|

رتبه بندی معلمان و چند ابهام اساسی

اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ایران از ابداع واژگانی مثل استادیار معلم، دانشیار معلم و یا استاد معلم انتقاد کردند

لینک کوتاه کپی شد

اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ایران از ابداع واژگانی مثل استادیار معلم، دانشیار معلم و یا استاد معلم انتقاد و اعلام کردند: این عناوین بیش از آن که نشانه تکریم معلمان باشد، نشان دادن بی‌اعتبار یا کم‌اعتبار شدن خود عنوان «معلم» از دیدگاه طراحان و مدافعان لایحه است.

به گزارش ایمنا، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ایران در بیانیه‌ای که پیرامون لایحه رتبه‌بندی معلمان منتشر کرده آورده است: در روزهای اخیر، موضوع رتبه‌بندی معلمان و لایحه مطرح‌شده در این زمینه در مجلس شورای اسلامی، بازتاب وسیعی در میان اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی خصوصاً اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور داشته است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی اعضای هیئت علمی لازم می‌داند که نظر این تشکل را به نمایندگی از اعضای مذکور به اطلاع عموم برساند.

تکریم خادمان عرصه تعلیم و تربیت در هر جامعه‌ای از اهمّ وظایف مدیران و مسئولان آن جامعه است و در همین راستا تأمین معیشت معلمان به‌گونه‌ای که بدون دغدغه‌های اضافی بتوانند به وظایف اساسی خود بپردازند، باید از جمله اولویت‌های اولیای امور جامعه باشد. در همین راستا این شورا ضمن حمایت از خواسته‌های به‌حق و قانونی معلمان، درخواست ایشان را مبنی بر تعیین میزانی از حقوق، که شأن و منزلت اجتماعی این افراد را حفظ کند کاملاً به‌جا دانسته و از آن حمایت می‌کند، اما آن طور که از شواهد امر برمی‌آید، در این مسیر موضوعاتی مطرح می‌شود که این خواسته به حق معلمان کشورمان را به موضوعی تبدیل کرده که حاشیه را به مراتب پررنگ‌تر از متن کرده است.

در ادامه این بیانیه به موضوع گره‌زدن هرگونه افزایش حقوق سالیانه معلمان، به حقوق اعضای هیئت علمی و به عنوان درصدی از حقوق مرتبه‌های مختلف استادان اشاره و تصریح شده است: پرواضح است که حقوق دریافتی افراد در هر شغل و صنفی، باید متناسب با فعالیت‌ها، تکالیف و شرح وظایف آنان در راستای افزایش تولید ناخالص ملی و دیگر مؤلفه‌های تعیین‌کننده در این قبیل حوزه‌ها باشد.

همان‌گونه که می‌دانیم حقوق کارمندان دولت براساس مواد ۶۴، ۶۵، ۶۶، ۶۷ و ۶۸ و تبصره‌های آن‌ها در قانون مدیریت خدمات کشوری و بر طبق مندرجات بندهای احکام کارگزینی افراد پرداخت می‌شود. چنان‌که در این مواد و تبصره‌های مربوطه صراحتاً ذکرشده، میزان دست‌مزد کلیه مشاغل مشمول این قانون بر اساس عواملی نظیر اهمیت و پیچیدگی وظایف و مسئولیت‌ها و سطح تخصص و مهارت‌های مورد نیاز آنان مشخص می‌شود، فلذا طراحان باید بفرمایند که براساس کدام معیارها و سنجه‌های علمی به درصدی که در لایحه ذکر شده است، برای حقوق معلمان رسیده‌اند؟ و چرا این درصد بیش‌تر یا کم‌تر نیست؟ واضح و مبرهن است که این تصمیم در تضاد آشکار با نص صریح مواد و تبصره‌های مرتبط در قانون مدیریت خدمات کشوری است.

در این بیانیه همچنین به پیوند زدن عنوان ارزشمند معلمی با پیشوندهایی که برای مرتبه‌های اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به کار می‌رود اشاره و تاکید شده است که اگر هدف از این کار همان پیوند زدن حقوق معلمان به حقوق اعضای هیئت علمی است، ضمن تکرار پرسش مطرح شده در قسمت بالا، اکنون باید این پرسش را هم مطرح کرد که این همسان‌سازی عناوین با چه مقیاس و سنگ محکی انجام شده است؟ آیا نویسندگان و مدافعان این لایحه نمی‌دانند که تمامی اعضای هیئت علمی فقط به صرف گذشتن یک سال از سابقه خدمت‌شان مشمول ترفیع سالیانه نمی‌شوند بلکه لازم است امتیازات مشخص آموزشی و به‌ویژه پژوهشی را (به‌عنوان امتیازات اصطلاحاً وتویی) کسب کنند و در صورت عدم کسب این امتیازات موفق به دریافت پایه استحقاقی سالیانه نشده و نیز در صورت عدم دریافت پایه استحقاقی سالیانه، طی سه سال متوالی، در هر مرتبه علمی که باشند مصداق رکود علمی شناخته شده و به خدمت ایشان پایان داده می‌شود؟.

در همین چند سال اخیر موارد متعددی از این روش برای خاتمه دادن به خدمت اعضای هیئت علمی مشاهده شده است. آیا چنین شیوه‌های ارزیابی در مورد دیگر کارکنان دولت هم وجود دارد؟ و آیا نمونه‌ای از پایان دادن به خدمت سایر کارکنان به دلیل رکود علمی در بین دیگر مستخدمین دولت از جمله معلمان مشاهده شده است؟.

در ادامه این بیانیه آمده است: به نظر می‌رسد ابداع واژگانی مثل استادیار معلم، دانشیار معلم و یا استاد معلم، بیش از آن که نشانه تکریم معلمان باشد، نشان دادن بی‌اعتبار یا کم‌اعتبار شدن خود عنوان «معلم» از دیدگاه طراحان و مدافعان لایحه است، عنوانی که در گذشته‌های نه چندان دور از چنان جایگاه و اعتبار بسیار بالایی در جامعه برخوردار بود که برای ارج و عزت نهادن به‌بسیاری از بزرگان و صاحب نظران، به ایشان لقب معلم داده می‌شد و هنوز هم این القاب معتبرند، مانند «معلم ثانی» که لقب فیلسوف و نظریه‌پرداز بزرگ ایرانی ابونصرفارابی است.

متأسفانه تصمیمات اتخاذ شده در سال‌های اخیر به قدری به این قشر ارزشمند و فداکار لطمه زده که ظاهراً اکنون تصمیم‌گیرندگان درصددند با این قبیل اقدامات صوری، از ایشان دلجویی کنند. افزایش حقوق معلمان و تأمین معیشتی در خور شأن ایشان، هیچ نیازی به ابداع واژگان این‌چنینی نداشته و ندارد و چنانچه هدف، برطرف کردن مشکلات مالی و حقوقی ایشان باشد، بدون این قبیل عناوین نامتعارف هم می‌توان به چنین هدفی دست یافت.

در پایان این بیانیه خطاب به مسئولان بلندپایه کشور از جمله رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشته شده است: همان گونه که مستحضرید، عناوین استادیار، دانشیار و استاد در مراتب دانشگاهی، نه ابداع ما بلکه سابقه‌ای چندصد ساله در آموزش عالی و دانشگاهی جهان دارد. رسیدن به هر یک از این مراتب مستلزم تحمل مرارت‌های بسیار و انجام فعالیت‌های آموزشی سنگین و از آن مهم‌تر، انجام پژوهش‌های بنیادی و اصیل و به‌روز است که باید با ملاک‌ها و پیمانه‌های بین‌المللی ارزیابی و اندازه‌گیری شود.

فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی استادان دانشگاه، نه در بین هیچ‌یک از دیگر اقشار و اصناف جامعه مرسوم است و نه از ایشان توقع می‌رود که به‌عنوان انجام وظیفه به آن‌ها بپردازند. ضمن این که بسیارند همکاران دانشگاهی با مدرک دکتری که علی‌رغم کار و تلاش فراوان، به مرتبه استادی نرسیده و با مرتبه‌های دانشیار و حتی استادیاری به افتخار بازنشستگی نائل شده‌اند، لذا از آن جنابان به‌ویژه دو وزیر یادشده انتظار می‌رود که در راستای دفاع از ساحت فرهنگ و سنت‌های دانشگاهی و آموزش عالی کشور در این خصوص اقدام عاجل به عمل آورده و با اعلام موضع صریح و سریع و قاطع در این مورد، اجازه ندهند تا عناوینی که دارای سبقه و سابقه تاریخی بسیار بوده و در عرف بین‌الملل هم معرف کرسی‌های ویژه‌ای هستند، با این شیوه‌های ناپسند لوث و از درون‌مایه تهی شوند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

  • ناشناس ارسالی در

    سلام شما نگران معیشت معلمان نیستید شما نگران جایگاه رفیع خودتان هستید

  • معلم ارسالی در

    من به عنوان یک معلم اصلن خواهان رد شدن رتبه‌بندی معلمان هستم چون معتقدم هزار تومان ما برابر یک ملیارد نجومی بگیران واختلاسگران برکت دارد.من به لطف برکت همین حقوق اندک معلمی صاحب چندین خانه .ماشین از نوع خوب،،زمین کشاوزی،،زمین بزرگ شهری،،،چندین قطعه باغ به لطف وبرکت خدا هستم مطمئنم بیشتر معلمان اندازه خود دارند رتبه‌بندی معلمان برای خودتان.به نظرم نه دراین باره خبر منتشر کنید کلن طرح را مختومه کنند بهتر است.آبرو برای معلمان نگذاشتند.همه ارگانها بدون کمترین یروصدایی بیشترین افزایش حقوق را دارند ولی شما بااین خبر گزاری ها میخواهید از حقوق اندک معلمان از طریق صرف اینترنت وفرستادن پیام درامد بالایی بدست آورید.

    • مسعود ارسالی در

      شما بی جا می کنید . شما یا معلم نیستین یا حتما ارثیه بزرگی بهتون رسیده . کدوم معلم با حقوق ناچیز این همه ثروت کسب میکند . معلمان توی مضیقه شدید هستن بعد شما میگید ما نمیخواهیم ؟ ما عدالت می خواهیم و لا غیر . عدالت در پرداخت عدالت در وام بی بهره و قوت سالیانه و بن غذایی و وام مسکن و .... که هیچ طرحی شامل حال معلمین نمی شود . حتی در حقوق هم در حق معلم دارند ظلم فاحش می کنند . مگر گناه ما چیست ؟ مگر همه ما کارمندان یک دولت و نظام نیستیم ؟ چرا همه ادارات دریافتی های بالا داشته باشند اما معلم بالاترین رکن انسان سازی یک مملکت حتی حقوقشون کفاف خورد و خوراکشون نباشد ؟ شرافت داشته باشید

  • معلم مظلوم ارسالی در

    اگه یک ذره غیرت و شرافت دارید اعضاي هيئت علمی شما از این طرح های حمایتی دولت برای قشری که بیشترین سرکوب رو داشته حمایت کنید . شما دارید از آب گل آلود واسه خودتون ماهی می گیرید . اصلا این طرح چه ربطی به شما دارد ؟؟؟ مگر ما معلمین انسان نیستیم؟زندگی نداریم ؟ مسئولین کجا هستند که ببینند قشر هيئت علمی و پزشکان و ... دارند مرکز علمی و شرف و انسانیت مملکت رو سرکوب می کنند . ما زندگی داریم ما توان خرید یک پراید ساده به دل داریم . ما معلم مظلوم و فقیر مطلق هستیم . ایهاالناس معلم با حقوق سه میلیونی دریافتی حتی توی خوراک روزانه خود مانده . ما دادمون رو به کی ببریم . کشور رو غارت کردند این مافیای قدرت و ثروت . حقوق های کارمندان دولت و نظام رو یکسان سازی کنید . ببینیم چه کسی ضرر خواهد کرد . معلم بدبخت با بچه های قد و نیم باید از صبح تا ظهر کلنجار رود کرونا هم جدیدا مجازی باید دو برابر زمان صرف بشه حالا همین کارمندان از احقاق حقوق ما شکایت میکنن . دین ندارید لااقل آزاده باشید . مردانگی داشته باشید . حقوق اعضاي هيئت علمی بانک پزشکان ش نفت ش گاز .... رو با یک نیروی رسمی دولتی به نام معلم مقایسه کنید .

  • داریوش مهرابی ارسالی در

    قبول کنید وقتی خواندن و نوشتن را یاد گرفتید، یعنیوقتی دوران ابتدائی را پشت سر گذاشتید ، دیگر سایر مقاطع درد سر کمتری دارد. باید گفت بیشترین زجر وزحمت ها را در بین تمام مقاطع تحصیلی ،معلمان ابتدائی می کشند،که اکنون پیش زن و بچه ونوه وپدر ومادر فقط شرمنده هستند

  • ناشناس ارسالی در

    دستت درد نکنه شاگرد دیروز استاد امروز اینه جواب زحمات معلم؟

  • کریمی ارسالی در

    اولا قانونگذار بگه بر جه اساسی حقوق استاد دانشگاه از قانونوخدمات کشوری جدا شده و امینطور حقوق ارگان های دیگری که قانون خدمات کشوری بیرون رفته اند..دوم اینکه تخصص معلمی بسیار پیچیده تر و دشوارتر از تخصص اعضای هیئت علمی است..سوم انکه اگر قرار است که حقوق فرهنگیان به حقوق اعضای هیئت علمی گره نخورد بر اساس شان معلم قانونی وضع شود که بسان هیئت علمی و حتی چه بسا پر رنگ تر از انها طرح پرداختی معلم از کارمند جدا شود بر همان اساسی که کارمند دانشگاه از اساتیدش جدا هستند و بر اساس اصول کشور های پیشرفته مثل ژاپن و بر اساس شکاف پرداختی بین حقوق نمایندگان مجلس با سایر کارمندان و...که موارد بسیاری وجود دارد...در نهایت اگر استفاده از واژه های هیئت علمی در ترکیب با معلم برای این جماعت گران تمام شده حتما به گروه های ورزشی هم اعتراض کنن که بجای واژه ی استاد از واژه ی دیگری استفاده کنن چون ارداع واژه ها در ترکیب دیگری جای کسی را تنگ نکرده است

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی