|

خبر خوش کرونایی برای مردم!

زیرسویه‌های دیگر اُمیکرون مانند BA ۴ و BA ۵ و BA.X که در آمریکا و کشورهای آفریقایی غالب است، در کشور ما شیوع پیدا نکرده است.

لینک کوتاه کپی شد

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های متخصصان بنظر می‌رسد که تا سه ماه آینده موج جدیدی از کرونا و افزایش چشمگیری در ابتلا به این بیماری نداشته باشیم و پیش بینی موج جدید کرونا در فصول سرد سال برای کشور، سخت و دشوار است.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از ایسنا؛ دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه شصت و نهمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا افزود: در حال حاضر در آسیا و اروپا، موارد ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، ثابت و رو به کاهش است در حالیکه در برخی کشورهای آفریقایی و آمریکایی، شاهد افزایش ابتلا به زیرسویه‌های اُمیکرون مانند BA ۴ و BA ۵ هستیم.

وی اظهار داشت: میزان مرگ و میر در سویه اُمیکرون و زیرسویه‌های آن، نسبت به واریانت‌های قبلی، بیشتر نبوده است بلکه قدرت انتقال اُمیکرون، بالا رفته است. باتوجه به افزایش اخیر کرونا در برخی کشورها، باید این وضعیت را تا یکی دو هفته آینده رصد کنیم.

جماعتی با بیان اینکه در ایران زیرسویه BA ۲، غالب است، اظهار داشت: زیرسویه‌های دیگر اُمیکرون مانند BA ۴ و BA ۵ و BA.X که در آمریکا و کشورهای آفریقایی غالب است، در کشور ما شیوع پیدا نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات مختلف نشان داده اند که اثربخشی انواع واکسن‌ها در مقابله با اُمیکرون نسبت به سایر واریانت‌های قبلی، مقداری کاهش یافته اگرچه بیشترین اثر واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر و بستری بیماران در بیمارستان‌ها بوده و هدف ما نیز همین بوده است.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: در مطالعات مختلف مشخص شده که در سه ماهه اول بعد از تزریق دو نوبت واکسن، ۷۰ درصد و بعد از شش ماه، حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد اثربخشی علیه اُمیکرون و زیرسویه‌های آن وجود دارد بنابراین تاکید ما بر تکمیل واکسیناسیون است.

جماعتی تاکید کرد: واکسیناسیون علاوه بر کاهش ابتلا، بستری و فوت ناشی از کرونا می تواند در کاهش عوارض پساکرونا که حتی ممکن است تا یکسال بعد از ابتلا نیز مشاهده شود، موثر باشد. کمیته علمی تکمیل واکسیناسیون کودکان و بزرگسالان را توصیه می کند و نوبت چهارم نیز برای افراد پرخطر و دارای سیستم ایمنی ضعیف بر اساس تصمیمات کمیته ملی واکسن کووید۱۹، قابل تزریق و مورد توصیه کمیته علمی کشوری کرونا است.

وی با بیان اینکه از بیماران غیرکرونایی در زمان بستری در بیمارستان‌ها، تست‌های سی تی اسکن و پی سی آر، گرفته می‌شود، گفت: برای بیمارانی که نیازمند اعمال جراحی عمده و سنگین(Major) و دارای علائم کرونا نیستند، انجام تست‌های غربالگری کرونا مانند پی سی آر، ضروری به نظر نمی‌رسد. همچنین سی تی اسکن در صورت عدم وجود علائم عفونی، برای هیچ یک از بیماران غیرکرونایی توصیه نمی‌شود و در اعمال جراحی عمده، در صورت نیاز می توان از عکس سینه استفاده کرد و نیازی به سی تی اسکن نیست.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: در صورت وجود علائم کرونا در اعمال جراحی عمده، بر اساس معاینات پزشکی و شرح حال بیماران، ممکن است نیاز به تست پی سی آر و سی تی اسکن وجود داشته باشد اما در مجموع بنظر می رسد در صورت عدم انجام جراحی عمده، ضعیف نبودن سیستم ایمنی بدن و مسن نبودن، بیماران غیر کرونایی نیازی به تست های غربالگری کرونا ندارند و مقرر شده که راهنمای بالینی در این زمینه توسط کمیته علمی کرونا تهیه و به معاونت درمان وزارت بهداشت ارائه شود.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، جماعتی با اشاره به گزارش مواردی از آبله میمونی در چندین کشور دنیا، گفت: تا کنون حدود ۲۲۰ مورد از آبله میمونی در چندین کشور شناسایی شده اما در ایران هنوز هیچ مورد تایید نشده ای از این بیماری، گزارش نشده که البته منتظر گزارش های بیشتر از سایر کشورها و پروتکل و روش های تشخیصی سازمان جهانی بهداشت هستیم.

وی با بیان اینکه بنظر نمی رسد که آبله میمونی، مشکل و مساله ای جدی باشد، گفت: معاونت های بهداشت و درمان وزارت بهداشت برای بروز احتمالی آبله میمونی در کشور، آمادگی کامل دارند از سوی دیگر، بر اساس اطلاعات موجود، هیچ موردی از مبتلایان آبله میمونی، جان خود را از دست نداده اند و اکثر این بیماران بهبود یافته و نیازی به مداخله درمانی ویژه ای نداشته اند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: بر اساس اطلاعات و گزارش ها، ممکن است افراد دارای نقص سیستم ایمنی، کودکان و زنان باردار بیشتر در معرض آبله میمونی باشند و علائم این بیماری هم خفیف گزارش شده که جای نگرانی نیست. از سوی دیگر سرعت انتقال آبله میمونی بالا نیست.

جماعتی تاکید کرد: باتوجه به اینکه هنوز اطلاعات کافی از آبله میمونی در دنیا وجود ندارد، منتظریم که از سوی سازمان جهانی بهداشت و سازمان های علمی سایر کشورها، اطلاعات بیشتری در این زمینه حاصل شود.

وی با اشاره به شیوع آبله مرغان در سطح کشور، گفت: خیلی از مواردی که به عنوان موارد مشکوک آبله میمونی بررسی شود، ممکن است همان آبله مرغان باشد؛ بنابراین جای نگرانی نیست. راه های متحمل انتقال بیماری آبله میمونی، بیشتر از طریق تماس پوستی با لباس، ملحفه و ظروف افراد مبتلا است. تا زمانی که ضایعات پوستی افراد مبتلا کاملا خشک نشده می تواند همانند آبله مرغان، قابلیت سرایت داشته باشد و برای جداسازی افراد بیمار، مشکوک یا آلوده به عامل بیماری‌زا از سایرین به دو تا سه هفته زمان نیاز است.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی