|

طرز تهیه مربای توت فرنگی + رازهای شکرک نزدن

مربای توت فرنگی

برای تهیه مربای توت فرنگی حد الامکان از توت فرنگی گلخانه‌ای استفاده نکنید چون این توت فرنگی ها علی رغم ظاهر زیبایی که دارند خوشمزه نیستند.

لینک کوتاه کپی شد

مربای توت فرنگی یکی از مرباهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که در کنار سایر مرباها گزینه مناسبی برای وعده صبحانه می باشد. در این مطلب طرز تهیه مربای توت فرنگی خانگی را با همه فوت و فن های آن به شما آموزش می دهیم پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

538852_353

مواد اولیه لازم برای تهیه مربا توت فرنگی

توت فرنگی 1 کیلو

شکر 1 کیلو

جوهر لیمو 1/2 قاشق چایخوری

آب برای حل کردن جوهر لیمو به میزان لازم

طرز تهیه مربای توت فرنگی

1- برای تهیه مربای توت فرنگی باید توت فرنگی‌های ریز و سالم را انتخاب کنید حد الامکان از توت فرنگی گلخانه‌ای استفاده نکنید چون این توت فرنگی ها علی رغم ظاهر زیبایی که دارند اصلا خوشمزه نیست و برای مربا مناسب نیستند و بیشتر برای تزئین به کار می روند.

برای شستن توت فرنگی ابتدا یک ظرف مناسب را انتخاب کنید در آن آب سرد بریزید و توت فرنگی‌ها را چند دقیقه در آن قرار دهید تا پرز‌هایش جدا شود سپس با آب سرد بشویید. برای شستن توت فرنگی ابتدا توت‌ها را بشویید بعد کلاهک آن را جدا کنید، چون اگر غیر از این باشد زود متلاشی می‌شود. بعد از شستن کلاهک را طوری جدا کنید که توت فرنگی‌ها زخمی نشوند. توت فرنگی مثل اسفنج عمل می کند بنابراین آب به سرعت جذب آن می شود لذا اگر به مدت طولانی در آب بماند در طعم آن تاثیر منفی می‌گذارد. 

12

2- داخل قابلمه‌ای که دو برابر میزان توت فرنگی‌ها گنجایش دارد ردیفی توت فرنگی و شکر را اضافه کنید در ظرف را بگذارید و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد (برای همه مرباها به جز مربای به که داخل ظرف مسی پخته می شود بهتره از قابلمه لعابی استفاده کنید چون خوش رنگ تر می شود).

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید (منظور از شعله زیاد این است که اگر ظرف شما کوچک است روی شعله کوچک، ولی با درجه بالا قرار گیرد و اگر ظرف شما بزرگ است روی شعله بزرگ و با درجه بالا قرار گیرد درجه حرارت بالا باعث می‌شود مربا مدام سر برود برای جلوگیری از سر رفتن اولاً ظرفی را انتخاب کنید که ۲ برابر گنجایش مواد اولیه ظرفیت داشته باشد ثانیاً از ابتدای پخت یک قاشق چوبی در ظرف قرار دهید.)

پس از حل شدن کامل شکر، شیره شروع به جوشیدن و کف کردن می‌کند و بالا می‌آید با قاشق چوبی کف روی ظرف را خارج کنید تا جایی که امکان دارد از قاشق استیل استفاده نکنید، چون باعث کپک زدن می‌شود. توجه داشته باشید اگر حرارت را مدام کم یا زیاد کنید رنگ مربا تیره می‌شود از زمانی که جوش آمد ۱۰ دقیقه زمان بگیرید بعد از ۱۰ دقیقه توت فرنگی‌ها را با یک کفگیر سوراخ دار از ظرف خارج کنید و اجازه دهید شربت ۱۰ دقیقه دیگر هم بجوشد.

Odprtakuhinja-jagodna-marmelada-1-1024x768

3- بعد از اینکه شربت ۱۰ دقیقه جوشید مجدد توت فرنگی‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر بجوشد در فاصله این ۵ دقیقه جوهر لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و به مربا اضافه کنید پس حواستان باشد توت فرنگی‌ها باید ۱۵ دقیقه روی حرارت تند بجوشند شربت هم باید به مدت ۲۵ دقیقه بجوشد تا آماده شود.

 بعد از این تایم ممکن است فکر کنید که شربت هنوز خیلی رقیق است و اصطلاحاً قوام نیامده است، اما به این نکته توجه داشته باشید که شربت داغ است در نتیجه رقیق بودن آن طبیعی است و باید منتظر بمانید تا کاملاً خنک شود اگر این زمان بندی‌ها را رعایت کنید بعد از خنک شدن غلظت مناسب را پیدا می‌کند پس منتظر بمانید تا مربا خنک شود بعد از خنک شدن کامل، آن را داخل ظروف شیشه‌ای دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.

4- بهتر است مربای توت فرنگی را در حجم زیاد درست نکنید مثلا اگه می خواهید پنج کیلو مربا درست کنید بهتره به صورت جدا و یک کیلو یک کیلو تهیه کنید چون وقتی حجم مواد زیاد شود مدت زمان به قوام رسیدن شربت هم افزایش پیدا می کند در نتیجه در زمان بندی ها دچار مشکل می شوید لذا ممکن است مربا زمان بیشتری روی حرارت بماند و این امر باعث له شدن توت فرنگی ها می شود.

5- اگر بعد از خنک شدن کامل مربا احساس کردید که شیره مربا قوام ندارد و شل است میوه ها را با دقت از داخل مربا خارج کنید و شیره را به تنهایی روی حرارت کم قرار دهید تا بجوشد و به قوام برسد  بعد از خنک شدن شیره، میوه ها را به داخل آن برگردانید البته اگر زمان بندی که گفتیم را رعایت کنید به هیچ وجه با این مشکل مواجه نمی شوید.

8779955_641

موارد ذیل موجب کپک زدن مربا می شود:

استفاده از قاشق استیل، چون قاشق استیل باعث می‌شود مربا آب بیندازد.

میوه کاملاً پخته نشده باشد.

شربت خوب قوام نیامده باشد در واقع شربت را کم جوشانده اید.

شکر کم بوده است.

برای جلوگیری از کپک زدن مربا وقتی که مربا را در ظرف ریختید اجازه دهید یک شب بماند فردای آن روز به آن سر بزنید اگر مربا رقیق بود باید میوه را خارج کنید و دوباره بگذارید شربت قوام بیاید.

همچنین برای جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا، استرلیزه کردن ظرف مورد استفاده برای نگهداری مربا بسیار مهم است برای استرلیزه کردن این ظروف:

ابتدا ظرف‌ها را تمیز شسته و آب بکشید، سپس آن‌ها را کاملا خشک کنید ظروف را درون فر بچینید و درجه فر را روی ۲۵۰ درجه تنظیم کنید. فر را روشن کرده و اجازه دهید ظروف به مدت ۱۰ دقیقه درون فر بمانند.

موارد ذیل موجب شکرک زدن مربا می شود:

کف روی آن را جدا نکرده اید.

بیشتر از تایم گفته شده جوشانده اید.

شکر آن بیش از اندازه بوده است.

ترشی مربا کم بوده است.

وقتی مربا شکرک زد آن را داخل قابلمه برگردانید کمی آب جوش و آبلیمو اضافه کنید دو تا جوش که زد آماده است.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی