسیون فرهنگیان در خصوص موضوع رتبهبندی معلمان گفت: دولت با سرعت، دقت و بلندنظری رتبهبندی را انجام دهد.
لایحه رتبهبندی معلمان بعد از کش و قوس فراوان اواخر سال گذشته در مجلس به تصویب رسید و با تأیید شورای نگهبان، به مرحله اجرایی شدن نزدیک شد.
بر اساس قانون مجلس، آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان طی ۳ ماه باید توسط دولت تدوین شود که ۳۱ خرداد، پایان این مهلت است.
تعدادی از فرهنگیان نسب به اخبار مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر اجرای رتبهبندی در شهریور و همچنین سرعت کند آن گلایه داشتند.
حمیدرضا حاجیبابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش و رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: رتبهبندی معلمان، سخن حقی است که از زبان معلمان بیان میشود و لازم است که: ۱ـ دولت باسرعت، دقت، بلندنظری انجام دهد. ۲ـ تمام ۳۸ هزار میلیارد تومان را برای سال ۱۴۰۱ هزینه کند. ۳ـ بر اجرا نظارت کامل خواهیم کرد.
یک سری از طرح های آموزش و پرورش در دوران های گذشته متوقف شد. بازگشت به برخی از طرح های مفید گذشته سخت است و عده ای می خواستند آموزش و پرورش را از حکمرانی خود خارج کنند.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در جمع فرهنگیان اصفهان اعلام کرد: ما درصدد هستیم که طرح رتبه بندی فرهنگیان را تا چند ماه آینده اجرایی کنیم!
یک سری از طرح های آموزش و پرورش در دوران های گذشته متوقف شد. بازگشت به برخی از طرح های مفید گذشته سخت است و عده ای می خواستند آموزش و پرورش را از حکمرانی خود خارج کنند.
معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، بخشنامه تعیین ضریب حقوق را به ادارات آموزش و پرورش استانها ابلاغ کرد.
در این بخشنامه آمده است: تصویر مصوبه مورخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ هیئت وزیران در ارتباط با تعیین ضریب حقوق، حداقل و حداکثر حقوق کارمندان شاغل مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به پیوست ارسال و موارد زیر اعلام میشود.
۱. به موجب مصوبه مذکور ضریب حقوق سال ۱۴۰۱ شاغلین مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به میزان (۳.۳۵۳) ریال تعیین شده است.
۲. حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلین موضوع ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارمندان دستگاههای اجرایی مشمول قانون و سایر مشمولان ماده مذکور در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۴ میلیون و ۷۱۵ هزار ریال (۲۴.۷۱۵.۰۰۰) قابل محاسبه است.
۳. حداکثر حقوق و فوق العادههای مستمر شاغلین موضوع ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری شامل حقوق ثابت و فوق العادههای مذکور به ترتیب (فوق العاده ایثارگری، سختی کار و کار در محیطهای غیر متعارف) به میزان ۷ برابر حداقل حقوق و فوق العادههای مستمر (۱۷۳.۰۰۵.۰۰۰) ریال است.
حداقل حقوق ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
۴. پس از اعمال افزایشهای موضوع بندهای فوقالذکر، مجموع مبلغ مندرج در حکم کارگزینی برای کارکنان رسمی، پیمانی، قراردادی به نسبت مدت کارکرد نباید از مبلغ ۵۶ میلیون (۵۶.۰۰۰.۰۰۰) ریال کمتر شود و مابهالتفاوت آن با مبلغ ۵۶ میلیون ریال به عنوان تفاوت تطبیق موضوع جزء ۱ بند الف تبصره ۱۲ در احکام کارگزینی درج میشود. این میزان ثابت نبوده و با هرگونه تغییر در حکم کارگزینی مشمولان مجدد محاسبه میشود.
۵. کمک هزینه عائله مندی در سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۲۱۵ امتیاز معادل (۴.۰۷۳.۸۹۵) و کمک هزینه اولاد برای هر فرزند ۳۱۵ امتیاز معادل (۱.۰۵۶.۱۹۵) ریال است.
افزایش کمک هزینه عائله مندی برای مزدوجین اول فروردین ۱۴۰۱ به بعد
در اجرای جزء ۱۲ بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و بند پ ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب سال ۱۴۰۰، امتیاز کمک هزینه عائله مندی مزدوجین جدید (اول فروردین ۱۴۰۱ به بعد) به میزان ۲ برابر ۲۴۳۰ امتیاز معادل (۸.۱۴۷.۷۹۰) ریال و کمک هزینه اولاد فرزندان متولد شده از تاریخ مذکور (اول فروردین ۱۴۰۱ به بعد) به میزان ۳ برابر ۹۴۵ امتیاز معادل (۳.۱۶۸.۵۸۵) ریال محاسبه و پرداخت میشود.
۶. کمک هزینه ازدواج و فوت در سال ۱۴۰۱ (۲۱.۷۹۴.۵۰۰) ریال است.
حداکثر امتیاز قابل احتساب بابت سنوات خدمت و تجربه کارمندانی که دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر هستند تا ۳۵ سال و برای سایر کارکنان ۳۰ سال خواهد بود.
۷. تفاوت تطبیق موضوع ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوق، بدون تغییر باقی میماند.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی گفت: امسال بعد از ۱۲ سال مسکوت بودن رتبهبندی معلمان با تخصیص مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان در شهریور اجرا میشود.
امانقلیچ شادمهر در جمع معلمان شهرستان گنبدکاووس اظهار کرد: بیش از ۱۲ سال است که مسئله رتبهبندی معلمان مسکوت بوده و امسال توانستیم این موضوع را در مجلس شورای اسلامی دنبال کنیم.
وی تصریح کرد: رتبهبندی معلمان از شهریور امسال اجرا میشود و برای امسال مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان برای این امر تخصیص یافته که این مبلغ در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این رتبهبندی در مرحله نخست به صورت احکام استقراری بوده و در سالهای بعد ارتقاء این احکام صورت میگیرد و معلمان احکام پنجگانه خواهند گرفت.
وی ادامه داد: در این رتبهبندی پایه حقوق معلمان از ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شروع میشود و سقف آن با توجه به آخرین حکم رتبهبندی به ۲۷ میلیون تومان خواهد رسید.
شادمهر گفت: آموزش و پرورش در شرایط نامناسب قرار دارد و در حال حاضر در این حوزه ۲۰ نوع مدرسه و ۱۷ نوع احکام وجود دارد که سبب آشفتگی در آموزش و پرورش شده و جذب نیرو را دچار مشکل کرده است.
وی بیان کرد: سالانه ۵۰ هزار نفر و تا سه سال آینده ۱۵۰ هزار نفر از نیروی فرهنگیان کشور بازنشسته میشوند و حوزه آموزش و پرورش ۱۸۷ هزار نیرو کمبود دارد که میتوان این کمبود را با جایگزین کردن نیروهای خرید خدمات و غیرانتفاعی جبران کرد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده امسال ۵۰۰ نفر در گلستان جذب آموزش و پرورش خواهند شد.
وضعیت رتبه بندی معلمان به کجا رسید
وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت آییننامه رتبهبندی معلمان، گفت: آییننامه رتبه بندی در اختیار نهادهای مربوطه از جمله سازمان برنامه و بودجه و اداری استخدامی قرار گرفته است تا اظهار نظر کنند و از همین هفته در جلسات کمیسیون دولت بررسی خواهد شد.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به طی شدن مراحل نهایی تدوین آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، اظهار کرد: این آیین نامه در حال حاضر در کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش متشکل از وزیر، معاونان و مدیران وزارتخانه، سازمان استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه و دو نفر از نمایندگان آقایان مهدی اسماعیلی و محمد وحیدی به عنوان نماینده کمیسیون آموزش تشکیل جلسه میدهد.
وی ادامه داد: تا به امروز نسبت به همه مسائل و مشکلاتی که مد نظر معلمان در آیین نامه رتبهبندی بود، تذکرات لازم را دادیم و بیشتر این مسائل رفع شده است.
نماینده تبریز در مجلس یادآور شد: یکی از مسائلی که در آخرین اصلاح آیین نامه رتبه بندی معلمان مورد بازنگری قرار گرفت، این بود که برای استاد معلمی، شرط دکتری برداشته شود. همچنین در آخرین اصلاح آیین نامه تأکید شده آخرین مدرک معلمان لحاظ شده و حق و حقوق آنها پرداخت شود.
منادی سفیدان با استناد به استعلامی که از معاونت قوانین مجلس گرفته شد، گفت: معاونت قوانین مجلس نیز تأکید داشت باید این مدارک جدید معلمان اعمال شود.
وی یادآور شد: همچنین بسیاری از موارد جزئی مد نظر معلمان نیز در آیین نامه مورد توجه قرار گرفت و انتظار داریم نهایتا یک آیین نامه کامل و جامع با لحاظ کامل منافع معلمان تدوین و روانه صحن هیئت دولت شود.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: تلاش ما این بود در طول زمان تدوین آیین نامه اجرایی نقطه نظرات معلمان را منتقل کنیم تا آیین نامهای خوب و به نفع معلم تدوین شود و انتظار داریم آیین نامه تدوین شده هرچه سریعتر به تصویب دولت برسد و قانون رتبه بندی معلمان وارد فاز اجرایی شود.
دیدگاه تان را بنویسید