سه موئلفه مهم در میزان دریافتی معلمان پس از اجرای طرح رتبه بندی
وزارت آموزش و پرورش یک ماه فرصت داشت با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و نظارت ۲ نفر از نمایندگان مجلس نسبت به…
طرح رتبه بندی فرهنگیان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از روزنو؛ طرح رتبه بندی فرهنگیان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی فرهنگیان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی فرهنگیان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.در ادامه به آخرین اخبار از طرح رتبه بندی فرهنگیان می پردازیم.
سخنگوی آموزش و پرورش با اشاره به اجرای طرح رتبهبندی معلمان گفت: این طرح شامل همه معلمان میشود و بیش از ۸۵۰ هزار معلم مشمول این طرح هستند که براساس قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای آنها پیشبینی میشود.
صادق ستاری فرد درباره طرح رتبه بندی معلمان اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش آییننامه رتبه بندی را امروز در اختیار هیات دولت قرار داد.
وی افزود: وزارت آموزش و پرورش براساس قانون یک ماه فرصت داشت که با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور و نظارت ۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به تدوین آیین نامه اقدام کند.
سخنگوی آموزش وپرورش ادامه داد: وزارتخانه در این مدت سعی کرد که اقدامات مربوط به رتبهبندی معلمان را به صورت مشارکتی با مدیران کل استانها و تعدادی از محققین و مراکز پژوهشی پیشبینی کند، در نهایت آییننامه مبتنی بر مفاد قانون تدوین شد.
ستاری فرد با بیان اینکه طرح رتبه بندی با هدف رضایتمندی شغلی معلمان، کیفیت آموزشی و پرورشی وبسط عدالت آموزشی اجرایی می شود، عنوان کرد: این طرح در سند تحول بنیادین و در ماده ۶۳ قانون برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: قانون با صراحت کامل تصویب کرد که باید از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ رتبه بندی معلمان اجرا شود و این طرح از این تاریخ برای معلمان پیشبینی شود.
سخنگوی آموزش و پرورش درباره جزئیات این طرح یادآورشد: آییننامه رتبه بندی معلمان یک پیش نویس و پیشنهاد است که وزارتخانه به دولت ارائه کرده و وقتی آیین نامه به دولت می رسد، امکان تعدیل مواردی در آن وجود دارد، بنابراین جزئیات این آییننامه پس از تصویب اعلام میشود.
ستاری فرد یادآورشد: همچنین اینکه براساس قانون همه معلمان در یک رتبه قرار می گیرند و هیچ معلمی وجود ندارد که این رتبه بندی شامل حالش نشود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این آیین نامه باید به نحوی باشد که همه معلمان در یک رتبه قرار گیرند و هیچ معلمی خارج از رتبه بندی قرار نگیرد، این یک مزیت است که هم قانون و هم آییننامه به این شکل نوشته شد.
اجرای این آیین نامه باید به نحوی باشد که همه معلمان در یک رتبه قرار گیرند و هیچ معلمی خارج از رتبه بندی قرار نگیرد، این یک مزیت است که هم قانون و هم آییننامه به این شکل نوشته شد
سخنگوی آموزش و پرورش درباره زمان اجرای قانون رتبه بندی معلمان اظهار کرد: براساس پیشبینی قانون، آموزش و پرورش از ابتدای فروردین به مدت سه ماه فرصت دارد که قانون رتبه بندی معلمان را اجرا کند.
ستاری فرد یادآورشد: از ابتدای فروردین هم ۲۳ روز گذشته است و در بازده زمانی باقی مانده آموزش و پرورش باید نسبت به صدور احکام معلمان اقدام کند.
وی افزود: ۳۸ هزار میلیارد تومان هم برای اجرای رتبهبندی پیشبینی شده است، منتظر هستیم که آیین نامه به تصویب هیات دولت برسد و در اولین فرصت طرح رتبه بندی معلمان اجرا شود.
سخنگوی آموزش و پرورش همچنین درباره میزان دریافتی معلمان پس از اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان توضیح داد: میزان دریافتی برای هر معلم براساس سه موئلفه حق شغل، شاغل و فوق العاده شغل از ۴۵ تا ۹۵ درصد متفاوت است.
ستاری فرد خاطرنشان کرد: دریافتی هر معلم براساس اینکه در چه رتبهای یا همان استادی قرار گیرند، متفاوت است، بنابراین عدد و رقم نمیتوان در این خصوص پیشبینی کرد.
طرح رتبه بندی معلمان نیز از دیگر اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.
هرچند که زمزمه اجرای رتبه بندی معلمان نیز از سال ۹۷ به گوش می رسید اما وزارت آموزش و پرورش بررسی و رفع ایرادات لوایح این طرح را در چند ماه گذشته برای همه معلمان رسمی و پیمانی به کار گرفت.
این طرح پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، به شورای نگهبان رسید که در آنجا به برخی از لوایح ایراداتی وارد شد که اول اسفند ماه سال ۱۴۰۰ اعلام کردند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به لایحه نظام رتبهبندی معلمان را رفع کردند و در نهایت معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی اشکالات شورای نگهبان با لایحه رتبهبندی معلمان را برطرف و ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ تعیین کرد.
دیدگاه تان را بنویسید