|

آخرین خبرها از افزایش حقوق بازنشستگان امروز سه شنبه 14 شهریور

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی جزئیات تازه ای از همسان سازی حقوق بازنشستگان و همچنین وضعیت مسکن بازنشستگان را اعلام کرد.

لینک کوتاه کپی شد

از آنجا که بازنشستگان تامین اجتماعی نسبت به دیگر گروه های شغلی از حقوق کمتری برخوردار هستند، همسان سازی حقوق در کیفیت سطح اقتصادی زندگی آنها تاثیر بسزایی خواهد داشت.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از افکارنیوز؛ بر اساس این گزارش به جدیدترین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و ضرورت همسان سازی حقوق بازنشستگان می پردازیم تا اندکی از دغدغه بازنشستگان عزیز را کم کرده باشیم.

محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: حدود ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی داریم که حقوق آن‌ها از سازمان دریافت می‌شود. ۳۶۰ کانون استانی و شهرستانی داریم و ۳ هزار نفر هیئت‌مدیره‌های کانون هستند. پیگیری امور مشکلات بازنشستگان صندوق و قوانین و خدماتی و رفاهی از مهمترین وظیفه ماست.

اسدی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: ماده ۹۶ تامین اجتماعی به صراحت می‌گوید تامین اجتماعی مکلف است حداقل سالی یک‌بار حقوق بازنشستگان برابر تورم و معیشت افزایش دهد و این باید از سوی هیئت وزیران تصویب شود؛ البته بعضا شاهد برخی مشکلات در این حوزه هستیم.

یکی از مشکلات بازنشستگان حوزه درمان است

اسدی یکی از مسائل و مشکلات بازنشستگان را درمان دانست و عنوان کرد: در درمان بازنشستگان ماده ۵۴ تامین اجتماعی به صراحت می‌گوید صفر تا صد هزینه بیمه‌شدگان در بخش درمان باید از سوی سازمان پرداخت شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی سرمایه کارگران و بین‌النسلی است و هیچ کسی نباید به سرمایه دست درازی کند اما می‌بینیم دخالت‌هایی از سوی دولت نیز صورت می‌گیرد.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی تصریح کرد: هر دستی که بخواهد در داخل جیب بیت‌المال تامین اجتماعی برود، قطعا باید منتظر برخورد و واکنش جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی باشد.

اسدی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: برای آنکه متوسط‌بگیران فاصله خود را در زمان برقراری مستمری با حداقل‌بگیران حفظ کنند، متناسب‌سازی انجام می‌شود که ۷۵ درصد آن برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پرداخت شد و ۲۵ درصد آن مانده که در احکام بازنشستگان نیز آمده اما پرداخت نشده است. ما در حال تعامل با مجلس هستیم تا دولت مکلف شود حقوق بازنشستگان را به اندازه تورم افزایش دهد تا هرساله نیازمند متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نباشیم.

وی در رابطه با موارد تحت پوشش اقلام‌ دارویی در بیمه‌های پایه اظهار کرد: ۴۰۰ قلم دارو در سال جاری از پوشش بیمه‌های پایه خارج شده است. داروهایی که از شمول لیست‌های تحت پوشش بیمه خارج شده، مثل ویتامین و مسکن‌ها بقای بازنشسته را تضمین می‌کند و بازنشسته بدون این داروها نمی‌تواند زنده بماند و سرپا باشد و این داروها تنها برای جوانان جنبه غیرضروری دارد اما از لیست‌ها حذف شده است. از زمانی که نسخه‌ها الکترونیکی شده، مستنداتی نیز نزد بازنشستگان وجود ندارد تا بازنشسته شکایت کند و بگوید از من مبلغی بابت دارو اخذ شده است. ما مکتوب به شورای عالی بیمه نامه زده‌ایم و گفته‌ایم باید بررسی شود که چند درصد داروهای خارج شده از پوشش برای بازنشستگان با نظر پزشکان ضروری است. متاسفانه شفاف‌سازی در حوزه دارویی وجود ندارد.

ما در شورای عالی بیمه نماینده نداریم و خود شرکت‌های بیمه و دولت در آن حضور یافته و پاسخگو نیستند./تسنیم

ضرورت همسان سازی حقوق بازنشستگان

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: ضروریست که دولت نسبت به مسئله همسان سازی حقوق بازنشستگان  توجه کند و شرایطی را فراهم کند که حقوق فرد بازنشسته حداقل ۸۰ درصد از حقوق فرد شاغل باشد.

احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره لزوم همسان سازی حقوق بازنشستگان، اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی بازنشستگان از لحاظ معیشتی در شرایط مناسبی نیست و لازم است که حقوق این قشر متناسب و همسان‌سازی شود.

وی با بیان اینکه بازنشستگان جدا از هزینه‌های معیشتی با توجه به بالا بودن سن با هزینه‌های درمان رو به رو هستند، افزود: از طرف دیگر بازنشستگان با هزینه خانواده، همسر، فرزند روبه‌رو بوده و اغلب نوه دارند؛ لذا چگونه می‌توانند با حقوق کم بازنشستگی زندگی کنند.

ضرورت همسان سازی حقوق بازنشستگان

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه تورم برای شاغلان و بازنشستگان یکسان است، ادامه داد: با توجه به موضوعات فوق متناسب و همسان سازی حقوق بازنشستگان امری ضروریست و باید بازنشستگان هر سال شامل همسان سازی حقوق و تناسب حقوق با شاغلان هم رده خود شوند.

