|

اظهارات سخنگوی کاخ کرملین

خبر مهم سخنگوی کرملین درباره بازگشت آمریکا به برجام

سخنگوی کرملین: امید برای بازگرداندن برجام به شکل اولیه آن وجود دارد.

لینک کوتاه کپی شد

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه (کرملین) امروز پنجشنبه با تأیید این مطلب که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار روز گذشته خود در ژنو به موضوع ایران نیز اشاره کردند، گفت که برجام قابل بازگشت به شکل اولیه خود است. 

براساس خبرگزاری روسی «تاس»، پسکوف در گفت‌وگو با شبکه رادیویی «صدای مسکو» با اشاره به نشست روز گذشته پوتین و بایدن تصریح کرد که رؤسای جمهور ایالات متحده و روسیه در نشست خود در ژنو در خصوص موضوع برجام با یکدیگر گفت‌وگو کردند و مسکو انتظار بازگشت کامل ایالات متحده به توافق هسته‌ای ایران را دارد. 

وی در خصوص تفاهمات و اختلافات مسکو و واشنگتن در خصوص موضوع برجام گفت: «طرح‌های خاصی وجود دارد. مسئله مهم این است که برجام قابل بازگشت به شکل اولیه خود است. تحرک و امید برای اصلاح وضعیت فعلی وجود دارد». 

سخنگوی کرملین همچنین در بخشی به دیگر محورهای گفت‌وگوی پوتین و بایدن از جمله مسئله سوریه اشاره کرد و گفت که گفت‌وگو بین ارتش روسیه و ایالات متحده در سوریه بسیار حائز اهمیت است و باید از آن حمایت کرد. 

عصر روز گذشته رؤسای جمهور روسیه و آمریکا (پوتین و بایدن) برای اولین‌بار بعد از ۱۰ سال، در ژنو با یکدیگر دیدار و درباره مسائل مختلفی رایزنی کردند و و ایران یکی از محورهای گفت‌وگوی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا بود به طوری که بایدن پس از دیدار با پوتین گفت که در خصوص آن چه که «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای» خوانده شده صحبت کرده است. 

بایدن گفت میان آمریکا و روسیه درباره اینکه ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند توافق وجود دارد. 

ترامپ علی‌رغم پایبندی جمهوری اسلامی به مفاد برجام، روز سه‌شنبه ۸ می‌۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد. 

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند. 

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است برخی تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

منبع: همشهری آنلاین

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها