|

با وزیر نیرو توافق کردیم برق پمپ‌های کشاورزی را قطع نکنند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: در گفت‌وگوهایی که با وزیر نیرو داشتم قرار بر این شد که برق موتورها و الکتروپمپ‌های کشاورزی قطع نشود

لینک کوتاه کپی شد

قطع برق در سال‌های گذشته آسیب‌های زیادی را به بخش کشاورزی وارد کرده و با وجود قول‌هایی که دولت چهاردهم درباره عدم قطع برق در سال جدید داده بود، روند قطعی همچنان ادامه دارد.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ هرچند براساس ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار مصوب سال ۱۳۹۰، قطع برق چاه‌های کشاورزی ممنوع است، اما به دلیل ناترازی‌های گسترده در بخش توانیر از سال‌های گذشته پمپ‌های آب کشاورزی هم مشمول تا حدود ۱۰ ساعت قطع برق شده‌اند. این امر به گفته کارشناسان تا ۳۰ درصد در کاهش تولید بخش کشاورزی موثر بوده است. موضوع قطع برق کشاورزی در میان نمایندگان مجلس هم در حال پیگیری است.

اسفندیار عبداللهی، نماینده مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان در گفت‌وگو تاکید کرد که در رایزنی‌هایی که با معاون وزیر نیرو داشته قرار بر این شده که برق حوزه‌های انتخابیه او به عنوان تامین‌کننده ۳۰ تا ۴۰ درصد گندم تولیدی کشور قطع نشود. به گفته او مزارع گندم در شرایط حساسی هستند و به دلیل کم شدن بارش‌ها، قطع برق پمپ‌‌های کشاورزی ضربه سنگین به تولید این محصول استراتژیک وارد می‌کند.

براساس شنیده‌های خبرنگار پارلمانی، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شخصا در این خصوص قول پیگیری داده است. برهمین اساس عصر سه‌شنبه ۱۹ فرودین رئیس کمیسیون کشاورزی با وزیر نیرو جلسه داشته و قول مساعد گرفته که برق کشاورزی قطع نشود.

موضوع موافقت وزیر نیرو با قطع نشدن برق پمپ‌های کشاورزی، روز چهارشنبه ۲۰ فروردین در صحن علنی توسط علی نیکزاد، رئیس وقت جلسه اعلام شد.

با این وجود از روز چهارشنبه تا به حال اخبار متعددی از طرف کشاورزان  رسیده که همچنان برقشان قطع می‌شود. با این وجود رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید دارد که قطع نشدن برق پمپ‌های کشاورزی توافقی بین وزارت نیرو کمیسیون متبوعش است و برق نباید قطع شود. مشروح توضیحات عسکری درباره آنچه بین او و عباس علی‌آبادی وزیر نیرو گذشته را در ادامه می‌خوانید:

وزیر نیرو قول داد که با توجه به شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری در تولید برق حوزه کشاورزی قطع نشود

محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با اشاره به قطع برق پمپ‌های کشاورزی بین ۲ تا ۷ ساعت و مذکرات در این خصوص با عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو گفت: در مذاکرات با وزیر نیرو، ایشان قول دادند که با توجه به شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری در تولید و حمایت از این بخش برق حوزه کشاورزی قطع نشود.

قرار بر این شد که برق موتورها و الکتروپمپ‌های کشاورزی قطع نشود/ توافق کردیم اولویت قطع برق با صنایع و بخش خانگی باشد

عسکری در ادامه تاکید کرد: در گفت‌وگوهایی که با وزیر نیرو داشتم قرار بر این شد که برق موتورها و الکتروپمپ‌های کشاورزی قطع نشود و در صورت نیاز به اعمال قطعی، اولویت با صنایع و بخش خانگی باشد. در این موضوع با وزیر نیرو به توافق رسیدیم.

وزیر نیرو روز سه‌شنبه درباره موضوع قطع برق کشاورزی در کمیسیون کشاورزی حاضر می‌شود

او در ادامه افزود: وزیر نیرو روز سه‌شنبه در کمیسیون کشاورزی حاضر می‌شود و یکی از بحث‌های جدی اعضای کمیسیون همین موضوع قطع برق پمپ‌های کشاورزی است.

گندمزارها در حاضر در شرایط حساسی قرار دارند/ الان آب لازم به گندمزارها نرسد، گندم تولیدی استفاده‌ای برای نانوایی نخواهد داشت

رئیس کمیسیون کشاورزی درباره اهمیت قطع نشدن آب پمپ‌های کشاورزی در حوزه کشاورزی به‌خصوص با توجه به حساس بودن زمان رشد گندم در مناطقی که گندمکاری انجام می‌شود، گفت: گندمزارها در حاضر در شرایط حساسی قرار دارند. گندم در حال حاضر در مرحله شیری-خمیری قرار دارد و اگر الان آب لازم را دریافت نکند بذر گندم چروکیده می‌شود و ارزش استفاده از آن برای آرد و نانوایی را نخواهد داشت.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی