|

اگر برای سفره هفت سین ماهی می خرید به این نکات توجه کنید

ماهی قرمز

برای تعویض آب و خرید ماهی باید دقت کرد و ماهی‌های بیمار و کم‌ جنب‌ و جوش را نخرید شادابی ماهی نشان‌ دهنده سالم‌ بودنش است.

لینک کوتاه کپی شد

 باتوجه‌به نزدیک‌ شدن به روز‌های پایانی سال و آغاز فروش ماهی قرمز، شهروندان در خرید ماهی قرمز و رعایت نکات بهداشتی باید دقت کنند و از خرید ماهی از دست‌فروشان و دوره‌گردان که مجوز‌های لازم اداره بهداشت را ندارند به‌ دلیل نگهداری این آبزیان در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری کنند.

به گزارش «شایانیوز»، دکتر محمود قربان‌زاده، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره‌ کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی، در گفتگو با شهرآرانیوز ضمن تأکید بر رعایت نکات بهداشتی گفت: شهروندان اگر قصد خرید ماهی قرمز برای سفره هفت‌سین دارند، باید نکاتی را رعایت کنند. بیمار‌ی های بسیار نادری می‌تواند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند، اما در برخورد و شرایط نگهداری آن‌ها باید بسیار دقت کنیم.

او می‌گوید: قطعا آنچه که در برخورد با حیوانات و از جمله ماهی قرمز باید در نظر داشت، رعایت مسائل بهداشتی است. هرگونه تماس دستی با ماهی به‌ دلیل انتقال بیماری خطرناک است و در هنگام تعویض آب ماهی حتما از دستکش استفاده شود. برای تعویض آب و خرید ماهی باید دقت کرد و ماهی‌های بیمار و کم‌ جنب‌وجوش را نخرید. شادابی ماهی نشان‌دهنده سالم‌ بودنش است.

به‌گفته قربان‌زاده، هر تغییر حالت در باله ماهی مثل لکه‌های پنبه‌ مانند و تحرک نامناسب و بی‌تعادلی حاکی از عمر کوتاه ماهی است که باید در خرید آن دقت شود. تعویض آب هم باید با دقت انجام شود. ماهی را در آب کلردار نیندازید و دمای آب تنگ خنک باشد. به‌ طور معمول از تنگی استفاده شود که دهانه آن باز باشد تا مسیر تنفس و اکسیژن‌ رسانی به ماهی بهتر باشد. هرچه تنگ‌ها دهانه‌ای باریک‌تر و ابعاد هندسی نامنظمی داشته باشند، برای ماهی و زندگی‌اش مضر است.

وی تصریح کرد: استرس و ضربه‌های ناگهانی نباید به ماهی وارد شود. ماهی شب عید وسیله بازی کودکان نیست؛ خانواده‌ها باید این موضوع را فرهنگ‌سازی کنند و کودکان نیز باید یاد بگیرند با موجود زنده چگونه رفتار کنند و مراقبش باشند. تماس با ماهی‌های قرمز هیچ‌گونه عوارض پوستی به‌ دنبال ندارد، اما توصیه می‌شود کودکان، افراد مسن و افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است، از تماس با ماهی قرمز پرهیز کنند. در صورت جابه‌جایی ماهی‌ها از دستکش استفاده کنید و پس از آن دست‌ها را با آب و صابون بشویند. غذادهی بیش از حد باعث فساد آب داخل تنگ و مرگ ماهی می‌شود. غذای آماده برای ماهی در بازار موجود است و از ریختن خرده‌نان در تنگ ماهی خودداری کنید.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره‌ کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی یادآور شد: مراکز فروش ماهی معمولا مراکز موقت هستند و ما گروه‌های نظارتی خودمان را داریم که مجوز این واحد‌ها و نحوه نگهداری و حمل آن‌ها را بررسی می‌کنند.

قربان‌زاده با بیان اینکه شهروندان از رهاسازی ماهی قرمز، حلزون و لاک‌پشت زینتی پس از ایام نوروز در رودخانه‌ها، تالاب‌ها و آب‌های آزاد خودداری کنند، گفت: گروه‌های نظارتی ما در شهر، مراکز فروش شهر را بررسی می‌کنند و نحوه نگهداری و حمل این ماهی‌ها در مکان عرضه را کنترل می‌کنند. مراکز فروش ماهی معمولا مراکز موقت هستند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی