|

اعلام شرایط سفرهای نوروز ۱۴۰۱؛ چه کسانی جریمه می شوند؟

سفرهای نوروزی

امسال سفرهای نوروزی در حالی انجام می شود که باید مسافران 3 دز واکسن زده باشند و در سامانه ای برای سفرهای شخصی، پلاک خودرو را ثبت کنند.

لینک کوتاه کپی شد

سال اولی که کرونا کسب و کارهای گردشگری را زمین زد، اواخر سال ۹۸ بود، اواسط اسفند ماه تکلیف سفرهای نوروزی خیلی مشخص نبود. با این وجود بسیاری از تورهای گردشگری لغو شد و آن زمان صنعت گردشگری رو به ورشکستگی بود.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از مهر، شیوع کرونا و انتقال آن به ایران موجب شد تا تشویق به خانه ماندن در ایام نوروز مهمترین دغدغه باشد. هر چند که مسئولان کشور برنامه‌ای برای این تشویق نداشتند اما ناشناخته بودن ویروس موجب شد تا خیلی از افراد ایام نوروز ۹۹ را در منزل بمانند. سفرهای داخلی و پس از آن سفرهای خارجی به طور محسوسی کاهش پیدا کرد. نه گردشگری از مرزها می‌رفت و نه می‌آمد.

اما نوروز ۱۴۰۰ محدودیت‌های کرونایی برداشته شد و مسئولان تلاش کردند تا بتوانند راه‌ها را برای انجام سفرها باز کنند. هر چند که بعد از نوروز دوباره این محدودیت‌ها برقرار شد. در این باره وزیر راه و شهرسازی وقت گفته بود که نوروز ۹۹ میزان سفرها با ۵۰ درصد کاهش رو به رو شد اما نوروز ۱۴۰۰ حدود ۹۰ درصد افزایش پیدا کرد.

افزایش سفرها و پس از آن اعمال محدودیت‌ها و بالا رفتن آمار مبتلایان به ویروس کرونا موجب شد تا به سیاست‌های دولت درباره لغو محدودیت‌ها انتقاد وارد شود.

شاید چون سال قبل قرار بود تا طرح سفر ایمن اجرا شد اما تجربه انجام سفرهای نوروزی نشان داد که مدیریت سفر در اختیار متولیان نیست. چون در طرح سفرهای ایمن، دستگاه‌ها با یکدیگر هماهنگ نشدند بنابراین نتوانستند سفر ایمنی را در نوروز ۱۴۰۰ فراهم کنند.

محدودیت رنگ بندی وجود ندارد

امسال هم قرار است که سفرهای نوروزی انجام شود بدون محدودیتی در تردد و رنگ بندی شهرها از نظر تعداد قربانیان کرونا. تنها شرط سفر در ایام نوروز تزریق دز سوم واکسن کروناست.

عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به مهار نسبی موج ششم کرونا اشاره کرده و گفت: سفرهای نوروزی به شرط واکسیناسیون کامل امکان پذیر است. هموطنان عزیز می‌توانند برای سفرهای نوروزی به شرط واکسیناسیون کامل (مگر به دلیل عدم گذشت فاصله زمانی سه ماه با دز قبلی) برنامه‌ریزی کنند. این تصمیم مشروط به عدم اوج‌گیری مجدد بیماری است و چنانچه شیوه‌نامه‌های بهداشتی رعایت نشود و بیماری مجدد اوج بگیرد در مورد سفرها تصمیم گرفته خواهد شد.

احمد وحیدی، وزیر کشور هم گفت: اگر پروتکل‌ها رعایت شود و ما بتوانیم از پیک ششم کرونا عبور کنیم دلیلی برای اعمال محدودیت در سفرهای نوروزی وجود ندارد.

افزایش سفرها با توجه به در پیش بودن ماه رمضان

از آنجا که یکی از شهرهای گردشگری و پر مسافر در ایام نوروز شهر مشهد هست، علی اصغر شالبافیان برای شرکت در نخستین جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر به خراسان رضوی رفت.

او در این نشست گفت: با شیوع کرونا و کاهش سفر حجم کار فعالیت ستاد خدمات سفر در کشور کمتر شده بود ولی در روزهای آینده در شرایطی قرار خواهیم گرفت که سفرها از زمان قبل از کرونا نیز بیشتر خواهد شد لذا به هماهنگی بیشتری نیاز داریم. هم‌زمانی مناسبت‌های ماه رجب و شعبان و عید نوروز تقاضای سفر زائران داخلی و خارجی را افزایش خواهد داد.

افزایش شدید سفرها یا سونامی

در واقع وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری پیش بینی کرده که نوروز امسال میزان سفرها به شدت افزایش پیدا کند. به نحوی که عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی از این سفرها با عنوان سونامی سفر یاد کرده است.

تا کنون شرایطی که برای انجام سفرهای نوروزی پیش بینی شده محدود به برنامه ریزی برای سفرهاست همانگونه که در سالهای قبل از کرونا انجام می‌شد. به این معنا که تغییر چشم گیری حاصل نشده است البته تا این روزها که سفرهای نوروز ۱۴۰۱ هنوز ملغی نشده و قرار به انجام آن است.

در این باره اعلام شد: اقدامی که مسافران نوروز ۱۴۰۱ دارای خودروی شخصی باید انجام دهند این است که باید حداقل دو دز واکسن را تزریق کرده باشند و به سامانه ایران من مراجعه کرده و شماره پلاک خودروی و شماره ملی راننده را در این سامانه ثبت کنند و با خیال راحت به مسافرت بروند.

اما کسانی که واکسن نزده‌اند و یا شماره پلاک خود را در این سامانه ثبت نکرده‌اند و به مسافرت بروند دوربین‌های جاده‌ای آن را ثبت کرده و به ازای هر ۲۴ ساعت تردد یک میلیون تومان جریمه خواهند شد. تردد خودروها بدون ثبت در این سامانه از بیستم اسفندماه مشمول جریمه است.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی