|

پایان بورس امروز ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / چرا بازار سهام از رمق افتاده است؟

بورس امروز نیز از بازارهای سفته‌بازی عقب ماند و حجم و ارزش معاملات پایین را ثبت کرد.

لینک کوتاه کپی شد

بورس تهران روز کم‌رمقی را پشت سر گذاشت؛ ارزش و حجم معاملات پایین بود و شاخص‌ها نیز عمدتا روندی خنثی یا صعودی کم‌جانی داشتند. اما چه عواملی باعث شده‌اند که بورس در این وضعیت باقی بماند؟ کارشناسان سه دلیل عمده را برای این موضوع مطرح می‌کنند.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ نخستین عامل، باز و بسته شدن مداوم نمادهای مهم بازار است. در شرایطی که نقدشوندگی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک بازار جذاب محسوب می‌شود، متوقف شدن ناگهانی برخی نمادهای کلیدی، از جمله شرکت‌های پتروشیمی یا خودروسازان، باعث می‌شود سرمایه‌گذاران با احتیاط بیشتری وارد معاملات شوند و نقدینگی از بازار خارج شود.

دومین دلیل، افزایش جذابیت بازارهای موازی، به‌ویژه طلا و سکه است. با توجه به چشم‌انداز رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی و افزایش نرخ ارز، سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند سرمایه خود را به این بازار منتقل کنند؛ جایی که در کوتاه‌مدت سودآوری بیشتری نسبت به بورس دارد.

در کنار این دو عامل، اطمینان نداشتن نسبت به روندهای آینده بازار نیز تاثیرگذار بوده است. سرمایه‌گذاران در انتظار شفافیت بیشتر در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی هستند و در شرایط کنونی ترجیح می‌دهند از ورود پرریسک به معاملات سهام خودداری کنند.

در مجموع، این عوامل باعث شده بورس در یک فضای رکودی باقی بماند و نقدینگی به سمت بازارهای دیگر حرکت کند. حال باید دید سیاست‌گذاران برای بازگرداندن اعتماد و جذابیت به بازار سرمایه چه راهکاری در پیش خواهند گرفت.

بورس امروز در یک نگاه

معاملات امروز سهم‌های بزرگ بازار در جهت کندل روز معاملاتی گذشته بسته و در پایان بورس امروز، شاخص کل با رشد سه هزار و 662 واحدی، معادل 0.13 درصد این شاخص، همراه شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات امروز در سطح دو میلیون و 780 هزار واحدی ایستاد.

Untitled

در طرف دیگر، قیمت معاملات سهم‌های کوچک بازار سهام اما قدری کاهش داشته است؛ به طوری که شاخص هم‌وزن بازار در پایان بورس امروز 88 واحد که معادل 0.01 درصد این شاخص است، کاهش ارتفاع داد و به سطح 870 هزار واحد رسید.

گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران در روز جاری، حجم معاملات را 10.5 میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را 6 هزار و 967 میلیارد تومان نشان می‌دهد.

ورود و خروج پول حقیقی

تراز پول حقیقی در سهام، مانند روز معاملاتی گذشته، امروز منفی بود. به طوری که تا پایان بورس امروز حدود 331 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. موضوع دیگر اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش حدود 74 میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شده است.

 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی