|

آموزش

برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم؟

برای ورود به بورس و سرمایه گذاری مطمئن در این بازار باید از کجا شروع کنیم؟

لینک کوتاه کپی شد

مقدمه

سرمایه گذاری در بازار بورس یکی از روش های محبوب سرمایه گذاری پر سود در بازار می باشد. بسیاری از افراد سوال دارند که برای ورود به بورس باید از کجا شروع کنیم؟ اگر برای شما نیز دغدغه اصلی این است که برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم ؟ مطالعه این مقاله به شما توصیه می شود. اگرچه در سال های اخیر بازار بورس و سرمایه از توجه عموم مردم بی نصیب بود و تنها گروه مشخصی از جامعه علاقه مند در سرمایه گذاری در این بازار بودند. اما خوشبختانه اخیرا و به ویژه در سال 99 با توجه به مطرح بحث آزاد سازی سهام عدالت، توجه گسترده ای از سوی مردم به بازار بورس و اوراق بهادار شده است. بازار بورس یکی از پر بازده و پر سود ترین روش های سرمایه گذاری در ایران می باشد.

پیشنهاد می شود: پیش بینی بورس فردا یکشنبه 26 بهمن 99 ، بورس مثبت می ماند؟

اگرچه ریزش های اخیر بورس موجب بی اعتمادی مردم به بازار سرمایه شده است. اما فراموش نکنید که هنوز هم بورس یک راه پر سود برای سرمایه گذاری می باشد. همیشه در ابتدای آموزش ها گفته ایم که برای ورود به بازار بورس و سرمایه گذاری موفق و کسب سود بایستی دانش کافی نیز در این زمینه داشته باشید.

بازار بورس یک روش عالی برای سرمایه گذاری مطمئن حتی با پول کم را برای عموم مردم فراهم آورده است. اما همچنان بسیاری از مردم به علت وجود ابهامات و سوالات بی پاسخ از شروع فعالیت در بورس هراس دارند. ما امروز در این مقاله به آموزش شروع فعالیت در بورس می پردازیم. اگر برای شما نیز دغدغه اصلی این است که برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم ؟ در ادامه این مقاله برای آموزش گام به گام مراحل ورود به بورس با ما همراه باشید.

بورس چیست؟

قبل از آغاز سخن درباره مراحل ورود به بورس لازم است تا در خصوص تاریخچه بازار بورس و اوراق بهادار صحبت کنیم. شاید برای شما هم سوال باشد که بورس چیست؟ اگرچه تاریخ دقیق شکل گیری بورس، بر کسی روشن نیست. اما در خصوص شکل گیری این اندیشه می توان اذعان داشت که برای اولین بار، بازرگانان و تجار اروپایی تصمیم گرفتند تا سهام و در واقع سود و زیان حاصل از تجارت خود را به اشتراک بگذارند. به این ترتیب ریسک و خطر ضرر در معالات به حداقل می رسید. از طرف دیگر با ورود پول و سرمایه بیشتر، امکان فعالیت های بیشتر و بهتر برای تجار و بازرگانان فراهم می شد. در نهایت نیز سود حاصل از معاملات ( سود و ضرر ) مابین افراد سهامدار تقسیم می شد.

این موضوع فشار اقتصادی و خسارت های وارده احتمالی را بین افراد شریک، تقسیم می کرد. با گذشت زمان و بررسی سود و منفعت های این تئوری، بسیاری از جوامع و کشور ها به فکر ایجاد تشکلات قانونی بورس افتادند. با گسترش کشور ها و مبادلات در اروپا، نیاز به سرمایه و شرکای بیشتر احساس می شد.

برای این کار نیاز به مراکزی بود تا بتوان بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران رابطه ای منطقی، قانونی و هدفمند برقرار کرد. به همین ترتیب با هدف ایجاد رابطه مابین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران، مراکز متعددی تاسیس و بورس نام گرفتند. اولین بورس دنیا در قرن هفدهم میلادی در شهر آمستردام هلند تشکیل شد و امروز اکثر کشورهای جهان دارای بازار بورس هستند. در ایران نیز در سال ۱۳۴۵ قانون تشکیل بورس به تصویب رسید و از ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۴۶ بورس در ایران آغاز به کار کرد.

برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم ؟

شاید اولین سوال برای هر فردی که مایل است وارد بازار سرمایه شود این است که برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم ؟ برای ورود به بازار بورس و شروع فعالیت، مانند هر سیستم دیگری نیاز به انجام سلسه مراتبی می باشد. بعد از گذراندن مراحل مشخص، شما نیز می توانید به جمع هزاران سرمایه گذار فعال در بازار بورس بپیوندید. به طور کلی برای شروع فعالیت در این بازار لازم است تا مراحل زیر را بگذرانید:

  • مرحله اول: ثبت نام در سامانه سجام
  • مرحله دوم: ثبت نام در یک کارگزاری
  • مرحله سوم: دریافت کد بورس و احراز هویت
  • مرحله چهارم: شروع معاملات.

در ادامه به شرح مفصل و کامل مراحل فوق می پردازیم. با ما همراه باشید.

ثبت نام در سامانه سجام

اولین قدم برای نیل به پاسخ سوال برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم ، ثبت نام در سامانه سجام می باشد. سامانه جامع اطلاعات مشتریان یا همان سجام، در واقع یک پلتفرم جامع برای ثبت اطلاعات تمامی مشتریان و فعالان در بازار سرمایه می باشد. در واقع اولین قدمی که می بایست بردارید، ثبت نام در سامانه سجام می باشد. به عبارت دیگر شروع فعالیت در بازار بورس بدون ثبت نام در سامانه سجام امکان پذیر نمی باشد. برای ثبت نام در این سامانه وارد وبسایت مربوط شده و روی تب ثبت نام در سجام کلیک کنید. در مراحل بعدی و در هر صفحه می بایست مشخصات مربوطه را وارد نمایید. بعد از ثبت نام در این سامانه می توانید تمامی فعالیت های مرتبط به بازار سرمایه اعم از موارد زیر را انجام دهید.

  • صدور کد معاملاتی در کلیه بورس ها
  • صدور واحدهای صندوق های سرمایه گذاری
  • صدور کد سبدگردانی و غیره.

ثبت نام در کارگزاری

کارگذاری ها در واقع پل ارتباطی بین شما به عنوان سرمایه گذار و شرکت ها فعال در بورس هستند. کارگزاری ها خدمات ارزنده ی بسیاری ارائه می دهند. اما مهم ترین کاربرد دفاتر کارگزاری همین مورد می باشد. به عبارت دیگر شما نمی توانید شخصا به شرکت ها مراجعه کرده و سهام آن ها را خریداری کنید. به منظور تسهیل امور و جلوگیری از هر گونه سواستفاده و کلاه برداری، واسطه هایی به نام کارگزاری ها ایجاد شده اند.

پیشنهاد می شود: بورس امروز شنبه 25 بهمن چه شد؟

هر شخص برای شروع سرمایه‌­گذاری در بورس نیاز دارد که ابتدا به سراغ یک کارگزاری رفته و از طریق آن اقدام به خرید و فروش سهام و سرمایه ­‌گذاری در بورس کند. این کارگزاری ها بستری امن برای مشتریان ایجاد کرده اند. همچنین لازم به ذکر است که هر گونه معامله و خرید و فروش در بازار سهام از طریق کارگزاری ها انجام می شود. لذا برای ورود به بازار بورس لازم است تا در قدم دوم در یکی از کارگزاری های رسمی و مجاز ثبت نام کنید. برای مشاهده لیست تمام کارگزاری های فعال در بازار بورس اینجا کلیک کنید.

بعد از انتخاب کارگزاری، برای تکمیل ثبت نام می بایست با در دست داشتن تمامی مدارک شناسایی خود به یکی از شعب کارگزاری و یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنید. دفاتر کارگزاری تمامی توضیحات مورد نیاز برای شروع سرمایه گذاری را در اختیار شما قرار می دهند. فراموش نکنید که برای مراجعه حضوری به کارگزاری ها و احراز هویت لازم است تا مدارک زیر را به همراه داشته باشید:

  • اصل شناسنامه عکس دار
  • کپی شناستامه عکس دار
  • اصل کارت ملی هوشمند
  • کپی کارت ملی هوشمند
  • کد پیگیری سامانه سجام
  • فرم های کارگزاری مربوطه.

نکته*  می توانید فرم های مربوطه را قبلا از سایت کارگذاری دریافت و تکمیل نمایید.

دریافت کد بورسی

سومین مرحله از پاسخ به سوال برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم ؟ ، دریافت کد بورسی می باشد. کد بورسی و یا کد سهام، در واقع یک کد معاملاتی می باشد که به تمامی اشخصا حقیقی و حقوقی که قصد شروع فعالیت در بورس را دارند تعلق می گیرد. به عبارت دیگر، کد بورسی به مثابه کد ملی شما و عاملی به منظور شناسایی شما در بازار سرمایه می باشد.

لازم به ذکر است که هر گونه فعالیت و معامله در بازار بورس، بدون داشتن کد بورسی، غیر ممکن است. لذا تا زمانی که شما کد بورسی خود را دریافت نکرده باشید، عملا ورود شما به بازار سرمایه تایید نشده است. وظیفه صدور کد بورسی به عهده کارگزاری مربوطه است. این کار پس از تکمیل فرم های مربوطه و مراحل ثبت نام در کارگزاری می باشد.

بنابراین کد بورسی در واقع شناسه ای واحد است که کارگزاری در اختیار هر فرد قرار می دهد. این کد از تعدادی حرف و عدد تشکیل شده است. کد سهامداری اشخاص حقیقی معمولا به صورت سه حرف ابتدایی نام خانوادگی و 5 عدد در کنار آن تعریف می شود. معمولا احراز هویت و صدور کد معاملاتی اشخاص حقیقی در کمتر از یک هفته صادر می شود. کد مربوطه از طریق پیامک به اطلاع شخص سرمایه گذار رسانده می شود.

مدارک لازم برای دریافت کد بورسی اشخاص حقیقی:
  • اصل و کپی شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی
  • تکمیل فرم احراز هویت اشخاص حقیقی
  • تکمیل فرم درخواست کد مشتریان حقیقی در بورس کالای ایران
  • شماره حساب بانکی و شماره شبای آن

مدارک لازم برای دریافت کد بورسی اشخاص حقوقی:

  • کپی آگهی رسمی تاسیس شرکت
  • کپی روزنامه رسمی آخرین آگهی تغییرات
  • کپی اساسنامه شرکت
  • کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل و اعضای هیات مدیره به‌صورت کامل
  • کپی روزنامه رسمی آخرین آگهی در خصوص اعضای هیات مدیره و دارندگان امضای مجاز
  • کپی صورت‌های مالی که به تایید حسابرس قانونی رسیده باشد
  • تکمیل فرم احراز هویت اشخاص حقوقی
  • تکمیل فرم درخواست کد مشتریان حقوقی در بورس کالای ایران

ورود به بازار بورس و شروع معاملات

تبریک. اگر کد معاملاتی خود را دریافت کرده اید، این به آن معنی است که شما وارد بازار سرمایه شده اید. با استفاده از این کد، اپلیکیشن یا وب سایت هایی که کارگزاری مربوطه به شما معرفی کرده است، می توانید رسما و قانونا فعالیت خود را آغاز کنید. اما چگونه می توان اولین معامله را انجام داد؟ چه اپلیکیشن هایی برای انجام معاملات وجود دارد؟

معامله در بازار بورس در گذشته تنها به صورت حضوری امکان پذیر بود. به عبارت دیگر برای انجام هر معامله اعم از خرید و فروش ( برای تکمیل فرم های مربوطه) لازم بود تا به صورت حضوری مراجعه کنید. اما خوشبختانه با راه اندازی سامانه معاملات آنلاین، چند سالی است که امکان انجام هر گونه معامله به صورت غیر حضوری و اینترنتی ایجاد شده است. در حال حاضر اکثر سرمایه گذاران در بازار بورس از این روش برای خرید و فروش استفاده می کنند.

اگرچه سامانه های آنلاین زیادی برای معامله در بازار بورس وجود دارد. اما توصیه می کنیم که برای شروع فعالیت به وب سایت و یا اپلیکیشن معرفی شده توسط کارگزاری خود، بسنده کنید. از این که تا پایان این مقاله همراه ما بودید، از شما سپاس گذاریم. امیدواریم که از مطالعه مقاله( برای ورود به بورس از کجا شروع کنیم ؟ ) استفاده لازم را برده باشید. اگر شما در بازار بورس تازه کار هستید و قصد فراگیری مفاهیم بورس و روی بورس بودن را دارید پیشنهاد می کنیم با ما در شایانیوز همراه بوده و آموزش های ما را دنبال کنید.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها