خطرات دوقلو باردار شدن
اگر دو قلو میخوای، باید اینارو بدونی
مادران ترجیح میدهند دوقلو باردار شوند تا اینکه 2 بار زایمان کنند اما آیا این خواسته بدون عوارض است؟ اگر دوقلو میخواهید این مقاله را بخوانید.
مادران زیادی را میشناسیم که قبل از بارداری در فکر این هستند که صاحب فرزندان دوقلو شوند. شاید چند سال اول تولد فرزندان سختیهایی را متحمل شوند اما دیگر ناچار به تجربه بارداری و زایمان دوباره نیستند! اما مسئله مهمی که در خصوص بارداری دوقلویی وجود دارد؛ عوارض جدیست که میتواند نه تنها گریبانگیر جنین بلکه گریبانگیر مادر هم شود. از جمله این عوارض میتوان به فشار خون بالا و همچنین افزایش احتمال زایمان زودرس اشاره کرد. اما اجازه دهید کمی تخصصیتر به این مقوله نگاه کنیم.
ارثیه مادری
دوقلویی حاصل لقاح دو تخمک مجزا با دو اسپرم است. به این معنی که در طی چرخه قاعدگی دو تخمک در بدن خانمها آزاد شده و با دو اسپرم لقاح می یابد. نتیجه این اتفاق تشکیل دو جنین و تولد دوقلوهای ناهمسان است. اما اگر یک تخمک و یک اسپرم لقاح یابند و در همان مراحل ابتدایی سلول لقاح به دو سلول تقسیم شود، به صورت مجزا تشکیل جنین میدهند و تولد دوقلوهای همسان را شاهد هستیم که به لحاظ ژنتیکی شبیه به یکدیگر هستند.
حال مسئله این است که این وراثت باید از سوی مادر اتفاق افتد. یعنی اینکه مادر خودش حاصل یک زایمان دوقلویی باشد یا در خانوادهاش سابقه بارداری دوقلویی دیده شود. البته مادران درشت جثه نیز احتمال بارداری دو یا چندقلویی در آنها وجود دارد. تغذیه مناسب هم میتواند این احتمال را افزایش بخشد.
مراقبت فشار خون باشید
بارداری دوقلویی عوارض زیادی را برای مادر به همراه دارد. از همان ابتدای بارداری، مادران به واسطه بزرگتر بودن سطح جفت شاهد ترشح هورمونهای بیشتر هستند و همچنین احتمال بروز استفراغ و تهوع در آنها بیشتر است. در برخی از موارد مادران چارهای جز بستری شدن ندارند.
در طول بارداری دوقلویی؛ فشار خون خصوصا در طول شب بطور قابل توجهی بالا میرود. این مسئله خصوصا زمانی که مادر در سن کم بارداری دوقلویی را تجربه میکند بسیار تشدید پیدا میکند. علت ابتلا به فشار خون در بارداری هنوز مشخص نیست. اما براساس نظریات موجود میتوان آن را به ترشح مواد جفتی ارتباط داد.
زایمان پرخطر
میزان خونریزی در دوران بارداری دوقلویی تقریبا دو برابر بارداری تک قلویی است. از همین رو احتمال کنده شدن جفت و مشکلات انعقادی بسیار بالاست که این مسئله زایمان اورژانسی و پرخطر را به دنبال دارد. خطر سقط در سه ماهه اول بارداری، مادران را تهدید میکند. از طرفی امکان از بین رفتن یکی از قلها به دلایل کاملا نامعلوم وجود دارد. البته دلایلی مانند وزن کم، مشکلات رشدی و... میتواند این احتمال را افزایش دهد.
دیدگاه تان را بنویسید