کمبود نیرو در آموزش و پرورش به دغدغه امروز مسئولان در این حوزه تبدیل شده است.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از جامعه 24؛ کلاسهای شلوغ و نبود معلم هم برای والدین دانشآموزان مشکل ساز شده و هم معلمان را خسته کرده است. زمزمههایی از مجلس مبنی بر ارائه طرحی برای جبران این کمبود نیرو به گوش میرسد و به نظر میآید که مجلس تصمیم دارد بعد از رتبه بندی معلمان طرحی برای جذب نیروهای غیررسمی را مطرح کند.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس درباره برنامه مجلس برای جبران کمبود نیروی آموزش و پرورش گفت: حدود ۲۰۰ هزار نفر نیروی انسانی با قراردادهای غیر رسمی در آموزش و پرورش وجود دارد که جذب آنها براساس اصول شکل نگرفته و به شکل دعوت به همکاری بوده است و در حال حاضر نیز به شکل حق التدریس، خرید خدمات آموزشی، برون سپاری، پیش دبستان و به شکلهای مختلف مشغول به فعالیت هستند.
او ادامه داد: بعد از رتبه بندی معلمان قانون جنجالی بعدی که کمیسیون آموزش و مجلس بررسی خواهد کرد، رسیدگی به وضعیت کمبود نیرو آموزش و پرورش است. این طرح شامل سرباز معلمها هم خواهد شد.
منادی توضیح داد: در واقع نزدیک به یک سال است که هفت طرح در زمینه ساماندهی نیروی انسانی به کمیسیون آموزش ارائه شده که این طرحها در کمیسیون آموزش مجلس ادغام و در کمیته آموزش و پرورش مجلس بررسی شد و خروجی آن یک طرح در قالب هفت ماده است که در کمیسیون مطرح شده است.
ضریب به سنوات خدمت
محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش مجلس هم گفت: نیروهای غیررسمی آموزش و پرورش تا حدود سال ۹۲ تعیین تکلیف شدند اما پس از آن بلاتکلیف هستند و قانونی برای جذبشان وجود ندارد؛ طرح پیشنهادی موجود در کمیسیون آموزش، فرآیند جامعی را برای جذب معلمان آموزش و پرورش میدهد تا به سنوات خدمتشان ضریب داده شود.
تا پیش از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چند طرح مربوط به استخدام و تعیین تکلیف نیروهای آموزش و پرورش داشته که بخشی از آنها رسمی نیستند. قانون نظام رتبه بندی معلمان هم که اسفند پارسال تصویب شد، رتبه بندی را تنها برای نیروهای رسمی انجام میدهد.
آموزش و پرورش چندین گروه نیروهای غیررسمی مانند نیروهای حقالتدریسی، سوادآموزی، پیش دبستانی، خرید خدمات آموزشی و نیروهای غیرانتفاعی و سرباز معلم دارد.
در طرحی که وحیدی درباره آن توضیح داده، وزارت آموزش و پرورش باید تنها از دو روش نیروهای انسانی خود را در حوزههای آموزشی، پرورشی، مربیگری، فنی و حرفهای و مهارتی استخدام کند.
«پذیرش دانشجو معلمان به عنوان متعهدان به خدمت در وزارت آموزش و پرروش از آزمون سراسری» و «تأمین باقی مانده نیاز وزارتخانه از آزمون استخدامی و گذراندن دوره یکساله دانشجویان خارج از دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم شهید رجایی» به عنوان روشهای استخدامی اعلام شده است.
در بخشی دیگر از این طرح، حق التدریسیها و معلمان خرید خدمات آموزشی، آموزشیارها و آموزش دهندگان در نهضت سوادآموزی، معلمان و مربیهای مدرسههای غیردولتی، برون سپاری، مربیان پیش دبستانی و مربیان قرآن که به هر گونهای در امور آموزشی و تربیتی با وزارت آموزش و پرورش همکاری کردهاند، ضریب امتیازشان تغییر میکند.
بر اساس طرح پیشنهادی، به این گروهها در ازای یک سال سابقه فعالیت تمام وقت، یک و ۵ صدم به ضریب امتیاز تعلق میگیرد و به ازای هر سال سابقه بیشتر، ۵ صدم و تا حداکثر ۵ سال، اضافه میشود.
همچنین در این طرح به ازای هر سال سابقه خدمت، یک تا حداکثر ۵ سال به سقف سنی پذیرش معلمان افزوده میشود که البته، نباید از ۴۰ سال تمام بیشتر باشد.
سن استخدام چند سال است؟
داشتن حداقل سن بیست سال تمام و حداکثر چهل سال برای استخدام رسمی و برای متخصصین بامدرک تحصیلی دکتری چهل و پنجسال. مجلس پیش از این استخدام معلمان حق التدریسی، خرید خدمات، پیش دبستانی و نهضتی را تا ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۱ تعیین تکلیف کرده بود اما پس از این تاریخ، تعیین تکلیفی صورت نگرفت.
رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش مجلس ۲۵ خرداد ماه پارسال از تصمیم این کمیسیون برای تعیین تکلیف معلمان وارد شده از سال ۹۱ تا ۹۹ خبر داده بود. مهدی اسماعیلی هم گفته بود قانونی استخدامی برای این گروهها از سال ۹۱ به بعد وجود ندارد و برای تعیین تکلیف قانونمند، دستورالعمل میخواهد.
دیدگاه تان را بنویسید