تنظیم لایحه توسط وکیل متخصص در بنیاد وکلا
تنظیم لایحه و دادخواست کاری تخصصی است که نیاز به دانش حقوقی دارد پس آن را به یکی از کارشناسان و یا وکلای متخصص بنیاد وکلا بسپارید.
یکی از مواردی که در احقاق حق تاثیر زیادی دارد و میتواند رای دادگاه را به نفع ما برگرداند، لایحه است. طرفین دعوا یعنی خواهان و خوانده گفتهها، دفاعیات و دلایل خود را به صورت کتبی مینویسند، به این نوشته کتبی لایحه و یا نام قدیمی آن عریضه میگویند.
تنظیم لایحه در هر مرجعی از دادگاه و سایر مراجع قضایی تا مراجع شبه قضایی مثل دیوان عدالت اداری تاثیر دارد.
البته نحوه تنظیم آن نیز مهم است چون هر کسی نمیتواند یک لایحه خوب و کاربردی تنظیم کند. به همین دلیل معمولا توصیه میشود افراد خود بدون تجربه دست به تنظیم لایحه برای دفاع از خود نزنند و این کار را به یک وکیل ماهر و باتجربه بسپارند.
در حقیقت حتی کسانی که قصد وکیل گرفتن برای پرونده خود را ندارند هم میتوانند تنظیم لایحه خود را به یکی از وکلای بنیاد وکلا بسپارند.
باید توجه داشته باشید که تنظیم لایحه و دادخواست بسیار کاری تخصصی و نیاز به دانش حقوقی دارد به همین دلیل است که میگوییم تنظیم آن را به یکی از کارشناسان و یا وکلای متخصص بنیاد وکلا بسپارید. چون لایحه در قضاوت و رایی که قاضی صادر میکند نقش زیادی دارد.
ویژگیهای یک لایحه خوب
در تنظیم یک لایحه باید نکاتی رعایت شود که رعایت کردن آنها باعث میشود لایحه تاثیر خود را بگذارد. به طور معمول قاضیها به دلیل آن که وقت کمی دارند و حجم یک پرونده نیز ممکن است زیاد باشد، تمرکز خود را برای قضاوت بر روی لایحه میگذارند.
بنابراین اگر شما هم یک پرونده قضایی در دادگاه دارید بهتر است به فکر تنظیم یک لایحه خوب باشید.
یک لایحه خوب ویژگیهایی دارد که در ادامه آنها را نام میبریم تا بتوانید تشخیص دهید چه لایحهای خوب محسوب میشود بعضی از این ویژگیهای عبارتند از:
- در تنظیم لایحه باید در مقدمه شماره پرونده، دادنامه و یا ابلاغیه قید گردد.
- در تنظیم لایحه خطاب درست اهمیت زیادی دارد. در نوشتن لایحه حتما نام شعبه، دادگاه، دادسرا و… را به دقت وارد نمایید.
- یک لایحه خوب نباید خیلی کوتاه یا خیلی طولانی باشد. طول یک لایحه باید متناسب با اهمیت پرونده، تعداد موضوعات یا عناوین اتهامی و نیز میزان ادله، باشد.
- در تنظیم لایحه، نباید موردی را مرتب تکرار کرد. همچنین، در لایحه نباید طرف مقابل دعوی بی دلیل تخریب شود.
- اگر لایحه در جواب لایحه طرف مقابل تنظیم میشود باید دقت کرد که به تمامی ادله و ادعاهای آن لایحه با ذکر شماره، پاسخ داد.
- رعایت نکات نگارشی، تایپی بودن متن لایحه، بولد کردن و خط کشیدن زیر نکات مهم باعث دیده شدن از سوی قاضی میشود.
- در متن لایحه نباید به هیچکس اعم از قاضی و طرفین دعوی و سایرین بیاحترامی بشود.
- یک لایحه زمانی خوب محسوب میشود که در آن به قانون استناد شده باشد. باید در هر بخش از لایحه برای اثبات ادعا به قانون استناد شود.
اهمیت تنظیم لایحه در روند دادرسی
مهمترین مزیتی که یک لایحه دارد این است که از حقوق شخص دفاع میکند به همین دلیل است که گفته میشود تنظیم یک لایحه خوب، تاثیر زیادی در رای قاضی و نتیجه پرونده دارد.
هر خطا یا کوتاهی که در نگارش لایحه وجود داشته باشد باعث خواهد شد که فرد نتواند نتیجه مطلوب خود را به دست آورد و حق او ضایع گردد و یا حتی در بعضی از موارد خسارت زیادی را متحمل شود.
گاهی خسارتهایی که بر اثر عدم تنظیم یک لایحه خوب به شخص وارد میشود مادی و مالی بوده و گاهی نیز جانی است. پس مجددا توصیه میکنیم که تنظیم لوایح خود را به یکی از وکلای حرفهای و متخصص بنیاد وکلا بسپارید.
چه کسانی باید لایحه تنظیم کنند؟
زمانی که شما به عنوان یکی از اصحاب دعوا به وکیلی مراجعه و به او وکالت برای پیگیری پرونده میدهید در حقیقت وظیفه تنظیم لایحه را نیز به او سپردهاید. مشاوره حقوقی اما گاهی شما برای مسئله حقوقی خود وکیل نمیگیرید و تنها به دنبال شخصی هستید که برای شما لایحه تنظیم کند.
در این زمان ممکن است دچار مشکل شوید و ندانید وظیفه تنظیم لایحه را به چه کسی بسپارید و یا حتی این کار را به یک فرد غیرمتخصص بسپارید.
با اینکه مکررا گفتیم که تنظیم لوایح را به کارشناسان و وکلای حقوقی بسپارید اما باید به این امر توجه داشته باشید که هر وکیل یا هر کارشناس حقوقی نمیتواند یک لایحه خوب در مورد موضوع پرونده شما تنظیم کند.
حقوق شاخههای مختلفی دارد و معمولا وکلا یک شاخه را به عنوان تخصص خود انتخاب کرده در آن فعالیت میکنند. شما هم بهتر است وکیلی که تخصصش مربوط به موضوع پرونده شماست را پیدا کرده و تنظیم لایحه خود را به او بسپارید.
مثلا اگر موضوع پرونده شما خانواده است، به وکیل خانواده مراجعه نمایید یا اگر موضوع پرونده کیفری است، به وکیل کیفری مراجعه کنید.
بنیاد وکلا مرجعی است برای افرادی که به دنبال وکلا و کارشناسان متخصص میگردند. در این سامانه وکلا و کارشناسان با تخصصهای متعدد وجود دارند که میتوانند وکالت پرونده شما را به عهده گرفته و یا صرفا برای شما یک لایحه خوب تنظیم کنند.
دیدگاه تان را بنویسید