وی با بیان اینکه نباید افزایش حقوق بازنشستگان بر اساس یک فرمول متفاوت از شاغلان هم‌ رده آن‌ها باشد، افزود: عادلانه نیست که شخص بازنشسته نیمی از حقوق افراد شاغل را دریافت کند./تجارت نیوز

نماینده نیشابور در مجلس با تاکید بر اینکه مبنای متناسب و همسان‌سازی، تناسب در حقوق دریافتی افراد شاغل و بازنشستگان دستگاه‌های مشابه است، ادامه داد: لذا ضروریست که دولت نسبت به این مسئله توجه کند و شرایطی را فراهم کند که حقوق فرد بازنشسته حداقل ۸۰ درصد از حقوق فرد شاغل باشد.

ارکانی در پایان با بیان اینکه با توجه به اهمیت موضوع دولت باید همسان سازی حقوق بازنشستگان  را در دستورکار خود قرار دهد، گفت: مجلس نیز به دنبال حل این موضوع است و اگر دولت اقدامی نکند، نمایندگان برای حل مشکل این قشر به مسئله ورود خواهند کرد.

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بیشتر می‌شود؟

آنطور که در آخرین خبرها آمده، مستمری بازنشستگان، ازکارافتادگان و بازماندگانی که مشمول قانون تامین اجتماعی هستند و دریافتی آنها حداقل چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان و کمتر است، به میزان ۲۷ درصد بالا می‌رود و البته سایر سطوح مزدی هم حداقل ۲۱ درصد به دریافتی‌شان اضافه می‌شود.

درباره حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هم چند سالی می‌شود موضوع همسان‌سازی مطرح شده است که در این باره رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از تصویب لایحه همسان‌سازی حقوق تمام بازنشستگان شامل کشوری، لشکری و تامین اجتماعی در کمیسیون متبوعه خبر داده است و حالا باید منتظر ماند و دید سرنوشت آن در صحن علنی چه خواهد شد؟

آخرین خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / پرداخت مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی

خواسته اصلی بازنشستگان تامین اجتماعی چیست؟

فعالان کارگری می‌گویند در دور قبل همسان‌سازی که در سال ۹۹ انجام شد، دولت اعتبار جداگانه‌ای را به صندوق‌های کشوری و لشکری اختصاص داد و حقوق این دسته از بازنشستگان افزایش پیدا کرد. اما نکته‌ای که در این بین قابل توجه است این است که بودجه‌ای از خزانه دولت برای بازنشستگان کارگری در نظر گرفته نشد و آنچه با منابع تامین اجتماعی به اجرا درآمد، نمی‌توان نامش را همسان‌سازی گذاشت بلکه یک متناسب‌سازی بدون یال و دم و اشکم بود که انتقادات زیادی را به دنبال داشت.

حالا خواسته بازنشستگان این است که نمایندگان مجلس، جامعه هدف را در جریان همسان‌سازی و جزئیات دقیق آن قرار دهند و به طور دقیق مشخص کنند که سهم ۶۵ درصد از بازنشستگان کشور که مستمری‌بگیر صندوق تامین اجتماعی هستند، از این اقدام چقدر است؟ به گفته آنها اگر قرار باشد باز هم بازنشستگان کارگری از شمول طرح خط بخورند، بی‌عدالتی گسترده‌ای رخ خواهد داد.

اصلاحات تدریجی برای بقای صندوق‌ها

موضوع افزایش سن بازنشستگی هم که اینبار در برنامه هفتم توسعه بر سر زبان‌ها افتاد و البته بعدا توسط کمیسیون اجتماعی مجلس رد شد، دیگر موضوع مهمی است که هرچند کارشناسان با توجه به نبود توازن میان منابع و مصارف صندوق‌های بازنشستگی و تجربه کشورهای توسعه‌یافته اجرای آن ضروری می‌دانند، اما آخرین نظرسنجی که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس انجام شده حاکی از این است که اکثریت بازنشستگان می‌گویند سن بازنشستگی باید از این هم کمتر باشد./فرارو

 در روزهای اخیر رسانه ها خبری منتشر کردند مبنی بر اینکه نعمت‌الله ترکی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در این باره گفته بود که «حداقل سن بازنشستگی در دنیا ۶۰ سال است ولی ما کمتر به آن توجه کرده‌ایم و میانگین سن بازنشستگی ما الان حدودا ۴۸ سال است.»

مرکز پژوهش‌های مجلس در این زمینه دست به نظرسنجی زده است که نشان می‌دهد میانگین سن مناسب مردان برای بازنشستگی ۵۵ سال و سن مناسب زنان ۴۸ سال است.

سن بازنشستگی بر اساس سن امید به زندگی تعریف می‌شود

گروهی از کارشناسان اما می‌گویند سن بازنشستگی بر اساس سن امید به زندگی تعریف می‌شود و بنابراین باید با آن مطابقت داشته باشد. از آنجایی که قانون بازنشستگی مربوط به ۹۰ سال قبل است، امید به زندگی در آن زمان حدود ۵۰ سال بود. بنابراین افراد بعد از ۳۰ سال خدمت در سن ۵۰ تا ۵۵ سالگی بازنشسته می‌شدند اما حالا سن امید به زندگی به ۷۵ سال رسیده است. اما آنها انجام هر گونه اصلاحاتی را مشروط به گذر زمان یا همان اجرای تدریجی می‌دانند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها